Meny
Velg seksjon Forside
Besøksadresse Folkvangveien 50 4034 Stavanger Telefon: 51 91 28 60 (sentralbord) Send oss e-post
Postadresse Postboks 8069, Forus 4068 Stavanger Telefon: SFO 51507013 / 91815984
Rektor: Henning Furu Verstegen
Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<november 2020><<
november 2020
mtotfls
26272829303101
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
30010203040506
IKT-plan
IKT-plan
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma
Godeset skole er en barneskole i Hinna kommunedel, Stavanger kommune. Vi har ca 330 elever og 45 ansatte. I venstremenyen finner dere blant annet informasjon om skolens ansatte, kontaktinformasjon til avdelingene i SFO, FAU og Samarbeidsutvalget. I høyremenyen finner dere informasjon og planer knyttet til trinnene. Oppfordrer alle foreldre til å abonnere på nyheter fra hjemmesiden. 
Godeset skole har fått ny skolekonsulent, Merethe Stensland. Hun startet opp i stillingen 18.november. Janet Wilford som har vært vår skolekonsulent i mange år pensjonerer seg ved årsskiftet. Vi ønsker Janet lykke til som pensjonist og ønsker samtidig Merethe velkommen til Godeset skole.

Fra og med dags dato skal det brukes elektronisk søknadsskjema for å søke om elevpermisjon. Du kommer direkte inn i søknadsskjemaet når du har logget deg inn med Bank-ID / MinID. 

Hva skjer med søknadsskjemaet?

Byarkiv får inn søknaden og legger den som sak i Public oppvekst til rektor på skolen eleven går på. Når foreldre søker permisjon for en dag, så legges søknad til kontaktlærer. Dette er i samsvar med rutinene. Rektor svarer på søknaden ved å innvilge eller avslå permisjonssøknaden. Svar sendes ut via digipost.

Lenke til søknadsskjema


1.-4. trinn starter klokken 08.15

1rød      skolegården bygg B

1blå       skolegården bygg B

2a          skogen     

2b          lekestativet og fjellet 

3a          Zero-sonen og trappene       

3b          kunstgressbanen    

4a         området rundt rundingen og dissene

4b         brentballbanen  

4c        sandkassen og området utenfor 2.trinn

 

5.-7. trinn starter kl 08.45

5a       kunstgressbanen      

5b       området rundt rundingen og dissene       

6a       skogen

6b       Zero-sonen og trappene     

6c       sandkassen og området utenfor 2.trinn        

7a       lekestativet og fjellet  

7b       brentballbanen         

 

 


Flere skoler får henvendelser fra foreldre som ønsker å avholde et førjulsarrangement for elevene.

I dagens situasjon er det imidlertid en rekke smittevernhensyn som må tas hensyn til for å unngå nye smitteutbrudd. Som dere vet, har mange Stavangerskoler den siste tiden opplevd smitteutbrudd med påfølgende karantene for elever og ansatte. For å redusere risikoen for nye smitteutbrudd blant elever, fraråder derfor skolesjefen førjulsarrangementer i regi av foreldre.  


På Godeset skole tar vi smittevern på alvor og alle iverksatte smitteverntiltak gjelder fortsatt. Vi vil minne om at at foresatte og andre besøkende ikke skal  inn i undervisningsbyggene. Dette gjelder både i skole- og SFO-tid. Unntak gis ved avtalte møter eller besøk, under forutsetning av at en rekke smitteverntiltak følges.

Vi skjerper tiltakene med å innføre besøksregistering. Foresatte eller andre som besøker bygget må skrive seg inn i protokollen som ligger i hovedinngangen. Besøkende må føre inn navn, telefonnummer, dato og klokkeslett for besøket. Husk å bruke hånddesinfeksjon før innskriving! 

 


På Godeset skole følger vi regjeringens anbefalinger når det gjelder smitteverntiltak.

I september hadde vi på Godeset skole besøk av fotograf. Det ble tatt portrettbilder av elevene på 1. og 7. trinn, samt gruppebilder av alle klasser.

