Meny
Velg seksjon Forside
Klasse 1
Klasse 2
Klasse 3
Klasse 4
Klasse 5
Klasse 6
Klasse 7
Postboks 583 4302 Sandnes
Telefon: 51637440 Send oss e-post
Redaktør: Agnes Gullberg
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma
Værvarsel fra yr.no, levert av NRK og Meteorologisk institutt

Porsholen skole sin visjon er:

VI GJØR HVERANDRE GODE»

I dette legger vi: 

-Vi aksepterer hverandres ulikheter og verdier.

-Vi bygger hverandre opp ved å være romslige og rause.

-Vi støtter hverandre gjennom å dele kunnskap og ferdigheter. 

-Vi er aktive og robuste mennesker som takler medgang og motgang

-Vi utfordrer hverandre ved å være lyttende og å gi relevante tilbakemeldinger

Mobbeombudet for barnehage og grunnskole i Rogaland jobber for å sikre at alle barn og elever har det trygt og godt i barnehagen og på skolen, og at deres
rettigheter blir ivaretatt.

Mobbeombudet ønsker å nå ut til dere som treffer barn utenom barnehage og skole. Ombudene har lang erfaring i å delta med innlegg, foredrag og work-shops på ledersamlinger, personalmøter, FAU-møter, foreldremøter og elevråd.

Klikk på Les mer for å komme til link til nyhetsbrev fra mobbeombudet i Rogaland.VI er godt igang med Sommer-SFO. Vi har vært på skogstur med eventyrstund i lavvoen og hatt sommerfest med alt det som hører til av ansiktsmaling, sommerdrikk, hamburgere, disco og is! I dag drar 4.trinn til Kongeparken og resten av elevgruppen til Forusstranden. 

Etter tre dagers fagprøve for vår flotte lærling, Trine, har hun i dag bestått. Hun er nå ferdig med 4 års utdannelse og er fagarbeider i barne- og ungdomsarbeid. Vi er stolte.

På torsdag var det tid for skolens egen talentkonkurranse igjen. 3 år siden sist og akkurat like kjekt. Flott sang, dans, piano og klarinettspill og Tae Kwon do. På mandag annonseres vinnerne. 

Alle folkehallene, inkludert Sandneshallen, har også i år gratis inngang for alle barn hele sommeren. I år er også foreldre med gratis.

Åpningstider er mandag – søndag 10 – 17.

Sommer 2022 - FolkehalleneFra og med høsten 2022 vil en halvdagsplass (60 %) i SFO være gratis for elever på 1. trinn. Foreldre betaler da kun matpenger.
Påmelding skjer på vanlig måte gjennom det ordinære skjemaet. Klikk på Les mer for å komme til linker.

Velkommen til foreldremøte og besøksdag for skolestartere høsten 2022.

Foreldremøte blir på kvelden mandag 23. mai. Nærmere informasjon kommer.

Besøksdag blir onsdag 15. juni. Nærmere informasjon kommer.

SFO sender ut egen informasjon om besøksdag for skolestartere på SFO

 


Sandnes kommune lanserer nå en Mobbeknapp for å gjøre det enklere for barn og foreldre å melde fra om mobbing. Mobbeknappen finner du her på skolens egen hjemmeside som en grønn sirkel med teksten; MELD FRA OM MOBBING!

Det kan være vanskelig å si fra om mobbing. Med den nye "mobbeknappen" ønsker kommunen å gjøre det enklere å melde fra hvis skolemiljøet ikke kjennes trygt og godt. Dere melder fra ved å klikke på den grønne sirkelen. Da kommer dere til et skjema hvor dere må fylle ut navn på skole, eget navn, telefonnummer og e-post.  Meldingen blir sendt til rektor som vil ta tak i saken umiddelbart. Både foresatte og elever kan melde fra via mobbeknappen.

Kontaktlærerne vil snakke med elevene om mobbeknappen og vise hvor de finner den.

På Porsholen skole har elevene på alle trinn i flere år svart på UKESPØRSMÅL-skjema hver torsdag. Skjema inneholder ett spørsmål: Har du det trygt og godt på skolen?

Elevene huker av for enten ja eller nei. Hvis eleven svarer nei har kontaktlærer, seinest påfølgende fredag, en samtale med eleven for å forsøke å finne ut av hvorfor eleven ikke opplever skolehverdagen som trygg og god. 

Har du spørsmål i forbindelse med mobbeknappen eller ukespørsmål kan disse stilles til rektor.

