Meny
Velg seksjon Forside
Klasse 1
Klasse 2
Klasse 3
Klasse 4
Klasse 5
Klasse 6
Klasse 7
Innføringsklassen
Nye 1. trinn 2019-2020
Lerkeveien 9 4314 SANDNES
Telefon: 51 33 75 00 /SFO:51337505 Send oss e-post
Redaktør: Berit Voster Heggen
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma
Foreldrehverdag, nettsted for foreldre
Foreldrehverdag, nettsted .

Velkommen til Lura skole sin hjemmeside.

Du kan navigere ved å bruke "Meny" til venstre eller ved å bruke "seksjoner" til høyre.Under meny til venstre finner du generell informsjon om skolen.Under seksjon til høyre finner du en seksjon for hvert trinn, samt flere ulike funksjoner.

Husk at du kan abonnere på nyheter på valgte steder. Da får du nye ting direkte på mail.

Hilsen Berit Voster Heggen, rektor

 

Vi gjentar fjorårets suksess, ruller ut den røde løperen og inviterer til ny skolegårdsfest onsdag 5. juni! Det blir aktiviteter for alle, god musikk, solid servering og fin stemning.

For en flott dag og for noen flotte elever på Lura skole. Tusen takk til elever,  foreldre og ansatte på Lura skole som viste frem skolen vår på så fin måte. Takk til FAU som hadde ansvar for å bringe og hente  faner og flagg. 

Sammen setter vi verdifulle spor.

 


Hurra for 17. mai.

Vi møtes på Festplassen, like ved rutebilstasjonen, senest kl 09.45. Lura skole går som nr 17 i toget.Se etter skolefanen til Lura skole.

Du kan lese mer informasjon i vedlegget som ligger i høyre marg.


Elevrådet var på Sandnes stadion like før påske og fikk siste info om EM for landslag som skal være i Sandnes 9-11.august! Samtidig ble skoler og landslag trekt sammen!

 


Lura og Porsholen skole har felles skolekorps og denne uka ble det spilt konsert for 2. til 4. trinn for å få flere med. Korps er fest og 17. mai. Korps er god musikk, opplæring en-til-en, samspill, seminarer, lappetorsdag, kjekt og sosialt - og uten reservebenk. Bli med i skolekorpset!

Lørdag 30. mars var det KM i sjakk for skolelag. Både barneskoler, ungdomsskoler og videregående skoler var med i turneringen. I gruppen for barneskoler deltok hele 25 lag, og Lura skole kom på 2. plass, så vidt slått av Vaulen skole. Alina Shehzad (2. trinn), Henrik Lauvsnes Nilsen (5. trinn), Alexander Aukland (5. trinn) og Shazil Shehzad (7. trinn) spilte for Lura skole. Det ble også utdelt priser for beste bordspillere. Alina Shehzad fikk prisen for beste spiller på tredje bord. Vi takker for ny lagsjakkpokal til skolen og gratulerer med seieren! Vi ønsker også lykke til i NM i sjakk for skolelag som skal være i Drammen om noen uker!

Onsdag 20.mars var en stor dag for IK. Endelig skulle vi på scenen, foran hele skolen og vise hva vi har jobbet med, og hvor mye vi har lært på kort tid. Både elever og lærere var veldig spente.. Vi hadde trommespilling, presentasjoner, ulike sanger på flere språk, og et fantastisk danseshow med den kuleste breakdansen!

Dagen etter hadde vi forestilling for foreldrene på kvelden. Det ble en uforglemmelig opplevelse både for de små og store.  Mange stolte foreldre og selvsagt lærere!

Her kommer noen bilder fra samlingen..


Hva er digital mobbing, hvordan kan det forebygges og håndteres?

Ida Sjursø er i ferdigstillelsen av sin doktorgrad om digital mobbing ved Universitetet i Stavanger. Onsdag 27. mars kl. 18.30-19.30 kommer hun til Lura skole og vil for foreldre og lærere gå inn på hva en vet om fenomenet digital mobbing, hvordan det kan forebygges og hva man kan gjøre om man oppdager digital mobbing. Det vil være trinnvise foreldremøter for 1.-4. trinn kl. 17.15 og for 5.-7. trinn kl. 19.45.

Det er viktig for DITT barn at akkurat DU stiller opp når de voksne samles. Velkommen!

Informasjon og påmelding i vedleggeget i høyre marg når du trykker på "les mer"


Vi hadde en vellykket solidaritetsaksjon på tirsdag. Det var veldig godt oppmøte og både engasjerte elever og voksne.  Det var mange ulike aktiviteter på hele skolen, og IK-klassen hadde internasjonal kafé med masse god mat og varer fra hele verden.  Det ble samlet inn 56860 kroner på to timer - WOW!! Tusen takk til alle dere som bidro til denne flotte dagen! Vi avsluttet uka med en storsamling, og leverte pengene til prosjektansvarlig for "Hei Verden!"

Klikk her, og se bildene fra denne dagen.. 


Lura skole har i alle år vært opptatt av trafikkforholdet rundt skolen. Ansatte står trafikkvakter ved hovedinngangen hver morgen for å passe på at elevene våre har en trygg og god skolevei.Vi har hatt holdningskampanjer for å redusere kjøring av barn til skolen, og det vil vi fortsette med.

Skulle foresatte likevel  ha behov for å levere eller hente sitt barn legger vi her ut to bilder av ønsket kjøreretning/kjøremønster. Vi håper du kan ta hensyn til dette neste gang du kjører eller henter ditt barn.Bildet av ønsket kjøremønster finner du på neste side.


De siste årene har Lura skole SFO hatt stort fokus på å legge til rette for et variert aktivitetstilbud for barna.Godt samarbeid med foresatte har vært viktig for oss for at barna skal trives.Samtidig har Lura SFO utarbeidet regler og rutiner, hatt fokus både på organisering og på å utvikle et godt arbeidsmiljø blandt ansatte. Alt dette har gitt resultater.  

I november svarte 61% av foresatte på foreldreundersøkelsen. Vi har sammenlignet svarene 4 år tilbake i tid. Resultatene viser en markant positiv økning på nesten alle områder, noe vi gleder oss stort over. I dag feiret ansatte med kake på personalmøtet. Velfortjent.

Takk til alle foresatte som har svart på undersøkelsen. Foreldrenes tilbakemelding viser at vi er på rett vei med å gi barna en god SFO hverdag. Tilbakemeldingene  gir oss også inspirasjon og engasjement til å bli enda bedre.

Resultatene finner du i margen til høyre på neste side. 

Der finner du også bilde av den flotte SFO gjengen.