Meny
Velg seksjon Forside
1. trinn
2. trinn
3. trinn
4. trinn
5. trinn
6. trinn
7. trinn
Snart 1. klasse
Bogafjell skole, Postboks 583 4302 Sandnes
Telefon: 51338700 Send oss e-post
Redaktør: Jørgen Slyk
Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<desember 2020><<
desember 2020
mtotfls
30010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
28293031010203
04050607080910
JIPPI – FAU Bogafjell skole er tildelt kr. 50.000 fra Sandnes Sparebank sitt gavefond!!!

FAU Bogafjell skole informerte under årets bingo om at man måtte følge med på skolens hjemmesider, da vi ville slippe en hyggelig nyhet. Styret har nemlig søkt Sandnes Sparebank om midler fra bankens gavefond, som er tiltenkt allmennyttige formål for å skape begeistring, glede og engasjement i vår region. Hilde Fiskaa Willumsen, (markedsansvarlig i Sandnes Sparebank), varslet oss at vi var en av de superheldige som får tildelt midler og at vi faktisk får innvilget hele beløpet vi søkte om, og nå er de kommet inn på konto.  

Midlene man søker om kan brukes til:
• Aktiviteter som kommer skolens elever til gode
• Oppgradering av uteområde/skolefane/nytt utstyr som kommer skolens elever til gode  

Midlene man søker om kan ikke disponeres til:
• Administrative kostnader (inkl. kursvirksomhet og arrangementer for medlemmer av FAU)
• Ordinære driftskostnader

I samråd med FAU-representantene og skoleledelsen, har vi mottatt innspill for hva man ønsker tilskudd til (ut over vedtatt budsjett). Vi ville selvsagt så gjerne hatt tilskudd til det «meste», men søkte om midler for særlig to ting vi brenner for – nemlig bibliotek og ute-SFO. Begge disse vil vi argumentere for at er innenfor FAU sitt satsningsområdet, som er psykososialt miljø og uteområder, og vi fikk som sagt innvilget søknaden med fullt beløp.

Under har vi tatt med utdrag av søknaden på de to tiltakene. 

Om biblioteket og behov:


Vi ønsker oss særlig en bevilgning til nye bøker på biblioteket. Det har nettopp vært en skikkelig gjennomgang, og man har fjernet mange bøker som var mer relevante da det var ungdomstrinn her på huset (6-7 år siden). I tillegg har skolen dessuten foretatt en generell oppgradering av nytt system for utlån (siste versjon av et elektronisk system, det såkalte Micromarc 3), samt kjøpt inn bøker for 25000.- FAU har imidlertid også tidligere gitt midler i størrelsesorden ca. 20.000,- Allikevel ser vi at vi har alt for få bøker, og man er fortsatt avhengig av pengerulling og dugnad. (Vi ba om 25.000,-). 

Om ute-SFO og behov:


SFO har akutt behov for å oppgradere utstyret i SFO skogen – noe som hadde gagnet ikke bare SFO barna men også skolebarn som bruker skogen ifm skoleaktiviteter og i fritiden. Klatrenettet er gammelt og slitt, gapahukene er råtne og stygge, og hele området trenger oppfrisking. I tillegg truer kommunen med at vi må rive store deler av HMS-hensyn og at vi må investere i «sikring» av både grunnforhold og trær (kvisting etc). (Vi ba om kr 25.000,-).

Hva skjer nå?

På neste arbeidsgruppe- og styremøte vil FAU legge en mer detaljert slagplan for hvordan vi benytter midlene, og hvordan vi skal rapportere bruken av dem til Sandnes Sparebank. Styret har også opprettet en bruker i tilskuddsportalen, og styreleder har kurset seg opp i denne. Håpet er at vi skal bli enda bedre til å få oversikt over, og tilgang til, relevante tilskudd, og sammen med at vi har opprettet eget organisasjonsnummer i Brønnøysundregisteret så er vi nærmere enn noensinne til å kvalifisere til å være søknadsberettiget for mange tilbydere der ute. 

Hipp hurra for Sandnes Sparebank og kr 50 000 i gave fra dem!

Det er tross alt nesten tre bingogjennomføringer, og alle vi som har arrangert slike, vet at det «koster» mye innsats. Ikke minst er dette hyggelig for alle på skolen, som får sårt tiltrengte midler til både SFO og skolebiblioteket. Begge er viktige sosiale møteplasser og faglige arenaer, ikke minst for sosial kompetanse som handler om muligheten til å utvikle en del egenskaper vi er født med, men som ikke bare kommer på plass av seg selv.

Beste hilsener fra FAU-styret