Meny
Velg seksjon Forside
1. trinn
2. trinn
3. trinn
4. trinn
5. trinn
6. trinn
7. trinn
1.trinn skoleåret 19/20
Bogafjell skole, Postboks 583 4302 Sandnes
Telefon: 51338700 Send oss e-post
Redaktør: Jørgen Slyk
Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<november 2019><<
november 2019
mtotfls
28293031010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293001
02030405060708

Velkommen til Bogafjell skole.

Hvis du har problemer med å lese PDF-filer, kan du laste ned Adobe Acrobat Reader. 

Brann i chromebook skyldes skade i batteriet. Elevene får ta med maskinene hjem på mandag.

Etter flere dagers grundige undersøkelser av chromebooken som begynte å brenne sist uke, har leverandøren nå funnet årsaken til branntilløpet.

Undersøkelsene viser skade i batteriet som skyldes ytre påvirkning. Det er ikke påvist noen fabrikkfeil.

- Vi har fått forsikringer fra leverandør om at chromebookene kan tas med hjem etter skoletid, sier IT sjef Ole Kristain Risa.

Før maskinene blir levert til elevene på mandag, vil de bli sjekket for eventuelle ytre skader.


Elevene i 4B laget fotspor av en T-rex i dag. Oppgaven er en del av dinosaurtema vi har arbeidet med siste to uker. 

Lions kom og tok med seg Bogafjells bidrag i tegnekonkurransen; Journey to Peace. Hver klasse fikk 500 kr til klassekassen og Karina i 7A sitt bidrag har mulighet for å vinne både regionsfinalen, landsfinalen og muligheten til å reise til New York med sitt bidrag. Lykke til!


Mandag, tirsdag og onsdag i uke 40 har vi lekekurs i Bogafjellhallen. Her får alle elevene lære lekene som de nyvalgte TL'ene skal arrangere i storefri etter høstferien. Dere kan lese mer om trivselslekene her: https://trivselsleder.no/

Bogafjell skole tar nå i bruk en digital meldingsbok for kommunikasjon mellom skole og hjem. Den heter Transponder Meldingsbok og kan lastes ned som app i App store og Google play. Søk der etter “Transponder Meldingsbok”. I tillegg kan tjenesten brukes fra nettleser (transponder.no). Systemet sørger for at:

-Foresatte kan gi en kort beskjed og melde inn fravær til lærer(-e)/skole

-lærer(-e)/skole kan sende korte beskjeder til alle foresatte eller et utvalg, for eksempel til en klasse eller et trinn

Med første gangs pålogging via ID porten sikrer vi høyt nivå av sikkerhet for både foresatte og ansatte. Alle som logger seg inn i sitt/sine barns digitale meldingsbøker ser hvem som til enhver tid kan lese og skrive i bøkene.

Logg deg rett inn i appen og aksepter push-varsler for å holde deg oppdatert i sanntid eller bruk Transponder i nettleser fra https://www.transponder.no/meldingsbok/ 

Så er det slik med alle nye systemer at vi må bli vant til å bruke dem,  men vi tror at etter kort tid vil dette oppleves som en grei og effektiv måte å kommunisere på i tillegg til e-post og telefon som før.


Det ble valgt nytt styre i FAU Bogafjell skole under årsmøtet torsdag 23. mai 2019 og det nye styret ble konstituert samme dag. Jan Ove Johansen, Kjetil Jensen og Anette Bø Berge trer ut og vi takker for lang og god tjeneste.

Styret FAU Bogafjell skole:

Jan Erik Norland – Styreleder
Mobil: 909 35 777, e-post: jan-norland@lyse.net

Monica Byberg Johansen - Nestleder
Mobil: 975 89 737, e-post: monica-klassekontakt@hotmail.com

Kjetil Mjåtveit – Kasserer
Mobil: 952 30 522, e-post: superkjetil@gmail.com

Therese Nesse
Mobil: 971 45 159, e-post: therese.nesse@yahoo.no
Irene Andersen

Guro Losoa

Glenn H. Walberg

 


Torsdag 26. september var "Barnevakten" her på Bogafjell! Vi takker for et flott og inspirerende foredrag for alle foresatte og lærerne, et foredrag som også skapte stort engasjement i salen. Det tydelige og enkle budskapet fra Barnevakten er at foresatte må være tilstede i barnas digitale hverdag.

