Meny
Velg seksjon 7. trinn A
Telefonveien 1, 4322 Sandnes Ganddal skole Postboks 583 , Ganddal 4302 Sandnes
Telefon: 51974920 Send oss e-post
Redaktør: Gyro Dahle Dragsnes

Vi har avgjort at vi utsetter valg av språk og valgfag for nye 8. trinn til høsten.

Med vennleg helsing Elin Djuve

Avdelingsleiar og stedfortredende rektor

Lundehaugen ungdomsskole


Dette er svært spesielle dager for oss alle. Dere og elevene våre har fått hverdagen snudd på hodet, og lærerne våre får helt nye utfordringer med å tenke helt annerledes når det gjelder å undervise. Disse utfordringene har de tatt på strak arm, og vi skal være stolte over det de har lagt opp til og planlagt gjennomført, så langt i denne merkelige, nye hverdagen. Meningsfulle oppgaver og annerledestenkning gir oss læring i ukene fremover. Tusen takk for godt og kreativt arbeid fra lærerne. Og tusen takk til dere foresatte for romslig og godt samarbeid så langt. 

Nå får vi bruke Chromebook’en for det den er verdt, og dra så mye læringsutbytte vi kan ut fra de forutsetningene vi har.Vi oppfordrer elevene våre og dere der hjemme, til å følge FHI sine anbefalinger og ikke være mange samlet hverken ute eller inne. Men bruk gjerne nærområdet til å gå turer og være ute innimellom skolearbeid og andre alternative oppgaver. 

Vask hender, ta vare på hverandre og vær friske. Sammen klarer vi dette. Oppdatert info kommer etter hvert.

 Mvh Rektor Gyro.


Denne gang var det Hana skole som inviterte til skolecup i fotball. Vi har sporty elever, så det ble raskt bestemt at hele trinnet skulle sykle til Hanafjellet. Siste bakken opp til toppen var god oppvarming for både fotballlag og supportere!

Endelig var det klart for første runde i skolecupen. Nytt for året var organiseringen. Fire ulike skoler skulle spille mot hverandre og kun det beste laget gikk videre til 2. runde.

Vi gratulerer Brage Fjælberg-Borsheim som distriktvinner i Lions sin tegnekonkurranse. Han er nå videre til landsfinalen som en av fem i hele Norge!

     Ganddal skole tar nå i bruk en digital meldingsbok for kommunikasjon mellom skole og hjem. Den heter Transponder Meldingsbok og kan lastes ned som app i App store og Google play. Søk der etter “Transponder Meldingsbok”. I tillegg kan tjenesten brukes fra nettleser (transponder.no). Systemet sørger for at:-Foresatte kan gi en kort beskjed og melde inn fravær til lærer(-e)/skole-lærer(-e)/skole kan sende korte beskjeder til alle foresatte eller et utvalg, for eksempel til en klasse eller et trinnMed første gangs pålogging via ID porten sikrer vi høyt nivå av sikkerhet for både foresatte og ansatte. Alle som logger seg inn i sitt/sine barns digitale meldingsbøker ser hvem som til enhver tid kan lese og skrive i bøkene.

Logg deg rett inn i appen og aksepter push-varsler for å holde deg oppdatert i sanntid eller bruk Transponder i nettleser fra https://www.transponder.no/meldingsbok/ Så er det slik med alle nye systemer at vi må bli vant til å bruke dem,  men vi tror at etter kort tid vil dette oppleves som en grei og effektiv måte å kommunisere på i tillegg til e-post og telefon som før.


I skrivende stund ligger Ganddal skole på 1.plass totalt. Men for å vinne en dag i kongeparken er det gjennomsnittsplassering som teller! Har du et allerede registrert kort som ligger i en skuff og ikke blir brukt? Dette trekker ned snittet! Ta det frem, ut å gå!

(ikke registrer nye kort med mindre du virkelig har tenkt å gå for gull).


Sopp har vært tema i naturfag de første ukene på 7. trinn. I dag tok hele gjengen avgårde til Vagleskogen for å studere sopp. Elevene ble inndelt i grupper og utstyrt med engangshansker og en plansje med bilder av de ti vanligste soppene. Oppgaven gikk ut på å finne flest mulig ulike typer sopp. Om det var håpet om å vinne konkurransen eller om det var interessen for sopp som var motivasjonen, så var det ihvertfall ikke noe å si på innsatsen!