Meny
Velg seksjon Forside
Klasse 1
Klasse 2
Klasse 3
Klasse 4
Klasse 5
Klasse 6
Klasse 7
Postboks 583 4302 Sandnes
Telefon: 51637440 Send oss e-post
Redaktør: Agnes Gullberg
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma
Værvarsel fra yr.no, levert av NRK og Meteorologisk institutt

Porsholen skole sin visjon er:

VI GJØR HVERANDRE GODE»

I dette legger vi: 

-Vi aksepterer hverandres ulikheter og verdier.

-Vi bygger hverandre opp ved å være romslige og rause.

-Vi støtter hverandre gjennom å dele kunnskap og ferdigheter. 

-Vi er aktive og robuste mennesker som takler medgang og motgang

-Vi utfordrer hverandre ved å være lyttende og å gi relevante tilbakemeldinger

Fra og med onsdag 19. januar går barnehagene og skolene i Sandnes på grønt nivå.

Det er viktig for barn og unge å få være i barnehagen og å gå på skolen. Derfor er vi glade for at vi nå kan ta steget mot en litt mer normalisert barnehage- og skolehverdag.

FHI uttaler dette om smitte blant barn og unge:
1. Det er moderat med smitte i barnehager og skoler, selv om det forekommer enkelte utbrudd.
2. Barn og unge smitter i begrenset grad andre på skolen eller i barnehagen.
3. Ansatte er godt beskyttet av vaksinen.
4. Barn og unge blir sjelden alvorlig syke av covid-19.
5. Jevnlig testing er et effektivt smitteverntiltak.

I Sandnes har vi positive erfaringer med at skoler som har høyt smittetrykk klarer å kontrollere smitte ved å igangsette testing av elever og ansatte.

Vi er en matjungel-SFO og månedens tema for januar er BRA FOR KROPPEN!

"Matjungelen er et aktivitetsprogram for barn i SFO/AKS, der de kan oppdage og oppleve en jungel av mat og oppleve matglede i fellesskap. Matjungelen inneholder blant annet en kompetansehevingspakke for SFO-ansatte, aktivitetsopplegg for barna, materiell, utstyr og oppskrifter til bruk på SFO."

www.matjungelen.no 


Viktig melding til alle om at positive hurtigtester skal meldes digitalt, og ikke via telefon til smittesporing.

Dersom positiv test:

 - Positive hurtigtester skal meldes på: hjemmetest.remin.no og aktuelle vil da få videre informasjon om hva som gjelder
 - Smittede og resten av husstanden skal være i karantene hjemme. Dette betyr at søsken ikke skal sendes på skole eller i barnehage, og foreldre skal holde seg hjemme fra jobb.
 - Smittesporingsteamet vil kontakte aktuelle så snart de har mulighet

De som har gjennomgått Covid for under 3 måneder siden, samt de som har tatt boosterdoser for minimum en uke siden, skal ikke testes.

Minner om at dere kan hente tester på skolen mandag 3. januar fra 07.15.


Alle elever og ansatte oppfordres til å teste seg med hurtigtest før skolestart mandag 3. januar.

Dette gjelder også de som har hatt Covid før 15. desember. Hurtigtester kan hentes på skolen, ved hovedinngangen, torsdag 30. desember, fra 17.00-18.00 for 1.-4. og fra 18.00-19.00 for 5.-7. klasse.
Dere som har elever både på småskolen og på mellomtrinnet velger et av tidspunktene. 
Det er mulig å samarbeide om å hente tester, om noen skulle være forhindret fra å hente på torsdag. Ellers er det mulig å hente hurtigtest på skolen mandag morgen fra klokka 07.15.
Som dere sikkert har fått med dere anbefaler helsedirektoratet og FHI at alle elever og alle ansatte i skoler og barnehager testes før oppstart etter nyttår. Dette skal hjelpe oss med å bremse spredningen av koronaviruset, mens vi vaksinerer med oppfriskningsdose.

Hurtigtesten etter nyttår vil fange opp de som er smitteførende, og på den måten forsinke spredningen av viruset.
Hurtigtesten skal tas døgnet før oppstart etter nyttår, så nært opp til skole- og barnehagestart som mulig.
Kommuneoverlegen anbefaler at alle tar en test før oppstart. Det beste er om testen tas om morgenen mandag 3.januar, eller om kvelden søndag 2.januar. 

Hva med de som har gjennomgått c19 tidligere, skal de også testes?
Ja, kommuneoverlegen ønsker at alle i utgangspunktet skal testes. Unntaket er de som har hatt c19 fra midten av desember (15.12.21) og fram til nå. Man kan få Omikron selv om man har hatt deltavarianten relativt nylig, derfor testing på nesten alle.

