Meny
Velg seksjon 2. trinn
1. trinn
2. trinn
3. trinn
4. trinn
5. trinn
6. trinn
7. trinn
1.trinn høsten 2018
Bogafjellbakken 1 4324 Sandnes
Telefon: 51338700 Send oss e-post
Redaktør: Jørgen Slyk
Det er oppdaget hodelus på trinnet. Dere finner mer informasjon om hvordan hodelus sjekkes og behandles under seksjonen til helsesøster her på hjemmesiden.

Denne uka har alle klassene på 2. trinn kost seg med ekstra god lunsj. I dag var det 2c sin tur. Elevene syntes det var koselig å smøre maten sin selv, og de var flinke til å sitte rundt bordet og spise og snakke sammen. Takk til alle som hadde tatt med mat og drikke, og en ekstra takk til mammaene som organiserte det hele!

God påskeferie, alle sammen!


Med trygg is på Stokkelandsvannet var det tid for skøytedag på 2. trinn! Det ble en kjempeflott dag! Elevene koste seg virkelig på det islagte vannet!


Tradisjonen tro samlet elevene ved Bogafjell skole inn julegaver i form av omvendt julekalender til gatebarn i Estland. I dag fikk vi en hyggelig tilbakemelding fra NOGE(Norsk forening for gatebarn i Estland) der de takker for gavene og har sendt med bilder der vi ser hvordan gavene ble tatt imot. Det er helt tydelig at julegaven fra elevene våre har stor betydning for disse barna. Tusen takk for bidraget!

I helgen deltok skolekorpset på Rogalandsmesterskapet, RM. Vi hadde deltakere på Solist RM, med en flott 4.plass og en flott 5.plass.

En duett fikk en glimrende 5.plass   Hovedkorpset deltok i 4.divisjon Brass, sammen med 14 andre korps!  

Bogafjell skolekorps fikk en imponerene 2.plass (av 15!), med 91 poeng av 100 mulige.


Flere melder til oss at det tidvis kan være vanskelig å komme igjennom til oss på telefon. Ofte er forklaringen at man ikke får vanlig ringetone, men at den er erstattet med musikk.

Forklaringen er kanskje enklere enn man skulle tro: Musikken er selve ringetonen. Derfor: La det spille musikk relativt lenge, før dere legger på.

Så får vi satse på at flere kommer igjennom til oss fra nå av.


For tiden har vi eventyr som tema på 2. trinn. Vi hører eventyr, vi leser og skriver eventyr, og vi lærer om eventyrfigurer og hva som kjennetegner et eventyr. I kunst og håndverktimene har vi tegnet troll. Det ble mange flotte troll-tegninger i klassene!

Denne uken har 2. klasse samle søppel. Vi har gått fra skolens parkeringsplass og ned til området rundt den gamle kunstgressbanen. I naturfag sorterte vi søppelet for å få en oversikt over hva vi mennesker forsøpler naturen med. Både elever og lærere var forbauset over mengden vi fant, og hvor mye forskjellig vi kaster fra oss. Blant søppelet var det mest plast, og elvene har lært at det kan ta 400 år for en plastflaske å forsvinne. Vi har oppfordret elevene til å holde naturen ren og plukke søppel fremfor å kaste.


Med disse bildene fra nok en spennende uteskoledag, ønsker vi elever og foreldre på 2.trinn en riktig god vinterferieuke! 


Her er noen bilder fra forrige turdag i 2c og 2d. Denne gangen gikk vi først en lang tur ned til vannet, før vi stoppet og hadde kjekke leker og aktiviteter på fotballbanen! Elevene er flinke til å ha det kjekt sammen. En ball + litt snø + gode venner = Kjekk tur!

Forrige uke ble elevene på 2. og 7. trinn invitert til lek og moro i Bogafjellhallen. I to timer fikk elevene lære nye leker og frimunuttsaktiviteter. Tusen takk til de flinke trivselslederne, som ledet samlingen på en flott måte! Nå gleder vi oss til mye lek og moro i friminuttene fremover!

FAU Bogafjell skole har et årshjul som omfatter både inntektsbringende og rene sosiale tiltak, og vi har fortsatt et fokus på psykososialt miljø og uteområder. Regnskap godkjennes, og budsjetter vedtas på årsmøter. 

For å ha midler til å drifte bl.a. ballbinge, tilskudd til skolen generelt, og til klasser og trinn for transport, utstyr, aktiviteter osv. er vi avhengig av inntekter. 

Vi fortsetter med "Dyrikon" på 2.trinn frem til våren. Elevene er ivrige og liker godt å skrive om de ulike dyrene.

Her er et utvalg bilder fra 2B sitt arbeid. Bildene er fra de to siste dyrene vi har hatt, Hubroen og Isbjørnen:)


Inspirert av det kjente maleriet "Vinternatt i Rondane", har elevene på 2. trinn malt sine egne vintermaleri. På bildene er det elevene i 2c som koser seg med å blande farger og male snødekte fjell. Resultatet ble en flott utstilling i klasserommet!