Meny
Forside
Hovedadresse Haugesundsgata 27 4014 Stavanger Telefon: 51 50 88 10 Send oss e-post
Norskkurs og kvalifisering Rennesøygata 12 4014 Stavanger
Postadresse Postboks 8069 Forus 4068 Stavanger
Redaktør: Paul Tidemand Søvik
Johannes norskopplæring film
Se film her!
Værvarsel fra yr.no, levert av NRK og Meteorologisk institutt
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma
Kvalifiseringsprogram

Kvalifiseringsprogrammet i NAV

Kvalifiseringsprogrammet, - eller KVP- er regjeringens viktigste virkemiddel i kampen mot fattigdom. Målet er at flere kommer i arbeid og aktivitet. Programmet er for dem som har levd på sosialhjelp over tid, eller står i fare for å komme i en slik situasjon.

Hva er KVP:

  • Programmet skal være på fulltid med 5 ukers ferie.
  • Det gis kvalifiseringsstønad på 2G som er skattbar inntekt.
  • Programmet skal fortrinnsvis gi jobb, men annen avklaring foretas også.

Innhold i programmet:

  • Arbeidsretta aktiviteter
  • Opplæringsaktiviter
  • Tett individuell oppfølging og veiledning

Johannes Læringssenter og KVP:

Vi har en kantine på Johannes læringssenter som gir opplæring til KVP-deltakere.  Programmet kan i dag ha 20 deltakere. Deltakerne får vi gjennom NAV sine fire kontorer i Stavanger. Kantina har en norsk kokk som gir praktisk veiledning og opplæring i hverdagen, og en norsklærer som gir opplæring i fagnorsk kjøkken/kantine og arbeidsnorsk. En kvalifiseringsrådgiver hjelper til med å få deltakere ut i ekstern praksis.

Organisering av kantinehverdagen:

  • Arbeidstid: Hver dag fra kl. 08.30-14.00. Tre dager gis ekstra generell norskopplæring til kl. 15.00
  • Rullering av oppgaver: Det er fem arbeidsgrupper i kantina. Alle får gjøre alle oppgaver etter tur, det være seg baking, skjære frukt/grønnsaker, vask og stell av uniformer, servering/kasse m.m.
  • Kjøkkensjef: En deltaker får være kjøkkensjef hver uke. Kjøkkensjefen bestemmer dagens meny.
  • Mat: Kantina serverer både norsk og etnisk mat, varme og kalde retter. Utvalget er rikholdig.

Faser i KVP kantine:

  • Fase 1: Deltakerne lærer kjøkken/kantineyrket. De får opplæring i arbeidsnorsk, lærer koder og regler.
  • Fase 2: Deltaker tilbys ekstern praksisplass når de er klar for det, fra 1 eller 2 dager pr. uke som kan økes etter behov.  Deltakerne får ønske seg yrkesvei. Dersom en bedrift virker positiv til ansettelse på sikt, øker vi som regel antall dager ut i ekstern praksis.
  • Fase 3: Deltaker kan få jobb, men trenger mer opplæring.  Nav knyttes opp mot bedrift, og det forhandles om ulike tiltak overfor bedriften.

Foruten å hjelpe deltakerne i arbeid/aktivitet/avklaring på sikt, tar vi oss av alle større og mindre problemer/ utfordringer deltakerne har i hverdagen. Hele mennesket er i fokus gjennom vår opplæring.