Lenke til bruksanvisning på norsk, fra Noklus:
Bruksanvisning 
Video:
Covid-19 - slik tar du selvtest video på YouTube

Agnes, rektorI desember har 47 elever på Porsholen skole deltatt på turnering i sjakk. Elever på småskoletrinnet spilte på tirsdager. Elevene på mellomtrinnet møttes til partier på onsdager. 

Koronainformasjonen speiler smittesituasjonen i landet og endrer seg raskt.
Det har i natt kommet nye nasjonale føringer fra regjeringen i forhold til smittehåndtering, karantene og nærkontakt. Skolens ledelse har i dag vært i møte med ledelsen på alle skolene i Sandnes. I tillegg var beredskapsgruppen for smittehåndtering i kommunen tilstede ved kommuneoverlege Hans Petter Thorvik. De har nå kommet med nye retningslinjer om hvordan skolene skal håndtere smitten i samfunnet. 

Denne forskriften gjelder fra i dag og foreløpig fram til 14.01.2022.

 - Barn skal i karantene dersom de er nærkontakt til husstandsmedlem
 - Barn slipper karantene når de er nærkontakt til andre enn dem de bor med. De trenger derfor ikke å gå i karantene ved smitte i klasse/SFO gruppe.
 - Smitte i klasse skal håndteres ved at elevene tester seg med hurtigtest. Tester de negativt, skal de gå på skole som normalt.

De klassene som er i karantene nå ( 5. + 7. trinn) avslutter sin karantene på torsdag morgen (16.12.2021) ved negative hurtigtest. Er testen negativ kommer de på skolen som normalt i morgen og skal ikke lenger være i fritidskarantene.

Alle nye tilfeller av smitte vil bli behandlet etter den nye forskriften og i samarbeid med smittesporing. Det betyr at elever som tester positivt blir satt i karantene, men elever i samme klasse skal teste seg ut av karantenen og være på skolen om de tester negativt. 


I dag har det vært nissefest på småskolen. Andre trinn hadde nissesamling for første trinn som var spent publikum.

Trinnkontaktene har kommet med grøt til alle elevene og jammen kom ikke nissen på besøk i år også. Noen elever tror at det er rektor som er nissen, men det er det altså ikke. 


I går var det første søndag i advent og i dag hadde 4. trinn første adventssamling for de andre elevene på småskolen. Nå går det mot jul og det gleder både små og store seg til. 

4. trinn hadde en flott storsamling med lystenning, julefortelling, flott sang og dans.


I går var småskoletrinnet på forestilling med Den kulturelle skolesekken og så forestillingen "Den mekaniske hagen" . Det var kjekt, og ganske skummelt...!

Foreldreundersøkelsen gir deg som forelder mulighet til å si hva du mener om læring og trivsel på skolen og om skole-hjem-samarbeidet. Resultatene fra undersøkelsen benyttes av skolen, skoleeier og den statlige utdanningsadministrasjonen som en hjelp til å analysere og utvikle skole- og læringsmiljøet. Det er derfor viktig for skolen at så mange som mulig tar seg tid til å besvare undersøkelsen. I fjor satt vi ny rekord med over 80% svar.

Lørdag den 23. oktober deltok ti elever fra Porsholen skole på KM (Kretsmesterskap) i sjakk for barn og ungdom på Sola videregående skole. Elevene spilte seks runder med hurtigsjakkpartier. Følgende elevene deltok; Falk (2b), Harald (2a), Ingrid (2a), Mio (2c), Navid (2c), Tobias (4a), Øystein (4b), Mia (6b), Nora (6b) og Shervin (6b).

Tobias Sæbø Tjensvold i 4a vant fem av seks partier og fikk 2. plass i gruppe H for nybegynnere. Mio Prestvold i 2c vant fire partier, fikk en remis og et tap, og kom på 3. plass i samme gruppe. Gratulerer!

 
Shervin (6b), Falk (2b) og Emine (5a) deltok også på Motivasjonssamling i sjakk søndag den 24.10. Shervin Moemeni (6b) klarte da å vinne overstormester Jon Ludvig Hammer i simultansjakk. Gratulerer Shervin!

 
Tirsdag feiret vi med kake i storefri.

Alle elevene som deltok fra Porsholen skole jobbet godt. For å bli flink i sjakk gjelder det å spille mange partier. En må tåle å tape for å bli god. På Porsholen er det undervisning i sjakk på tirsdager (i storefri) og hver torsdag (i storefri) spiller elevene sjakk mot hverandre.


I dag kom Naffen på besøk og fortalte om viktigheten av refleksbruk i mørket og delte ut reflekser til store og små. 


Vi ønsker flere morgenfugler på Porsholen skole.

«Morgenfugler» er synlige, trygge voksne som går langs barnas skolevei. De fleste barna ved skolen har heldigvis en trygg skolevei, men det hender at noen barn får større eller mindre utfordringer på veien.