Se mer fra "Barnevakten.no" her:  http://www.barnevakten.no/  - informativ nettside med mange nyttige tips og råd. Det er også mulig å tegne medlemskap i organisasjonen.

 


I dag har vi på 2. trinn hatt en fortellerstund med forteller Marianne Stenerud. Dette er et arrangement i forbindelse med eventyruka i Sandnes kommune. TV vest var i kontakt med oss og ønsket å filme litt fra besøket som en del av et innslag om eventyruka. Innslaget blir vist på TV Vest i kveld kl 17.30. Det blir også vist på nettsidene til TV Vest. Filmingen ble gjort i fortellerstunden til klasse 2C. 

Fra skolestart 2019 er Åse Karin Byberg ny helsesykepleier.

Hun har for øvrig jobbet ved skolen tidligere.

Hun treffes på tlf: 51336346 og e-post: ase.karin.byberg@sandnes.kommune.no


Her kommer en virkelig flott og profesjonell video av BLIME' dansen her på skolen sist fredag.

Se link: (klikk på "les mer" og klikk på Blime')

Tusen takk til foresatt Kjetil Mjåtveit med crew for at dere stilte opp på dette!


https://www.skolelyst.no/ går en inn på dersom en øsker å bestille melk til skolen.

Hei alle sammen. Vi håper dere har hatt en flott sommer. Velkommen til et nytt skoleår! Ekstra velkommen til alle nye elever som skal begynne!

Skolen starter mandag 19. august.

1. trinn starter kl 10.00. Oppmøte i skolegården ved flaggstangen.

2.- 7. trinn starter kl 08.30 som vanlig. Oppmøte ved klasserommene.


Vi er i ferd med å få en ny oppgradering av skolegården - eller uteområdet om man vil. Dette medfører anleggsarbeid i skoletiden framover. Det er pt vanskelig å si når man vil være ferdig, men tiden fram til høstferien vil nok bære preg av stor aktivitet fra anleggsmaskiner og arbeidsfolk. Arbeidet er for øvrig godt i gang allerede!

Gammel grusbane gjøres om til følgende: En del med kunstgressbane, en del med asfaltert område beregnet til basketball/håndball og en del med ulike apparater. I tillegg kommer noen arbeider knyttet til sikkerhet og dreneringsarbeid - blant annet vil skråningen på baksiden av skolen få en tydelig støttemur med trappeanordning slik at avrenning fra skogen kan unngås. Planen for uteområdet har vært behørig behandlet i FAU, SU, SMU og i elevrådet - og nå realiseres den! La oss også nevne at skolens bosskur (ved innkjørselen) skal skiftes ut til fordel for nedgravde søppelcontainere.

Skolegården blir trangere for oss mens arbeidene pågår. Det er derfor viktig å vise hensyn og ikke ferdes i inngjerdet område. Sikkerheten ivaretas av både voksne her på skolen og fra dem som utfører arbeidet. Så ser vi naturlig nok fram til at alt blir ferdig - til glede for oss alle.


Hei alle sammen. Som vi orienterte kort om før sommerferien, så vil det være noen arbeider i området ved Helgø. Området blir inngjerdet, likevel ber entreprenøren oss opplyse om at man må være ekstra aktsom i passeringen av området på vei til og fra skolen. Man  må ikke under noen omstendighet gå innenfor inngjerdet område. Entreprenøren ønsker heller ikke at elever som blir kjørt settes av ved området da det blir mer uoversiktlig i perioden med de pågående arbeidene. Det utgjør også en sikkerhetsrisiko.

Arbeidene vil ventelig være ferdig rundt 1. september 2019. Dette til orientering.