Meny
Velg seksjon Forside
Møllevannsveien 50 4617 Kristiansand Vis på kart
Telefon: 38 07 48 41 Send oss e-post
Redaktør: Preben Skogen
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma
Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<juli 2021><<
juli 2021
mtotfls
28293001020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
26272829303101
02030405060708
Værvarsel fra yr.no, levert av NRK og Meteorologisk institutt
Lenke til biblioteksystemet
Bibliofil
Skoleskyss

Alle elever som har rett på gratis skoleskyss, får utlevert busskort på skolen en av de første dagene i det nye skoleåret. De første dagene kan eleven bruke skolebussen selv om de ikke har fått kort. For å være gyldig må skolebusskortet ha bilde, og bildet må ha skolens stempel! Det er også svært viktig at alle leser informasjonen nedenfor om hvilke regler som gjelder for bruk av busskort. Misbruk av kortet kan medføre at sjåføren inndrar kortet!

Mer enn 4 km skolevei: Når avstanden mellom skole og hjem er mer enn 4 km, har elever på ungdomstrinnet i grunnskolen i Kristiansand rett til gratis skoleskyss. På Grim skole vil dette i praksis si at ordningen kun gjelder enkelte elever bosatt på Hellemyr. Avstanden mellom hjem og skole måles digitalt hos Agder Kollektivtrafikk (AKT). Dersom avstanden er mindre enn 4 km, enten ved å kjøre ordinær busstrasé eller ved å gå eller sykle sykkelveien fra Hellemyr via Grotjønn til Grim skole, har ikke eleven rett på gratis skoleskyss. 

Skolebusskort distribueres via skolen like etter skolestart hver høst. Kortet må ha bilde for å være gyldig, og over bildet skal det ha skolens stempel.  Dette må hver enkelt elev sørge for å få i orden så snart kortet er mottatt. Bruk av kort uten bilde og stempel, defineres av Agder Kollektivtrafikk som misbruk, og kan medføre at sjåføren inndrar kortet. Det sendes da brev hjem til eleven med informasjon om at kortet kan hentes på Rutebilstasjonen mot en ekstratakst på 350 kr. 

Skolebusskortene skal kun brukes tur/retur skolen, og fortrinnsvis på skolebuss. Når elevene har undervisning på tidspunkt det ikke går skolebuss, kan ordinær buss benyttes. Agder Kollektivtrafikk har da bestemt at det kan benyttes buss mellom Hellemyr og busstoppet ved Arkivet / Samsen - eller motsatt. Det er m.a.o. ikke anledning til å reise med buss fra Hellemyr via Kvadraturen til Grim – eller motsatt. Det er altså ikke anledning til å bruke skolebusskortet på andre strekninger enn til og fra skolen én gang hver dag, eller til andre formål. Skyssutgifter i.f.m. ekskursjoner, kinobesøk etc. må dekkes på annen måte. Misbruk av skolekort medfører også i slike tilfeller inndragning av kortet, med påfølgende krav om å betale en ekstratakst på 350 kr for å få det tilbake. 

Elever som mister busskortet kan henvende seg på skolens kontor for å få utstedt nytt kort - og det koster 50 kr. Kort som er utslitt / uleselige kan også erstattes på skolens kontor mot et gebyr på 50 kr. Det er elevens plikt å sørge for at kortet er i lesbar stand, og kan risikere at sjåføren inndrar kortet dersom det ikke er tilfelle. Også dette blir av Agder Kollektivtrafikk definert som misbruk av kortet, med inndragning og krav om å betale en ekstratakst på 350 kr for å få det tilbake. 

Elever som bor en uke av gangen på to ulike adresser, kan i prinsippet få skolebusskort til den ene eller begge adressene dersom avstanden til skolen er mer enn 4 km. Aktuelle elever kan henvende seg på skolens kontor. 

Behov for transport til og fra skolen pga sykdom eller skader må dokumenteres av lege. Dokumentasjonen må inneholde årsak til transportbehov og antatt varighet. Skolen tar kontakt med Agder Kollektivtrafikk (AKT) som avgjør om skyss skal innvilges, og med hvilket transportmiddel.  Skolen informerer elev og foresatte om avgjørelsen, og bestiller skyss. 

Det kan også søkes om fri skoleskyss dersom elever har spesielt farlig skolevei. Søknad sendes til Kristiansand kommune, Skoleetaten. 

Dersom foresatte mener at det er begått feil når det gjelder oppmåling av avstand kan klage fremsettes enten til Agder Kollektivtrafikk eller til Kristiansand kommune, skoleetaten. Klagefrist er 3 uker fra vedtaket om avslag er fattet. Dersom avslaget opprettholdes sendes saken til Statens utdanningskontor for endelig avgjørelse.