Agnes, rektor

agnes.gullberg@sandnes.kommune.no

46936150


Vi er godt igang med ukens aktiviteter, og nyter vårsola! I dag har 1.trinn gjennomført Mesternes Mester, 2.trinn har vært på kino og 3.-4.trinn har laget et varmt måltid til alle.

Viktig melding til alle om at positive hurtigtester skal meldes digitalt, og ikke via telefon til smittesporing.

Dersom positiv test:

 - Positive hurtigtester skal meldes på: hjemmetest.remin.no og aktuelle vil da få videre informasjon om hva som gjelder
 - Smittede og resten av husstanden skal være i karantene hjemme. Dette betyr at søsken ikke skal sendes på skole eller i barnehage, og foreldre skal holde seg hjemme fra jobb.
 - Smittesporingsteamet vil kontakte aktuelle så snart de har mulighet

De som har gjennomgått Covid for under 3 måneder siden, samt de som har tatt boosterdoser for minimum en uke siden, skal ikke testes.

Minner om at dere kan hente tester på skolen mandag 3. januar fra 07.15.


Alle elever og ansatte oppfordres til å teste seg med hurtigtest før skolestart mandag 3. januar.

Dette gjelder også de som har hatt Covid før 15. desember. Hurtigtester kan hentes på skolen, ved hovedinngangen, torsdag 30. desember, fra 17.00-18.00 for 1.-4. og fra 18.00-19.00 for 5.-7. klasse.
Dere som har elever både på småskolen og på mellomtrinnet velger et av tidspunktene. 
Det er mulig å samarbeide om å hente tester, om noen skulle være forhindret fra å hente på torsdag. Ellers er det mulig å hente hurtigtest på skolen mandag morgen fra klokka 07.15.
Som dere sikkert har fått med dere anbefaler helsedirektoratet og FHI at alle elever og alle ansatte i skoler og barnehager testes før oppstart etter nyttår. Dette skal hjelpe oss med å bremse spredningen av koronaviruset, mens vi vaksinerer med oppfriskningsdose.

Hurtigtesten etter nyttår vil fange opp de som er smitteførende, og på den måten forsinke spredningen av viruset.
Hurtigtesten skal tas døgnet før oppstart etter nyttår, så nært opp til skole- og barnehagestart som mulig.
Kommuneoverlegen anbefaler at alle tar en test før oppstart. Det beste er om testen tas om morgenen mandag 3.januar, eller om kvelden søndag 2.januar. 

Hva med de som har gjennomgått c19 tidligere, skal de også testes?
Ja, kommuneoverlegen ønsker at alle i utgangspunktet skal testes. Unntaket er de som har hatt c19 fra midten av desember (15.12.21) og fram til nå. Man kan få Omikron selv om man har hatt deltavarianten relativt nylig, derfor testing på nesten alle.

Lenke til bruksanvisning på norsk, fra Noklus:
Bruksanvisning 
Video:
Covid-19 - slik tar du selvtest video på YouTube

Agnes, rektorKoronainformasjonen speiler smittesituasjonen i landet og endrer seg raskt.
Det har i natt kommet nye nasjonale føringer fra regjeringen i forhold til smittehåndtering, karantene og nærkontakt. Skolens ledelse har i dag vært i møte med ledelsen på alle skolene i Sandnes. I tillegg var beredskapsgruppen for smittehåndtering i kommunen tilstede ved kommuneoverlege Hans Petter Thorvik. De har nå kommet med nye retningslinjer om hvordan skolene skal håndtere smitten i samfunnet. 

Denne forskriften gjelder fra i dag og foreløpig fram til 14.01.2022.

 - Barn skal i karantene dersom de er nærkontakt til husstandsmedlem
 - Barn slipper karantene når de er nærkontakt til andre enn dem de bor med. De trenger derfor ikke å gå i karantene ved smitte i klasse/SFO gruppe.
 - Smitte i klasse skal håndteres ved at elevene tester seg med hurtigtest. Tester de negativt, skal de gå på skole som normalt.

De klassene som er i karantene nå ( 5. + 7. trinn) avslutter sin karantene på torsdag morgen (16.12.2021) ved negative hurtigtest. Er testen negativ kommer de på skolen som normalt i morgen og skal ikke lenger være i fritidskarantene.

Alle nye tilfeller av smitte vil bli behandlet etter den nye forskriften og i samarbeid med smittesporing. Det betyr at elever som tester positivt blir satt i karantene, men elever i samme klasse skal teste seg ut av karantenen og være på skolen om de tester negativt.