Meny
Velg seksjon Forside
Hovedadresse Postadresse: Postboks 8069 Forus 4068 Stavanger Telefon: 51 83 92 90 Send oss e-post
Besøksadresse: Gjerdeveien 32 4027 Stavanger
Redaktør: Rektor Heidi T. Høiland Arnesen
Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<mars 2019><<
mars 2019
mtotfls
25262728010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
01020304050607
Elevenes skolemiljø
Elevenes skolemiljø
Værvarsel fra yr.no, levert av NRK og Meteorologisk institutt
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma

Velkommen til Tastarustå skole sin hjemmeside. 

Her kan du enkelt finne informasjon som er nyttig for deg som foresatt og lese nyheter om hva som rører seg på skolen vår.

I menyen til høyre finner du informasjon om trinnet, helsesøster/skolelege, elevrådet, rådgivere, bibliotekar, FAU og Driftsstyret. 

All annen informasjon finner du i venstremenyen.

Husk å abonnere på nyheter ved å trykke "Abonnèr på nyheter" i høyremenyen.

Med vennlig hilsen rektor Heidi T. Høiland Arnesen. 

Det er i Rustå Amfi det skjer i uke 13, nærmere bestemt fra 25-28 mars.   

Det øves og øves....... 120 elever på 9. trinn er i full sving med innøving av replikker, danser og sanger. Rekvisitter og kulisser lages. Det betyr at vi snart klar for å vise dere årets happening for 9.trinn revyen  A❤ LONE. Husbandet spiller opp til mimring fra både 60-, 70-, 80- og 90-tallet. Håper du også er klar til en fantastisk opplevelse sammen med oss😃

Premieren er allerede utsolgt, men du kan enda sikre deg billetter tirsdag, onsdag og torsdag. (billettbestilling tlf: 51839290)  

Forestillingen handler om utfordringer med kjærlighet, fortalt ved hjelp av ei 15 år gammel jente som heter Lone. Vi møter Lone i hennes konfirmasjon hvor hele familien er samlet. Dette konfirmasjons-selskapet kommer vi tilbake til flere ganger, og ulike familiemedlemmer spør hvordan det går med kjærligheten og datinga. Farfar, tante Hege Anett og tante Mariann forteller så sine historier fra 70-tallet (verksted/bedehus), fra 80-tallet (klubben på Tasta) og fra 90-tallet ( Reisesjekken, TV-program). Til og med Oldeforeldrene har sine formaninger. Familien forteller Lone at hun har det lett med flørtinga og datinga, og at det var verre på deres tid. For hver gang familiemedlemmene forteller, nevner Lone sine mislykka dater i moderne tid; blind date, speed-dating og en falsk datingprofil.     


MV-Nordic inviterer til foreldrekurs i Intowords mandag 29. 16.30-18.00, Folkets Hus.  

Se invitasjon vedlagt. Kurset er et tilbud til foresatte med barn med lese/skrive-vansker.

Trykk "les mer" for påmeldingslink. 

 Se vedlagt møtereferat

Mandag var vi så heldig å få besøk av Amal Aden og hennes historie om kjærlighet og æreskultur. 

Amal Aden ble født i Somalia i 1983, og kom til Norge i 1996.

Siden 2008  har hun jobbet som forfatter, foredragsholder og samfunnsdebattant. Hun holder foredrag om likestilling, homofile minoriteter, integrering, mestring, mobbing, ytringsfrihet og det flerkulturelle Norge.

Hun har gjennom årene møtt mye motstand, og blir av mange sett på som en kontroversiell person. I 2012 mottok hun Amnestyprisen for sitt uredde samfunnsengasjement.


Idag var det konsert i regi av DKS.

Stavangers historie er nøye knyttet til havet. Både som sildeby, sjøfartsby, hermetikkby og oljeby har byen høstet verdiene fra arbeid på fjord og hav.

Denne historien kan fortelles gjennom sanger som er skrevet gjennom tidene. Allerede Jens Zetlitz skrev ironisk om byens redere som sang: «Giid Skibe ud og ind vil gaa som Viinen i vor Blære!» Alexander L. Kielland berømte innledning til romanen Garman & Worse beskriver vårt forhold til havet, og hans samtidige, visedikteren Tellef Haraldstad fulgte opp med flere tekster om sild, sjøfart og den nye hermetikkindustrien.

Slik har det fortsatt med nye bidrag i denne tradisjonen også i vår tid. Forestillingen viser både lyse og mørkere sider ved byen og næringsvirksomhet knyttet til havet.

Sangtekstene forteller det meste, men noen monologer vil brukes ved enkelte overganger mellom disse historiske fasene: Sildebyen, Seilskutebyen og Hermetikkbyen. (Tidsrommet 1800-1970)


Direktoratet for samfunnssikkerhet- og beredskap (DSB) har den siste tiden satt fokus på den enkelte innbyggers ansvar for å bidra til å øke den totale beredskapen i Norge, gjennom selv å ha oppmerksomhet mot egenberedskap.

Alle husstander har mottatt en brosjyre i posten med egenberedskapsråd. Bakgrunnen for kampanjen er at en ser at det helhetlige utfordringsbildet vil kunne gi oss flere hendelser med økt forekomst av uvær, langvarig strømbrudd osv.

Som et ledd i det økte fokuset på beredskap, pågår det nå også et pilotprosjekt hvor sentrale beredskapsaktører i distriktet ser på beskyttelse av Sivilbefolkningen, og hvor vi bør styrkes på dette området. Stavanger kommune er med i dette prosjektet, som ledes av Sivilforsvaret.

Som en del av prosjektet vil det 14. mars bli gjennomført en større øvelse for Sivilforsvarets lokale avdelinger, med fokus på klargjøring og bemanning av tilfluktsrom. Tilfluktsrommet som vil bli benyttet er Tastavarden fjellhall.

I forbindelse med gjennomføring av øvelsen har en sett på muligheten for å samtidig tilføre ungdommer kunnskap om egenberedskap, og hvordan en skal forholde seg i en krise. Sivilforsvaret har derfor sammen med Stavanger kommune utformet et undervisningsopplegg rundt denne øvelsen, rettet mot ungdomsskoleelever, som kan gi elevene nyttig samfunnskunnskap


Mange foreldre har ikke peiling på hva barna gjør med mobilen

Mange barn har blitt utsatt for overgrep gjennom sosiale medier og nettspill.

Kjenner du alle appene barnet ditt har på mobilen?

NRK har fått politiet og Redd Barna til å vurdere de mest brukte og utsatte appene, slik de ser det.

(Klikk på lenken for å lese artikkelen)


Vil du jobbe hos oss?

Da syns vi at du skal gå inn på denne lenken og søke!

https://2993407883.webcruiter.no/Main/Recruit/Public/4032909691

 


Årets solidaritetsaksjon er over og elevene våre har klart å samle inn hele 70 961,-. 

Representanter fra elevrådet overrakte sjekken til Hei Verden,og pengene vil gå til barn i Bangladesh.