Meny
Velg seksjon Forside
Besøksadresse: Kongsgård allé 20 4631 Kristiansand Telefon: 3810 7800 Send oss e-post
Fakturaadresse: Kristiansand kommune, Kongsgård skolesenter, Fakturamottak, Pb. 74, 4685 Nodeland
Postadresse: Kristiansand kommune Postboks 4, 4685 Nodeland
Redaktør: Rektor Morten Hauger
SØK I BIBLIOTEKBASE
Søk ...
Værvarsel fra yr.no, levert av NRK og Meteorologisk institutt
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma
Arrangements-app for ungdom - SEES

SEES-appen er en arrangementskalender for ungdom i Kristiansand, og gir en enkel oversikt over arrangementer i bydeler og i sentrum. SEES er helt gratis og er tilgjengelig i Google Play og App Store. Illustrasjonsfoto: Marte Krogstad.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

For første gang har Kristiansand kommune lansert en helt egen arrangement-app for ungdom – SEES. Appen gir en samlet oversikt over ungdomsarrangementer i bydeler og i sentrum. Her kan du finne alt fra kunst- og kulturarrangementer til arrangementer innen friluft, sport, e-sport, miljø, politikk, religion, kafeer og mer.For øyeblikket ligger det over 40 arrangementer i SEES, og du kan enkelt velge mellom kategorier. Hvis det er noe spesifikt du leter etter kan du filtrere søket ditt etter arrangør, hvor du befinner deg eller arrangementer. Ønsker du å motta tilbud kan du få det rett på mobilen i form av pushvarsler.SEES er gratis og kan lastes ned i Google Play og App Store.Appen lanserer i august på ungdomsskoler og videregående skoler i Kristiansand i forbindelse med skolestart, og 300 elever har nå lastet ned SEES.

SEES-appen er utviklet av ungdommer i samarbeid med Kristiansand kommune. Prosjektgruppen gleder seg til lansering, og håper mange ungdommer vil ta den i bruk. Fra venstre: kulturrådgiver Jørgen Skauge, Aline Lima, Lulu Sareini, Anja Kathrine Laland, Line Kyrkjeeide, prosjektleder og trainee i kultursektoren og by- og samfunnsenheten, Monika Lundh Broen. Ikke tilstede når bildet ble tatt: Kriminalitetsforebyggende koordinator Johanne Benitez Nilsen. Foto: Marte Krogstad

 

Ideen om å ha en arrangementskalender for ungdom startet i august 2018 i forbindelse med KomINN som var en stor workshop i Kristiansand. 100 ungdommer var samlet for å finne tiltak til hvordan Kristiansand kunne bli den beste og tryggeste byen for ungdom i framtiden. De beste ideene ble lansert, og en arbeidsgruppe ble opprettet for å jobbe videre med et av prosjektene. På KomINN var det flere som ønsket ungdomsarrangementer. Vi fant ut at det allerede var mange ungdomsarrangementer i Kristiansand, men at de ikke visste om det. Dermed utviklet vi ideen om å ha en egen app som samler alle tilbudene slik at de blir enklere å finne, sier prosjektdeltager, Line Kyrkjeeide (17).Ungdommene startet dermed å utvikle appen i samarbeid med kultursektoren og kriminalitetsforebyggende koordinator i Kristiansand kommune. Appen er en felles plattform for kommunale, frivillige og private aktører, og alt innhold blir administrert av ungdommene og kultursektoren.

Formålet med SEES er både å gjøre det enklere å finne arrangementer, og skape sosiale nettverk.