Alle foresatte skal nå ha fått mail/sms med tilbud om bestilling av bilder direkte fra Foto Norden. Dersom noen ikke har fått denne mailen og ønsker å bestille bilder tar dere kontakt med kundeservice hos Foto Norden;  https://fotonorden.no/kundeservice//  eller telefon 67079966.

Alle hjem vil få en skolekatalog hjem i sekken i løpet av høsten.


Å være forelder byr på mange gleder, men mange er også usikre og ønsker en enklere tilgang til fagfolk for støtte og hjelp. Stavanger kommune har nå lansert spørsmål- og svartjenesten foreldrespør.no.

I foreldrerollen kan det for de fleste oppstå situasjoner man er usikre på hvordan man skal håndtere. I en digital hverdag der det vrimler av mer eller mindre kvalitetsikret hjelpe- og støttetilbud og hundretusener av nettartikler kan det være nyttig med flere profesjonelle offentlige løsninger. Det er bakgrunnen for at den nye tjenesten Foreldrespør.no nå ser dagens lys. Mer informasjon om tjenesten finner dere her: Stavanger kommune - foreldre spør - fagfolk svarer

Lenke til tjenesten: Foreldre spør


Mange er usikre på hvordan de skal vurdere om barn med luftveissymptomer trenger å være hjemme fra skolen. Hovedregelen er at ingen syke, selv med milde luftveissymptomer, skal være på skolen. Folkehelseinstituttet hjelper oss med å vurdere hvem som må være hjemme.

Nå når vi går inn i en mørkere årstid er det viktig at alle, både barn og voksne, er synlige når vi ferdes ute i trafikken. Oppfordrer alle til å bruke refleks.15.oktober er "Refleksens dag". Er du blant de som glemmer refleksen? Bruk 5 minutter på Refleksdagen og fest refleks på jakker og bagger. Det er en smart investering av tid!

Foreldre som kjører og/eller henter elever på skolen eller sfo skal bruke korttidsparkeringen på nedsiden av skolen. Det skapes trafikkfarlige situasjoner når dere kjører opp til parkeringsplassen for ansatte og snur/rygger ut i veien. Korttidsparkeringen på nedsiden kan dere bruke i 15 min. Dette gjelder både om morgenen og ettermiddagen.


Regjeringen har laget en egen nettside med informasjon til foreldre om barn og koronavirus. På nettsiden finner du "alt" du trenger å vite som foreldre til elever i barneskolen.


Informasjonshefte 2020-2021 er nå lagt ut under "Diverse dokumenter". Her finner du blant annet informasjon om det meste som angår skolehverdagen, hvem som arbeider ved skolen dette skoleåret og skolens ordensreglement.

Ny leder i FAU, skoleåret 2020/2021 er Anette Dahle, som er mor i 1 blå. Nestleder ble Jøran Maribu, som er far i 4b.

Saker til FAU kan sendes til: anette.dahle@altibox.no 


I likhet med elevene skal ansatte, selv med milde symptomer på luftveisinfeksjon, ikke være på skolen. 

Fraværet blant elever har vært høyere enn vanlig så langt, og vi har grunn til å tro at det også vil bli høyere blant ansatte utover høsten.


Vi minner om at verken mobiltelefoner eller smartklokker skal være fremme i skoletiden. Dersom elever har med seg slikt utstyr skal det ligge avslått i sekken.

Vi er på gult nivå, les mer om nivådelingen her: https://www.fhi.no/nyheter/2020/nye-veiledere-for-barnehager-og-skoler/

På Godeset har vi fremdeles forskjøvet skoledag, faste oppmøtesteder og friminuttsområder.

På skolen bruker vi gymsalen i kroppsøvingsfaget etter gjeldende smittevernhensyn. Mat og helse for 6. trinn blir også gjennomført uten gruppeinndeling på tvers av klassene og det lages mat som er varmebehandlet, jmf "Veileder om smittevern". 4. trinn har svømming som gjennomføres klassevis.

Elevene får skolemelk som deles ut av en voksen.

 

 

Sentralt fra kommunen har vi mottatt dette:

¤Ansatte som har gjennomgått luftveisinfeksjon, kan komme tilbake i barnehagen/på skolen når de har god allmenntilstand (det vil si at vedkommende føler seg frisk og er feberfri).

