Meny
Velg seksjon Forside
1. trinn
2. trinn
3. trinn
4. trinn
5. trinn
6. trinn
7. trinn
Snart 1. klasse
Bogafjell skole, Postboks 583 4302 Sandnes
Telefon: 51338700 Send oss e-post
Redaktør: Jørgen Slyk
Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<april 2020><<
april 2020
mtotfls
30310102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930010203
04050607080910

Velkommen til Bogafjell skole.

Hvis du har problemer med å lese PDF-filer, kan du laste ned Adobe Acrobat Reader. 

Bogafjell skole og SFO er midlertidig stengt for ordinær undervisning.

Dette er et nasjonalt tiltak for å hindre spredning av koronavirus. Kommunen har plikt til å opprettholde elevenes opplæringsrett. Det innebærer at skolen så langt det er mulig vil tilrettelegge for at elevene får et tilbud om hjemmeundervisning i den perioden skolen er stengt. Elevene har fått med seg chromebook og bøker hjem. Følg med på informasjon fra lærerne via transponder, hjemmeside eller classroom om skolearbeid. 

For å sikre at helsepersonell og andre i kritiske samfunnsfunksjoner kan gå på jobb, vil Bogafjell skole ha et omsorgstilbud for de barna det gjelder innenfor ordinær åpningstid. Dette gjelder også i påsken. De det gjelder, må ta kontakt med skolens sentralbord på tlf 51338700. 

Mandag 27. april åpner skolen og SFO igjen for 1.-4. trinn, mens 5.- 7. trinn fortsetter med hjemmeundervisning inntil videre. Dette i tråd med myndighetenes råd og beslutninger. Vi kommer tilbake med mer informasjon om tiltak og rutiner for smittevern i god tid før skolen åpner. Frem til 27. april fortsetter vi med hjemmeundervisning for alle trinn.

Vi minner om at det er planleggingsdag for lærere og ansatte på skole og SFO tirsdag 14. april, og at elevene derfor har fri denne dagen.

 


Her kommer en påskehilsen til alle dere flotte elever.

Klikk "les mer" så finner du filmen.


Kommunaldirektøren for oppvekst og skole, Pål Larsson, takker alle elever, foreldre og ansatte for den formidable innsatsen som har vært lagt ned i å få på plass og gjennomføre hjemmeskole de siste ukene.

Trykk "Les mer" for å se hva kommunaldirektøren skriver.


Barne -og familieenheten kan kontaktes både av barn, ungdom og voksen dersom en trenger råd og veiledning eller bare noen å snakke med.

 


Sandnes kommune har laget en felles informasjonsside for alle skolene i kommunen i forhold til korona. Hold dere oppdatert på denne nettsiden. 


Alle foreldre og foresatte vil få tilbakebetalt beløpet for antall dager barnehage og SFO har vært stengt. Tilbakebetalingen skjer på et senere tidspunkt.

Se link for mer info: 

https://www.sandnes.kommune.no/aktuelt/tilbakebetaling-for-barnehage-og-sfo/


Nå som skolene er stengt pga koronasituasjonen legges skolehelsetjenesten ned på den enkelte skole.  Alle helsesykepleierne er i beredskap i forhold til andre arbeidsoppgaver i kommunen, og noen er allerede omplassert. Skolehelsetjenesten har i denne forbindelse opprettet en kontakttelefon for barn, ungdom og foresatte som ønsker kontakt med oss.Mer info om dette er finner dere her: 

https://www.sandnes.kommune.no/helse-sosial/helse/helsesykepleier-i-skolene/ 


For de av elevene våre som trenger noen å snakke med i denne spesielle tiden, har skolen opprettet en “hjertetelefon”. Telefonen er for deg som lurer på noe, har tanker eller følelser du ønsker å lufte, eller bare trenger noen å snakke med.   

Du kan ringe oss på telefonnummer 51338700. Det er alltid en fra ledelsen til stede på skolen fra klokken 08.00 til 15.00 på hverdager. Hvis du ringer til oss da, får du snakke med Elise, Odd eller Camilla.   

