Meny
Velg seksjon Forside
Besøksadresse: Kongsgård allé 20 4631 Kristiansand Telefon: 3810 7800 Faks: 3810 7805 Send oss e-post
Fakturaadresse: Kristiansand kommune, Kongsgård skolesenter, Fakturamottak, Pb. 74, 4685 Nodeland
Postadresse: Kristiansand kommune Postboks 4, 4685 Nodeland
Redaktør: Rektor Morten Hauger
Gå til Its Learning
SØK I BIBLIOTEKBASE
Søk ...
Værvarsel fra yr.no, levert av NRK og Meteorologisk institutt
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma
- Avdelingene

Norskavdelingen
Spor 1 & 2 og spor 2 & 3

Norsk i arbeid 
Norsk i arbeid kombinerer norskopplæring med arbeidstrening/utplassering. NIA har 4 ulike arbeidsstasjoner, verkstedgruppe, tekstilgruppe, renholdsgruppe og kantinegruppe. Gruppene har servicefunkjoner i det daglige liv på senteret. Norskopplæringen er lagt opp så praktisk som mulig. I tillegg har vi grupper for kjørenorsk, barnehagepraksis, arbeidspraksis ute og e-læring.

Grunnskoleavdelingen
Grunnskoleavdelingen gir undervisning på grunnskolenivå over 1, 2, 3, 4 eller 5 år. Etter avlagt grunnskoleeksamen fortsetter de fleste på videregående skole. Deltakerene er 16 år og eldre. De fleste er minoritetsspråklige.

Spesialavdelingen
Spesialavdelingen gir tilbud om spesialundervisning på grunnskolens område til voksne deltakere.  Opplæringstilbudet er mangfoldig.  Mobilitet, logopedi (også til barn og grunnskoleelever), lese- og skrivevansker, matematikkvansker, utviklingshemming, ervervet hjerneskade m.v., er noen stikkord fra et bredt fagfelt.

Hørselsavdelingen
Hørselsavdelingens audiopedagoger/lærere underviser hørselshemmede elever på deres hjemmeskoler i Kristiansand og nabokommuner. I denne sammenheng blir det gitt informasjon og veiledning. Elever kommer også ukentlig til felles undervisning i Hørselsavdelingen på Kongsgård. Fellesskapet med andre hørselshemmede er med på å styrke elevenes identitet. Audiopedagogene har tegnspråkkompetanse og underviser i tegnspråk. Avdelingen har kompetanse på CI og andre tekniske hjelpemidler.