Meny
Velg seksjon Forside
Hovedadresse Sandven 1 3656 Atrå Telefon: 41 70 04 13 Send oss e-post
SFO Sandven 1 3656 Atrå Telefon: 469 50 396 - 469 41 279
Redaktør: Jørn Langeland
Atrå barne - og ungdomsskole

Atrå barne - og ungdomsskole ligger flott til i Atrå i Tinn kommune. Vi har en idrettsplass med fotballbane og idrettshall. Skolen ligger landlig til 2 mil fra Rjukan sentrum og vi har kort vei til skog, fjell og Tinnsjøen. Vi har 191 elever ved skolen. I tillegg til skolebyggene i Atrå, har vi avdeling i Hovin, der det går 9 elever fra 1. - 4. trinn. 

Barnetrinnet har fått nye, flotte lokaler med tilhørende fasiliteter som ble ferdigstilt høst 2010. Ungdomstrinnet mottar elever fra Hovin-, Tinn Montessori-  og Miland skole.

Ungdomstrinnet har fått helt nytt bygg, som ble tatt i bruk i 2021. 

Skolen har en egen Friluftsplan som gir elevene på alle trinn unike læringsopplevelser i naturen. På ungdomstrinnet har elevene en overnattingstur hvert år: høsttur (8. trinn), vårtur (9. trinn) og vintertur (10. trinn). 
Skolen er en "Liv og røre-skole", som betyr at det er fokus på læring kombinert med aktivitet og et sunt kosthold. 
Vi har fått midler til å oppgradere vårt uteområde med leirplass, gapahuk og utekjøkken. 

Vi er en sertifisert "Olweusskole". Vi har gode rutiner for inspeksjon og gode rutiner for å forebygge mobbing. I tillegg har skolen tydelig tiltaksplan der det avdekkes mulige mobbesaker. De siste årene har lovverket med aktivitetsplikt regulert dette, der skolen har bestemte plikter som følge av lov. 

Fra mellomtrinnet og oppover disponerer den enkelte elev Ipad eller PC som et læringsverktøy, så vi har stort fokus på digital kompetanse i skolehverdagen. Våren 2023 startet vi opp et pilotprosjekt sammen med Kongsberg kommune, der vi skal jobbe mer målrettet med å jobbe slik at teknologi understøtter læring. 

Skolen har søkt om å bli godkjent som en Unesco-skole, og det betyr at skolen vil markere en del FN-dager og jobbe med bærekraftsmålene.