Hvis du vil snakke med sosiallærer, kan du ringe Kristine på telefonnummer 90998951 mellom klokken 09.00 og 14.00. Hvis Kristine ikke svarer, ringer hun deg opp igjen så fort hun har anledning.    

Hjertetelefonen er åpen hele påsken. Ring 90998951 hvis du har noe på hjertet!

Hilsen Elise, Odd, Camilla og Kristine


Vi sender ut denne informasjonen fra Bogafjell ungdomsskole: Bogafjell ungdomsskole(BUS) ønsker med dette å lyse ut en logokonkurranse for skolen. Dersom du ønsker å delta i denne konkurransen må du lese nøye gjennom kriteriene.

Til alle foresatte

Som hovedregel tenker vi at alle barn bør gå til skolen. Sykkel er også en mulighet, dette anbefaler skolen og FAU tidligst fra 5. trinn. I 5. trinn arrangerer også skolen og Trygg trafikk eget sykkelkurs for elevene.  

Noen må av ulike årsaker kjøre barnet til skolen. Da ber vi dere om å IKKE kjøre inn på selve skoleplassen, den er relativt trang og smal ved adkomst, og selve parkeringen er forbeholdt de ansatte.  

Et viktig unntak: Hvis barnet er bevegelseshemmet eller skadet, er det selvsagt anledning til å kjøre til inngangsdøren for avstigning.  

Videre vil vi presisere: I tidsrommet før 07.45 og etter kl 14.30 er det greit å kjøre inn på skoleområdet for dere som skal avlevere og hente barn på SFO. Ved parkering er det svært viktig å parkere på oppmerkede plasser og ikke i veibanen.

For øvrig anbefaler vi dere foresatte som av ulike årsaker må kjøre barnet om å sette av barnet på følgende steder: Ved kirken, i busslommen ved skolen dersom det åpenbart ikke hindrer kollektivtrafikk - eller i busslomme (som sjelden er i bruk) ved Krunemyr bofellesskap. Der kan barna gå trygt på broovergangen til skolen.  

Takk for at dere respekter våre anbefalinger.

Ovenstående er vedtatt i Skoles samarbeidsutvalg (SU) pr 13.01.20. Det er også drøftet med FAU som er representert i SU.


Klikk på "les mer" og se vedlegg til høyre på siden.

Der finnes skoleruta for skoleåret 2020-21.


Her er link med informasjon om Familieteamet i Sandnes - https://www.sandnes.kommune.no/helse-sosial/barn-og-familie/ressurssenter-for-barn-og-familie/

De tilbyr både individuelle samtaler og ulike kurs til foreldre som har barn med  ulike utfordringer /symptomer.

Det er lav terskel for å ta kontakt, foresatte kan ringe selv , tlf: 51336300 - eller ring et av de tlf.nr som er oppgitt i linken.


Endelig er det nye uteområdet vårt ferdig! Elevene har vært mer enn tålmodige og ventet lenge, men i dag  klokken 11.30 var det høytidelig åpning ved elevrådsleder Ronja som foretok selve snorklippingen. Fengende julemusikk fra vår portable høyttaler sørget for riktig stemning og minnet oss om at snart er det jul til tross for 7-8 plussgrader i luften.

Etter åpningen prøvde alle klasser seg på enten basket eller fotball, og for egen regning må jeg berømme skuddferdighetene til 4. trinn. Som gammel keeper fra skoledagene, tenkte jeg nok at det ikke skulle bli mange mål å slippe inn, men der tok jeg visst grundig feil ;) Riktig kjekt var det, og det så ut som om alle elevene koste seg på vårt nye og flotte anlegg!


Bogafjell skole tar nå i bruk en digital meldingsbok for kommunikasjon mellom skole og hjem. Den heter Transponder Meldingsbok og kan lastes ned som app i App store og Google Play. I tillegg kan tjenesten brukes fra nettleser (transponder.no).

Les mer for ytterligere informasjon om Transponder: