Meny
Velg seksjon Forside
Klasse 8
Klasse 9
Klasse 10
Sam Eydesgate 236 3660 Rjukan
Telefon: 35082710 Send oss e-post
Redaktør: Arne Persson
Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<januar 2022><<
januar 2022
mtotfls
27282930310102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31010203040506
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma

Med økende smittetrykk i alle aldersgrupper og introduksjon av omikronvarianten ble trafikklysmodellen, sammen med andre tiltak i samfunnet, innført på nasjonalt nivå 16. desember.

Alle barnehager, barne- og ungdomsskoler skal driftes på gult nivå. Videregående og voksenopplæring skal fortsatt driftes på rødt nivå.

Grunnskoler og barnehager må sørge for å ha beredskap for rask overgang til rødt nivå, dersom det blir nødvendig, eller den lokale situasjonen tilsier det.

Elever (grunnskole, videregående skoler og voksenopplæring) og ansatte i barnehager og skoler oppfordres til å ta en selvtest, tidligst 24 timer før de møter på skole eller barnehage etter juleferien.

 De som har gjennomgått covid-19 de siste 3 måneder, og de som har fått boosterdose for mer enn en uke siden, skal ikke testes.  

Skolen er åpen søndag 2. januar mellom kl. 12.00 og 16.00 for henting av selvtest. Jeg sitter i andre etasje.


Fra 1. januar er ansatte i barnehager, grunnskoler, videregående skoler og voksenopplæringen unntatt smittekarantene i arbeidstiden.

De er unntatt karantene fra første dag, men må teste seg på døgn 3 og 7 etter nærkontakten.

Unntaket gjelder ikke dersom den ansatte bor sammen med eller er tilsvarende nær den som er smittet.

Unntaket for barn, som ble innført 15. desember, gjelder fortsatt.

Barn og unge under 18 år skal kun i smittekarantene dersom de bor sammen med eller er tilsvarende nær den som er smittet. Det er anbefalt at de tester seg på dag 3 og 7. Regjeringen har bestemt at dette unntaket også skal gjelde

elever i videregående skole som har fylt 18 år.


Denne julen har 9. trinn jobbet kjempehardt for å få konstruert disse vakre pepperkakehusene. Det var mye slit, men også veldig gøy. Resultatene ble storslagne!!

Informasjon til foreldre om koronatiltak i skole og barnehage fra 16.12.2021 

Skoler og barnehager i Tinn kommune skal over på gult nivå fra torsdag 16. desember 2021. For kommuner med høyt smittetrykk, særlig da på skoler, kan det innføres rødt nivå eller vurdere hjemmeundervisning. I Tinn kommune har vi pr nå ikke høyt smittetrykk på skolene, eller i barnehagene. Det vektlegges fra nasjonale myndigheter at det er viktig at barn og unge skal kunne møte på skolen. Her har de nettverket sitt og fastheten i hverdagen opprettholdes. Om smittesituasjonen endrer seg vil det bli gjort ny vurdering.

Skole og barnehage samarbeider tett med smittesporingsteamet. Hver tilfelle blir nøye vurdert av smittesporingsteamet og smittesporingsteamet setter inn målrettet tiltak der det er aktuelt. Tiltakene følger nasjonale retningslinjer til enhver tid, og med tilpasninger til den enkelte situasjon.

Om fritidsaktiviteter på klubben:
For ikke å undergrave de strenge kohortinndelinger på gult nivå har kommunalsjef besluttet å stenge fritidsaktivitetstilbudet på klubben fra og med torsdag 16.desember til og med 3. januar. To fritidskontakter vil være ute på byen som utekontakter i denne perioden.


Om mat i SFO og barnehage:
For barnehage: På gult nivå følger barnehagene vanlige retningslinjer for mat. Det betyr at de fortsetter med vanlig smøremåltider.
For SFO: På gult nivå serverer ikke skolene mat på SFO. Barna må derfor ha med en niste til skole og en til SFO, altså to totalt. Dagene det ikke serveres mat blir trukket fra på neste faktura.

Om munnbind
Vi ber om at foreldre skal bruke munnbind ved henting og levering av barn i barnehagen. Inngangspartiene er oftest små/trange, og det er vanskelig å avholde avstand med en meter.

Om skoleskyss
Regjeringen har innført nasjonale tiltak, blant annet påbud om munnbind i kollektivtrafikken når du ikke kan holde en meter avstand til andre. Bestemmelsene gjelder ikke for barn under 12 år.
Bruk munnbind.
Følg smittevernrådene.
Vis hensyn.

For mer informasjon om smitteveiledere i barnehage/barneskole/ungdomsskole finnes lenke her: https://www.udir.no/kvalitet-og-kompetanse/sikkerhet-og-beredskap/informasjon-om-koronaviruset/smittevernveileder/

Med hilsen

Christine Kollenberg
kommunalsjef for oppvekst, inkludering og kultur