Meny
Velg seksjon Forside
Postadresse Postboks 8069, Forus 4068 Stavanger Telefon: 51 81 43 20 Send oss e-post
Besøksadresse Gauselbakken 103 4032 Stavanger
Redaktør: Bruse Espedal
Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<desember 2021><<
desember 2021
mtotfls
29300102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930310102
03040506070809
Lesetips til påskeferien

Er du tom for lesestoff? Allbok, Billedbokhylla og Bokhylla har mange bra bøker du kan lese digitalt.

Allbok er Stavanger biblioteks app der du kan låne e-bøker og lydbøker. Du trenger nasjonalt lånekort for å logge deg på. Har du ikke det, kan en voksen få opprettet lånekort her..

Bokhylla.no og Billedbokhylla.no er åpne og gratis baser der du kan lese norske bøker.

Søk og se om du finner dine favoritter, eller kanskje du får nye favoritter! Dersom boka ikke er ledig, kan du reservere den.

Siden det nærmer seg påske har jeg plukket ut noen av mine krim-og spenningsfavoritter og litt andre bøker til en variert bok-godtepose! 

1. - 4. trinn

Detektivbyrå nr 2 (Allbok) De fleste kjenner bøkene om Oliver, Tiril og sporhunden Åtto, som løser mysterier i småbyen Elvestad. Dette er lettleste krimbøker for 6-8 år, og du finner dem på Allbok.

I Billedbokhylla.no finner du også mange spennende og lettleste billedbøker for 1. og 2. trinn

Høytlesing

Fargerne og den store honningkrigen av Ingar Johnsrud (Allbok) er en spennende bok å lese høyt. Hver natt tennes lysene i Gammeltreet. Da kommer alle skogens fugler og insekter og smådyr dit, og Fargerne kommer ut og pensler dem med fargestøv. Så sprer dyrene støvet over jorden, og når solen står opp, er det farger over alt. Men noe er galt! For biene har begynt å sverme, enda det er midt på vinteren. Og uten bier ingen honning, og uten honning, ikke noe fargestøv. Men hvordan går det an å finne ut hva som skjer, når Grårottene lusker utenfor Gammeltreet og bare venter på å få tak i en Farger?

Fra 3. trinn

I Allbok finner også du Peter Gotthardts spennende fantasyserier Alvedronningens riddere, Alvedronningens barn og Det forheksede slott. Det forheksede slott handler om tre barn som reiser i tid, og alle reisene starter fra det magiske huset som blir kalt Slottet.

Fra 3. trinn

Rikka forever og Nå eller aldri Rikka av Maiken Nylund, er bok nummer en og to om Rikka og vennene hennes. De handler om drama, forelskelse, skilsmisse og rett og slett om en 10-årings liv. Søt, morsom og litt flau, og lett å kjenne seg igjen i.

Fra 3, trinn

Nils og nabokjøterne av Hege Bjerkelien.(Allbok) Nils liker ikke nabohundene, eller rettere, han er livredd for dem. Han er så redd at han drømmer at de er kjøttetende dinosaurer som spiser mammas hånd. Og når han våkner, må han gå forbi de livsfarlige hundene både til og fra skolen. Trygt hjemme ser han på naturprogram om insekter og edderkopper, og dermed får han en god ide: Nå vet han hvordan han skal bli kvitt hundeskrekken! Men ikke alle blir like begeistret for løsningen. Og vil det egentlig virke?. Morsom og spennende om å skaffe seg et kjæledyr og overvinne frykt.

Fra 4. trinn.

I Knirkerne av Tom Fletcher våkner barna i Fjerteby opp og oppdager at alle voksne er forsvunnet. De er borte vekk, og de fleste barna jubler. Men samtidig som de voksne er forsvunnet, har noe nytt kommet til Fjerteby. Hva er det som knirker når lyset er slukket om kvelden, er det virkelig øyne som lyser under sengen, og hvem er det som hvisker og romsterer i huset? Lucy Dyngerud bestemmer seg for å finne ut mer.. En morsom, spennende og til tider skummel fortelling fra forfatteren av Julosaurusen.

Fra 3/4. trinn.

I Oslo skjer det også merkelige ting. Om natten, når alle sover, kommer noen og stjeler nesene deres.Emilie klarer ikke å konsentrere seg verken på skolen eller hjemme, hun tenker bare på hvem som stjeler nesene, og hvorfor. Og så tenker hun på at også hennes nese kan bli borte. Heldigvis har hun en diger og hjelpsom katt, som hun er sikker på at kan passe på henne. Nesetyvene av Ragnhild Yndestad er et annerledes fortelling om å være gla' i den nesa du har!

 5.-7. trinn

Trippelgjengen og loftsmysteriet (Allbok) Even, mor og far skal tilbringe sommeren på den gamle hytta de har kjøpt. Den ligger ensomt til, og nærmeste nabo er et fraflyttet, falleferdig hus. Even blir venn med Marcus og Emma .Sammen spiller de fotball, tar opp krabbeteiner og nyter sommerferien. Men hele tiden kaster det gamle spøkelseshuset og historien rundt det mørke skygger over idyllen. En natt bestemmer de seg for å finne ut mer.. Neste bok i serien heter Trippelgjengen og sjømannenens gåte, og foregår senere samme sommer, bok nummer 3 heter Trippelgjengen og grottens hemmelighet. Det er lurt å lese bok nummer en først, for i bok to og tre handler det mye om det som skjedde i bok en. Dette er bøker om vennskap, forelskelse og sommerferie, men også om at livet ikke alltid blir slik man ønsker.

Andre bøker som ligner er CLUE-bøkene av Jørn Lier Horst, Hanne Kristin Rohdes krimserie som heter Blålys, 

Vil du heller ha grøss og gru? Du finner serien Marg og bein i Allbok, og Grøsserne i Bokhylla.no. 

5.-7.trinn.

I Arne Svingens Skrekkens hus er det også et hus som er viktig i historien. Simen overnatter hos Niko, og storebroren Jørn forteller en sann historie om Skrekkens hus, der noe grusomt har skjedd. Dagen etter ber han Niko og Simen om å glemme alt, historien var bare fantasi, og de får streng beskjed om å ikke fortelle den videre. Guttene blir nysgjerrige. Hva om huset finnes, og hvorfor skulle de ikke fortelle noe hvis det likevel ikke er sant? De slenger seg på syklene og drar på leit etter skrekkens hus..

6-7 trinn

Brådypt av Elin Viktoria Unstad (Allbok) For tre måneder siden druknet Vilja. Men hun overlevde etter 23 minutter i vannet. Er det derfor hun opplever merkelig ting? For eksempel blir hun kidnappet, og havner på en øde øy, men ingen tror på det hun forteller. Hva er virkelig og hva er hjernen som spiller henne et puss? Vilja må prøve å stable seg på beina og finne ut hva som skjer.

6.-7.trinn

Hyperpubertet av Vera Michaelsen (Allbok) er hysterisk morsom bok om Camilla som på en skoletur opplever at det plutselig skjer merkelige endring i kroppen hennes. Det hele blir filmet, og plutselig er Camillas liv allemannseie.