¤Barn som har god allmenntilstand etter gjennomgått luftveisinfeksjon, kan også komme tilbake i barnehage/skole. Dette gjelder selv om barnet fortsatt har restsymptomer som rennende nese (uansett farge på snørret) eller sporadisk hoste. Slike symptomer er vanlig i tiden etter en luftveisinfeksjon hos mindre barn.

¤Dersom det er foretatt test for covid-19, skal denne være negativ før vedkommende kommer tilbake i barnehagen/på skolen.

¤Eventuell testing anbefales avklart etter gjeldende retningslinjer, men gjennomføring av test er ikke et krav. Hos barn med kun lette luftveissymptomer uten feber, kan man se an tilstanden hjemme i et par dager. Ved ingen bedring, anbefales testing av barnet. Ved rask bedring, kan barnet gå tilbake uten test.

¤Ved negativ koronatest skal ovenstående retningslinjer om god allmenntilstand fremdeles følges. Ved positiv koronatest vil kommunehelsetjenesten gi informasjon om hvordan den smittede og nærkontakter skal forholde seg.        

¤Retningslinjene om å være frisk/ ha god allmenntilstand skal fremdeles følges.

 ¤ Personer i karantene, isolasjon eller med nyoppstått luftveisinfeksjon skal ikke møte i barnehagen/på skolen.  

*Det er tilstrekkelig at foresatt(e) vurderer at barnet er tilbake i god allmenntilstand, legeerklæring er ikke nødvendig selv om barnet etter en gjennomgått luftveisinfeksjon har restsymptomer som for eksempel rennende nese (uavhengig av farge på nesesekret) eller sporadisk hoste.


Leksehjelptilbudet vil ikke starte opp etter høstferien.

På grunn av forskjøvet timeplan mellom de yngste og de eldste elevene samt at vi skal ha nok personal til SFO klarer vi ikke å gjennomføre forsvarlig leksehjelp inntil videre.

Skolen beklager ulempen dette eventuelt medfører for enkelte.

Ledelsen tar en ny vurdering når det nærmer seg nytt år.


3.august 2020: Oppstart SFO 

3. - 12. august: Langdager SFO

12.-14. august 2020: Planleggingsdager for pedagogisk personale

13.-14.august 2020: Planleggingsdager for SFO-personalet / SFO stengt

17.august 2020: Skolestart - Se oppdatert informasjon i artikkelen "Velkommen til skolestart, mandag 17.august" som ligger øverst i nyhetsfeltet

 

5.-9.oktober 2020: Høstferie / langdager på SFO

13.november 2020: Planleggingsdag for skole og sfo / SFO stengt

23.desember 2020 - 4.januar 2021: Juleferie

23.desember 2020: Langdag SFO

24.desember 2020: SFO åpent til kl 12.00

28. - 30.desember 2020: Langdager SFO

31.desember 2020: SFO åpent til kl 12.00

4.januar 2021: Planleggingsdag for skole og sfo / SFO stengt

 

1. - 5.mars 2021: Vinterferie / langdager SFO

29. mars - 5.april 2021: Påskeferie

29. - 30.mars 2021: Langdager SFO

31.mars 2021: SFO åpent til kl 12.00

1.april - 5.april 2021: SFO stengt

 

14.mai 2021: Planleggingsdag for skole og sfo / SFO stengt

18.juni 2021: Siste skoledag / SFO fra kl 12.00

21. - 30.juni 2021: Langdager SFO

 

Se hele skoleruta her eller i høyremenyen


Kontaktlærere for skoleåret 2020/2021 vil bli:

1.trinn: Synnøve Larsen og Elisabeth Naley

2.trinn: Merete Sunde og Kjersti Harbo

3.trinn: Lars Torjus Øye og Helga T. Rønneberg

4.trinn: Torhild Pedersen, Maren Hauge og Johanna Horpestad Nes

5.trinn: Susanne Eltervåg og Silje Broch Gillström 

6.trinn: Anette Liljedal, Silje Nicoline Eikevoll Hansen og Ellen Ødegaard Lea 

7.trinn: Vibeke Karlsen og Sæunn Kristjansdottir

(Med forbehold om endringer)