Meny
Velg seksjon Forside
Haumyrveien 39 4637 Kristiansand Vis på kart
Telefon: 38058660 Send oss e-post
Redaktør: Jarle Ausland
Fravær og permisjon
Meld fravær her
Søk permisjon her
Elevundersøkelsen 2017
Elevundersøkelsen 2017
Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<april 2018><<
april 2018
mtotfls
26272829303101
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
30010203040506
Gå til Its Learning
Værvarsel fra yr.no, levert av NRK og Meteorologisk institutt
Søk i skolebiblioteket
Søk i skolebiblioteket
Søk om å slette fravær her
Søk om å slette fravær her
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma

De aller fleste barn og unge går på skolen hver dag. I løpet av ti år har elever fravær fra skolen, det kan skyldes sykdom eller skade, legeti­me, spesielle familiære hendelser og kanskje en forsovelse eller to...
Når en elev er mye borte fra skolen, kan det få store konsekvenser for eleven. Ved stort fravær er det alltid tre parter som er en del av løsningen: skolen, foresatte og eleven selv. For grunnskolen i Kristiansand kommune er det utarbeidet en felles prosedyre for oppfølging av fravær, uavhengig av omfang og årsak.

Fravær meldes til skolen på tlf 380 58 660, på mail post.haumyrheia.skole@kristiansand.kommune.no eller på sms eller mail direkte til kontaktlærer


Søknad om sletting av fraværElever på ungdomstrinnet kan søke om å slette inntil 10 dager av fraværet fra vitnemålet hvert skoleår.

Vi minner om at etter påske starter skolen  opp igjen tirsdag 3.april.

Marte Lynne og Håvard Berg fra 10.klasse fikk gode tilbakemeldinger fra folkemøte om hvordan Kristiansand skal se ut i fremtiden-"En by for alle". 

Mobiltelefonbruk er ikke lenger lov i skoletiden for elever på Haumyrheia skole  

Vi har nå for mange eksempler på at telefonbruken blant elevene påvirker en del elevers psykososiale miljø i negativ grad.
Vi er blant annet kjent med følgende utvikling det siste året:

Elev har blitt filmet i garderobe/dusj (et under avverget at det ikke ble lagt ut)
Elever har «snappet» i timen; tatt bilde av medelever og lærer
Elever melder andre elever i timen og avtaler et «do-besøk»
Elever har blitt filmet i situasjoner de ikke har villet og dette er blitt delt
Krenkende atferd mot en elev har blitt filmet og delt
Vi sitter på meldingskorrespondanse mellom elever utført i skoletiden som er trakasserende og inneholder trusler  

I tillegg har vi våre tidligere erfaringer med stillesittende elever innendørs, aktive på mobiltelefonen, i friminuttene på denne årstiden. Vi tar også med at det kan være sunt å gi elever litt «fri» fra sosiale medier på skolen.

Vi har ikke fått til praksisen med å hjelpe hverandre til at telefonene ikke skal brukes. Det er en betydelig risiko for at vi plutselig sitter med en sak der det er tatt bilde i garderober som blir spredt.  
I ledelsen har vi kommet frem til at vi må prøve strengere praksis for å hindre at elever fortsatt skal oppleve utrygghet.  

Følgende praksis innføres tirsdag 24.10:  
Bruk av mobiltelefon er forbudt for elever i skoletiden. (Mobilfri)  
Mobiltelefonene til elevene samles inn i starten av den første timen som klassen er samlet hver dag. (Hver klasse har da en kasse med plass til alle telefonene og plass til navn på elevene.)
Elevene setter telefonen på sin plass i kassen under innsamling. Alle telefonene må merkes med navn
Kassen med mobiltelefonene låses umiddelbart inn i skapet i klasserommet og ligger innelåst der hele dagen. (Alle klasserommene har skap med hengelås og samme type nøkkel som bare lærere har)
Telefonene deles ut i den siste timen som klassen er samlet. (Har de undervisning et annet sted må da lærer i f.eks Naturfag, K og H eller M og H hente telefonene eller avslutte timen i klasserommet)
Telefonene deles av praktiske grunner ut før valgfagene og fremmedspråkene starter, om disse ligger på slutten av dagen.
Lærer deler ut telefonene direkte fra kassen (Det er da mindre risiko for at en elev tar med seg en telefon ekstra eller tar feil telefon.)  

