Meny
Velg seksjon Forside
Besøksadresse Folkvangveien 50 4034 Stavanger Telefon: 51 91 28 60 (sentralbord) Send oss e-post
Postadresse Postboks 8069, Forus 4068 Stavanger Telefon: SFO 51507013 / 91815984
Rektor: Henning Furu Verstegen
Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<februar 2020><<
februar 2020
mtotfls
27282930310102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282901
02030405060708
IKT-plan
IKT-plan
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma
Godeset skole er en barneskole i Hinna kommunedel, Stavanger kommune. Vi har ca 350 elever og 45 ansatte. I venstremenyen finner dere blant annet informasjon om skolens ansatte, kontaktinformasjon til avdelingene i SFO, FAU og Samarbeidsutvalget. I høyremenyen finner dere informasjon og planer knyttet til trinnene. Oppfordrer alle foreldre til å abonnere på nyheter fra hjemmesiden. 

Med bibliotekkort kan barn komme gratis inn på Stavanger museum, Stavanger kunstmuseum og Stavanger maritime museum i vinterferien. Sammen presenterer vi et program hvor aktiviteter, opplevelser og læring står sentralt.

På biblioteket kan dere låne bøker som gir kunnskap og forteller mer.  Biblioteket og museet er begge institusjoner hvor læring og kunnskap står sentralt i formidlingen. 

Et museumsbesøk kan begynne lenge før man besøker museet, ved at interessen for et tema vekkes gjennom litteratur som biblioteket stiller til disposisjon og formidler. Ved hjelp av stadig skiftende utstillinger i biblioteket, i tillegg til en svært aktiv formidling til førskole- og skolebarn kan inspirasjonen til et museumsbesøk bli vekket. Det samme gjelder også andre veien, at etter et besøk på museet kan behovet for å låne bøker om et bestemt tema forsterkes.


Foreldre som kjører og/eller henter elever på skolen eller sfo skal bruke korttidsparkeringen på nedsiden av skolen.

Det skapes trafikkfarlige situasjoner når dere kjører opp til parkeringsplassen for ansatte og snur/rygger ut i veien. Korttidsparkeringen på nedsiden kan dere bruke i 15 min.Dette gjelder både om morgenen og ettermiddagen.


Fredag feiret vi morsmålsdagen på Godeset.

Fredag åpnet 6. trinn Galleri Godeset.

Mandag 24.februar begynner de å grave i skolegården for å bedre dreneringen, det vil bli satt opp byggegjerder, men noe anleggstrafikk må påregnes. 

Det er nå mulig å søke plass på sommerens Fiks Ferigge ferie. Her er det mange forskjellige kjekke aktiviteter i ferieukene. Trykk på lenken under for å lese mer. Sjekk også om du har mulighet til å få friplass. Ca 20% av plassene som tildeles er friplasser. 

Trykk her for å lese mer om fiks ferrige ferie - Påmelding

 

 

Friplass

Familier som har dårlig råd kan søke om friplasser hos oss. Vi ønsker at flest mulig skal få delta. Kontakt oss for mer informasjon og hjelp til dette. Vi har taushetsplikt og all informasjon blir mellom oss. Friplasskontakt: Martine Haarr Bolognini

E-post: martine.haarr.bolognini@stavanger.kommune.no

Telefon: 988 63 246 


Minner om at det fra og med mandag 17.2 er endring i SFO-tilbudet i bygg B. Morgen-sfo gis kun i hovedbygget fra kl 7.30. Elever fra 2.trinn blir fulgt bort til bygg B kl 8.00 slik at de rekker undervisning. Ettermiddag-sfo utvides til kl 15.50. Elever fra bygg B blir da fulgt til hovedbygget og må hentes der. Alle foreldre med elever på 2.trinn har fått informasjon om dette. 

