Søknad om sletting av fravær på vitnemålet

Det er innført en endring i Forskrift til Opplæringslovens §3-38 om føring av fravær på vitnemålet. Det som nå følgende som gjelder:
- Fra og med 8.trinn føres alt fravær på vitnemålet. Alt fravær føres i dager og enkelttimer, og enkelttimer kan ikke konverteres til dager.
- Foresatte kan kreve at årsaken til fraværet føres på et vedlegg til vitnemålet. Det er foresatte som har ansvar for å dokumentere årsak til fraværet.
- Foresatte kan også kreve at fravær inntil 10 skoledager pr. opplæringsår ikke føres på vitnemålet, dersom fraværet skyldes innvilget permisjon eller har dokumentert helsemessig årsak.
- Fravær som ikke skal telles med grunnet sykdom må vare mer enn tre dager, og kan strykes fra og med fjerde sykedag. Det kreves dokumentasjon fra lege. Elever med funksjonsnedsettelse eller kronisk sykdom kan stryke fravær fra første sykedag.
- Krav om strykning av fravær og /eller vedlegg til vitnemål med årsak til fravær, må fremsettes innen 15. mai det året eleven slutter på aktuelt årstrinn.
Skjema for krav om strykning av fravær finnes som vedlegg under