Meny
Velg seksjon 8.-10.trinn 9. trinn
Hovedadresse Sandven 1 3656 Atrå Telefon: 41 70 04 13 Send oss e-post
SFO Sandven 1 3656 Atrå Telefon: 469 50 396 - 469 41 279
Redaktør: Kjersti Folkvang Volland
Transponder meldingsbok
Transponder meldingsbok

Torsdag 10.06. var det endelig duket for grønt nivå og slutt på kohortrestriksjoner. Samtlige tre trinn tok i den anledning en fellestur og målet var Finntjønn innunder Breibununten i Atrå.

Noen valgte å slappe av, fiske og kose seg nede ved tjønna. Andre ville gå mer og tok turen opp til toppen av Breibunuten.

Turværet var akkurat passe fint med et svalende skylag, men sola dukket heldigvis opp i blant og lot oss få noen glimt av solformørkelsen i tolvtida denne dagen.

De som ville utfordre seg selv litt ekstra ble med i følget som tok «beinvegen» rett ned fjellsiden, mens resten av gjengen tok returen på den flotte stien fra Finntjønn ned til Nåse.


I to dager har 9.trinn kost seg på padeltur til Rismyrøya, og både været og stemningen var upåklagelig!

Vi kom med god tyngde gjennom alle de aktuelle kompetansemålene som gjaldt både mat og helse, kroppsøving og samfunnsfag. Ved bruk av kart og kompass orienterte elevene seg fram i ukjent farvann og padlet fra punkt til punkt mot målet. 2.verdenskrig-tematikk var en rød tråd gjennom hele turen, med et pågående rollespill med dekknavn og hemmelig angivere i blant oss. Også krigshelter må ha mat, og det ble laget kålrabi-biff fra oppskrift anno 1945, og jammen ble det også nyfisket ørret og abbor på menyen.

Kvelden vant over dagen til slutt, men lot solnedgangen få vise seg fra sin beste side først. Og som om ikke det var nok naturopplevelser for en dag - så stod orrfuglene for godnatt-sangen denne kvelden.

Elevene på 9.trinn fikk en flott sommertur i Sabotørruta, som riktignok egentlig ble gått på ski. Turen startet med en historieøkt ved Rjukan fjellstue, og gikk så gjennom Hjerdalen og ned Fjøsbudalen mot Vemork. Med oss på turen hadde vi kjentmann Tor Nicolaysen som gav oss en levende gjenskaping av vår lokale verdenshistorie. 

I denne flotte salen var det fredag 07.05. duket for en filmfremvisning av våre egne filmskapere sitt produkt. Årets 9.trinn benyttet seg av mulighetene det gir å være en 1-10 skole, og valgte i eget arbeid med nettvett å lage en mobilvett-film til elevene på mellomtrinnet. Filmen inneholdt gode tips innen mobilbruk i hverdagen og løsninger på ulike utfordringer som oppstår i unges «liv på mobilen».