Ellen Svanevik Olsen er ansatt som vikar for SFO-leder. Vi ønsker Ellen velkommen til et godt samarbeid her på Godeset skole. Hun kan treffes på tlf 51507013 (51912860 - sentralbord) evt. mailadresse: ellen.svanevik.olsen@stavanger.kommune.no

 


Vi har mange elever med omgangssyke for tiden. Hvis ditt / dine barn har hatt oppkast / andre symptomer må de holdes hjemme i 48 timer etter siste gang. Dette er veldig viktig slik at andre ikke blir smittet. Ber dere om å respektere dette.

Skolehelsetjenesten har bedt oss informere om at det er påvist skabb ved flere skoler.

Vi ber foreldre være oppmerksomme på symptomer som sterk kløe, spesielt om natten. Skabb er et hudutslett forårsaket av skabbmidd. Utslettet sees oftest først på hender, deretter på større deler av kroppen. Smitte skjer ved direkte hudkontakt av lengre varighet og i sjeldne tilfeller via håndklær, sengetøy, klær.

Ved mistanke ta kontakt med fastlege for diagnostisering og behandling. Skabb forsvinner ikke av seg selv og skal alltid behandles.

Barn bør holdes borte fra barnehage eller skole til dagen etter at behandling er startet.  God håndhygiene er viktig for å forebygge smitteoverføring.

Dersom skabb blir påvist ber vi dere melde fra til skolehelsetjenesten ved helsesykepleier Aud Stemland eller Ida Bjerkan Klopstad.


I dag fikk 3. og 4. klassingene et morsomt og inspirerende forfatterbesøk. Marius Horn Molaug, forfatteren av bøkene i serien "Verdens verste".

Vi er så stolte og glade for det innbydende og oppgraderte biblioteket vårt!

Vi er nå i full gang med skole og SFO etter en lang og god ferie.

Mange har fått gaver i løpet av fridagene, vi minner om at det er ikke lov for elever å bruke mobiltelefon/smartklokker i skolegården og inne på skolen, dette gjelder også før skolen begynner og fram til at SFO slutter.

Ellers kan dere finne alle skolereglene i informasjonsheftet under fanen "Hjem og skole-samarbeid".


Vi har hatt en utrolig kjekk dag sammen med alle TL-ene fra Godeset og Gausel skole

Elevene får ta med maskinene hjem på mandag

Etter flere dagers grundige undersøkelser av branntilløp Chromebook, har ekspertene nå funnet årsaken til branntilløpet. Undersøkelsene viser skade i batteriet som skyldes ytre påvirkning. Det er ikke påvist noen fabrikkfeil. Vi har fått forsikringer fra leverandør og IT -avdelingen vår om at Chromebookene kan tas med hjem etter skoletid i dag. Før maskinene blir levert til elevene, må dere sammen med elevene sjekke de for eventuelle ytre skader.

Meld sak til IT- dersom dere finner skader. Videre minner vi igjen om at skolen ikke må skru på Chromebookene selv.    

Med vennlig hilsen  

Gunn Evy Trøiel Hansen

Pedagogisk IKT-rådgiver / Oppvekst og utdanning  

IKT i stavangerskolen

Følg oss på Facebook  

51507896  I løpet av oktober går barnehage, ressurssenteret for styrket barnehagetilbud, skole og PPT over til å bruke et digitalt arkivsystem.

Hva betyr det?

Det betyr at all ny dokumentasjon om barn i barnehagen og elever i skolen blir produsert og lagret elektronisk i et nytt system som heter Public oppvekst. Informasjonen lagres i digitale barnemapper og elevmapper. Kommunikasjonen med foreldre vil gå via digital post. 

Hvorfor går kommunen over til digitalt arkiv?

Fordi det er sikrere og mer effektivt. Et felles digitalt system for registrering, produksjon og oppbevaring av dokumentasjon om barnehagebarn/elever vil føre til bedre samhandling internt i kommunen. Det er mer effektivt også fordi det blir lettere for ansatte å finne informasjon og dokumentasjon, samt at det sikrer like rutiner.

Hvor sikkert er det nye systemet?

Sikkerhet og personvern er ivaretatt fordi Public oppvekst er lagt på sikker sone i Stavanger kommune. Det er derfor sikrere enn å oppbevare dokumenter i fysiske arkivskap. Det er dobbel pålogging for at systemet skal være så sikkert som mulig.

