IKT

På denne siden presenteres informasjon, dokumenter og nyheter for IKT.

Elevene på Haumyrheia skolen har fått utdelt sin egen chromebook med lader til bruk i skolearbeidet. Elevene har gjerne maskinene med hjem.

Kan lese mer her.

Vær forsiktig!

  • I pausen legges Chromebooken i sekken ellers må eleven ta ansvar for skaden som oppstår.
  • Maskinen må ligge i trekket! Det beskytter maskinen mot mange skader.
  • Ingen drikke i sekken! Bruk skolemelk ordningen, fyll vannflasken på skolen eller heng den utenpå sekken.
  • Pass på sekken! Den må ikke bli våt eller behandles uforsiktig.
  • Alle Chromebook merkes med eget navn og klasse (eleven får navnemerke på skolen).
  • Den skal alltid tas til skolen fulladet.
  • Laderen må være hjemme, ikke ta med på skolen.

Skade
Dersom uhellet er ute så er det skadeerstatningsloven som gjelder. Uforsiktighet og hærverk kan medføre erstatningsansvar. Rektor har ansvar for å følge dette opp.

Datamaskinene er Kristiansand kommunes eiendom, og er del av systemene i kommunen. Det vil si at det er begrensninger på hvem som kan logge på og hva som kan installeres av apper og utvidelser. Foreldre og elever har  et ansvar for å passe på den, og avlevere den i god stand. 

Dersom maskinen blir stjålet/mistet:

Dersom maskinen blir stjålet/mistet skal skolens IKT-veileder/rektor varsles så raskt som mulig. Han vil da varsle videre til IT avdelingen slik at enheten kan deaktiveres. En stjålet/mistet Chromebook kan ikke brukes av uvedkommende siden den er låst til brukerkontoer. Når en Chromebook er deaktivert av ITavdelingen vil den varsle urettmessige brukere om at den er stjålet/mistet og at den ikke kan brukes. Det vil også komme opp informasjon om hvor den kan leveres tilbake. Enheten inneholder ikke GPS og kan ikke spores. Elev og foresatte må gi en grundig forklaring på hendelsesforløpet ved tyveri eller ødelagt enhet for å få erstattet Chromebooken.

Digitale ferdigheter - grunnleggende ferdighet
I læreplanverket for skolen defineres digitale ferdigheter som en av fem grunnleggende ferdigheter som alle elever skal utvikle gjennom det trettenårige skoleløpet, fra første trinn i grunnskolen til avgangsåret i videregående opplæring. Digitale ferdigheter likestilles med de andre fire grunnleggende ferdighetene, muntlige ferdigheter, å kunne lese, å kunne regne og å kunne skrive.

Godt nettvett
På skolen er elevene beskyttet av kommunens internettfiler som hindrer det meste av porno, hat og skadesider. Hjemme er det foreldrenes ansvar å regulere bruken av maskinen. De fleste hjemmerutere har mulighet for å filtrere bort uønsket innhold. Barnevakten har gode sider om dette.

Digitale læringsressurser

Til å støtte elevene i deres læringsarbeid har Kristiansand kommune frikjøpt noen læringsressurser til alle lærere og elever, mens andre kan være valgt av den enkelte skole. Under finner du en oversikt over noen av de sentralt valgte ressursene:

Du kan lese mer her.