Meny
Forside
Hovedadresse Haugesundsgata 27 4014 Stavanger Telefon: 51 50 88 10 Send oss e-post
Postadresse Postboks 8069 Forus 4068 Stavanger
Norskkurs og kvalifisering Rennesøygata 12 4014 Stavanger
Rektor: Harald Nedrelid
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma
Johannes norskopplæring film
Se film her!
Værvarsel fra yr.no, levert av NRK og Meteorologisk institutt
Norskopplæring dagtid

Johannes læringssenter har mange norskkurs på dagtid med profesjonelle og erfarne norsklærere på alle trinn, fra nybegynnernivå A1 til høyere nivå B2. Vi har også fullt introduksjonsprogram for deltakere med rett og plikt til dette. På ordinære kurs kan du begynne fire ganger i året. For informasjon, kontakt dag@johannesls.no

Rettigheter

Kursene er gratis for personer mellom 16 og 55 år som har oppholdstillatelse som danner grunnlag for permanent oppholdstillatelse. Alle andre må betale for opplæringen.

Innhold

Kursene følger Læreplan i norsk og samfunnskunnskap for voksne innvandrere. Planen beskriver ulike spor og ferdigheter på ulike nivå i opplæringen.

Nivå på språklige ferdigheter

Læreplanen bygger på nivåbeskrivelsene i det felles europeiske rammeverket, Common European Framework of Reference for Languages (CEFR). I rammeverket er det beskrevet tre hovednivåer, A, B og C. A er definert som elementært nivå, B som selvstendig nivå og C som avansert nivå. Nivåene er videre delt inn i undernivåene A1, A2, B1, B2, C1 og C2. Læreplanen i norsk og samfunnskunnskap beskriver språkferdigheter på fire av disse nivåene, nivå A1, A2, B1og B2.

Spor 1, 2 og 3

For å gi så tilpasset opplæring som mulig, er opplæringen organisert i tre spor, og det er klasser på forskjellige nivåer innenfor sporene. Progresjonen og arbeidsmåter er forskjellig på de ulike sporene.