Hva er det som blir arkivert?

Alt som er arkivverdig og som må dokumenteres. For eksempel vedtak om barnehageplass, søknader og svar på permisjoner i skole, referat fra samarbeidsmøter mellom foreldre og skole, vedtak om spesialpedagogisk hjelp /spesialundervisning og resultater fra kartlegginger. Det er kun informasjon om barnet/eleven som lagres i mappene.

Hvem har tilgang?

I barnehage har styrer og pedagogisk leder tilgang til mappen. I skole har elevens kontaktlærer og faglærer tilgang. Rektor og avdelingsledere har også tilgang til alle elevmapper på skolen. Mappen følger barnet så lenge han eller hun går i barnehagen. Når barnet begynner i skolen opprettes en ny mappe. Så lenge barnet er under 18 år har foreldrene rett til innsyn i mappen.

Hva skal jeg som forelder gjøre i forbindelse med at kommunen går over til Public oppvekst?

Hvis du ikke har en digital postkasse er det lurt å opprette en nå. Kommunikasjon vedrørende arkivposter fra barnehagen eller skolen vil gå via digital postkasse. Ukeplaner og månedsplaner leveres som før men all kommunikasjon om enkeltbarnet vil gå digitalt. Foreldre som ikke har opprettet digital postkasse (f.eks. digipost, e-boks) vil få informasjonen i vanlig brev etter 48 timer. Ingen informasjon med personopplysninger vil blir sendt via epost.


Vi viser til  nyhetssaken om branntilløp i Chromebooken til en elev i Sandnes: https://www.aftenbladet.no/lokalt/i/2Gg5dx/chromebooken-til-1-klassingen-begynte-aa-brenne  

Vi har i løpet av ettermiddagen i går vært i dialog med Sandnes kommune og vår egen IT-avdeling. Stavanger kommune og Sandnes kommune er i dag i møte med Acer Norges ledelse og teknisk personell. Vi avventer et svar fra leverandør om det er et tilstrekkelig tiltak fra vår side at elever skrur Chromebooken helt av når den ikke er i bruk. I påvente av tilbakemelding fra dette møtet, må elevene la Chromebookene ligge igjen på skolen over helga. Vi håper da å kunne komme med mer informasjon fra IT-avdelingen og leverandør. Foreldrene til elever som er borte i dag, eller som ikke har med seg Chromebook på skolen informeres herved om at Chromebooken bør være avslått og lukket igjen dersom den skal oppbevares hjemme. Chromebooken kan også leveres inn til skolen innen avsluttet kontortid i dag.  

Vennlig hilsen Jørn Pedersen

Skolesjef Stavanger kommune - Oppvekst og utdanning www.stavanger.kommune.no  

51 50 87 20 jorn.pedersen@stavanger.kommune.no  


Nå er vi inne i den perioden hvor det er mørkt om morgenen når elevene skal gå eller sykle til skolen. Jeg ber alle foreldre om å utstyre egne barn med refleks / refleksvest samt at dere tar en kontroll av syklene slik at de er i orden med gode bremser og lys. Samtidig må jeg igjen be dere foreldre om å ikke kjøre inn i "skoleområdet" for å slippe av / hente barn. Bruk parkeringen på nedsiden av skolen (her kan dere stå i 15 min).

På Godeset skole går det for tiden elever som er mer sårbare for infeksjoner og smitte enn andre barn. I felleskap kan alle være med å gjøre sitt for å redusere smitterisiko. Dette vil komme både barn og voksne til gode. Vårt viktigste tiltaket for å unngå smitte er å ha en god håndhygiene. Vedlagt ligger en plakat som kan være en god påminner.

Det er også nødvendig å holde barn borte fra skolen når de er syke. Dette vil  ivareta  barnet på en god måte samtidig som det beskytter andre mot smitte. Nedenfor kan du lese om helsemyndighetenes  anbefalinger i forhold til hvor lenge det anbefales å holde barnet vekke fra skolen ved sykdom.