Om noen elever ikke leverer inn eller har to telefoner og de senere på dagen tar frem telefonen, skal den tas fra eleven og låses inn i kassen uten advarsler. Skjer dette to-tre ganger innkalles elev og foresatte til rektor/inspektør for et møte.

Om lærer vil bruke telefonene i timen hentes disse ut av lærer og låses inn igjen etter bruk.
Det er spesielt viktig at elevene ikke har telefonene med seg i garderoben før og etter kroppsøving.

Det er skolens ansvar om telefonen blir knust eller stjålet i perioden den er innelåst. Skolen må da erstatte telefonen(e). 
Ingen lærere blir personlig ansvarlig for telefonene om de skulle være uheldige eller glemme.

Skolen vil sette opp flere klokker og ha flere kalkulatorer tilgjengelige.
Aktivitetstilbudet i langfriminuttene vil fortsette (Åpent bibliotek, spillrom, turneringer, åpen gymsal, quiz m.m.)
Det forventes at alle ansatte (og studenter) følger opp praksisen lojalt og kollektivt
FAU støtter enstemmig regelendringen


Trenger du litt hjelp med leksene eller vil du gjøre leksene på skolen?

Da kan du møte på rom 101 mandager i 5. eller 6.time.
Onsdager kan du møte på rom 101 fra kl 13.15 - 14.15.
Merete eller Lise er tilstede mandager, Faraja onsdager.

 


Årsplaner i de forskjellige fagene finner du her

Ved oppstart av nytt skoleår for 8.trinn og for nye elever på 9. og 10.trinn er det en del dokumenter, avtaler og valg som må leses og signeres av foreldre/foresatte. Nedenfor kan du lese informasjonen du trenger, og nederst finner du ei lenke til svarskjemaet du signerer i. Du signerer for tre år, men ønsker du å endre på noen av valgene; skolegudstjeneste, bading og fotografering, gjøres dette ved å sende en epost til skolen.

Du finner beskrivelse og svarskjema her


Vi vil informere om et par ting som er litt endret i forhold til tidligere:

• Underskrift på utleveringsavtalen ang elev-PC er nå digital og gjøres på vår webside. Alle foreldre må gjøre dette innen 1.september.
Dere finner skjemaet her

• Kristiansand kommune har fått nytt administrativt system der foreldre kan få tilgang til timeplaner og følge med på fravær og terminkarakterer. På skolens hjemmeside ligger det ei lenke som benyttes: ISTskole – foresatt. Det er pålogging med MinID og dere logger på med eget navn, ikke elevens sitt. Her er dere selv ansvarlige for å kontrollere/oppdatere rett postadresse, e-postadresse og telefonnummer. Er adressen feil, meldes adresseendring til Folkeregisteret. (systemet henter opplysningene der)
Foreldremenyen er enkel og den vil bli vist på foreldremøtet 29.august.
Det er ikke farlig å trykke rundt litt for å gjøre seg kjent.

• Det er mobilfrie timer og friminutt på skolen, i første omgang, frem til høstferien. Det betyr at om mobiltelefonen er med på skolen skal den ligge i sekken i timene og i lomma i friminuttene. Om noen av elevene gjentatte ganger «glemmer seg» eller nekter å gjøre som læreren sier, vil vi hjelpe til, og passe på telefonen på kontoret ut skoledagen. Skolen vil legge til rette for og arrangere ulike aktiviteter i friminuttene for å minske «mobilsuget» en del

.• Merk deg at tidspunkt for felles foreldremøte og møte for hver enkelt klasse er 29.august kl 18.30. Kort felles info i gymsalen før de separate klasseforeldremøtene. Vi håper å treffe alle her.


Skolemelk.no har endret navn til Skolelyst.no