Meny
Jeg er her: Forside
1. klasse
2. klasse
3. klasse
4. klasse
5. klasse
6. klasse
7. klasse
SFO
Riskaveien 7, 4310 Hommersåk Postboks 583 4302 Sandnes
Telefon: 51 33 60 40 Send oss e-post
Redaktør: Tormod Nybru
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma
Sommerferie
18.06.2021 kl 13:10
00
dager
:
00
timer
:
00
min
:
00
sec
Ha en fin sommerferie!
Værvarsel fra yr.no, levert av NRK og Meteorologisk institutt

Koronasituasjonen

Folkehelseinstituttet har laget en trafikklysmodell med grønt, gult og rødt nivå som viser hvilke smitteverntiltak barnehager og skoler skal følge.

Skolene i Sandnes er på gult nivå.

Veileder for smittevern på barneskoler finner du her.

Hold dere oppdatert på hjemmesidene til Folkehelseinstituttet.

Ved behov for test for COVID-19 benyttes nettstedet www.c19.no for timebestilling. Hele informasjonen fra kommunen angående testing finner du her.

Veileder for når syke barn skal være hjemme fra skolen finner du her.

Årets karneval ble en kjempesuksess til tross for at det hele måtte foregå i klasserommet. Elever og lærere var forvandlet til flotte prinsesser, ulike dyrefigurer, profesjonelle fotballspillere, hekser, actionfigurer osv. Det ble selvfølgelig både sang og dans, men og en god arbeidsøkt med karnevalsoppgaver. I friminuttet fikk alle utdelt såpebobler. Dere skulle sett alle boblene som føk i lufta på en gang! Dagen ble avsluttet med film og popcorn. En kjekk og minnerik dag for små og store. 

Vi ønsker alle en riktig god vinterferie!


Da vi gikk fra skolen på morgenkvisten viste gradestokken - 12, så kulda bet godt i kinnene. Vel fremme på isen hadde vi fokus på isvettregler, og Turi og Oddny demonstrerte livredning på is. Et lite bål ble tent for å varme opp kalde fingrer og tær, og enda varmere ble det da sola kom over åsryggen. Selv om vi ikke hadde med skøyter var det stor glede og iver både på isen og i skogen. Vi var til og med så heldige at vi fikk en liten minikonsert fra noen av elevene i 2. klasse. Det ble en drømmedag på isen. 

I dag har vi i 1. og 2. klasse markert samefolkets dag. Dagen startet inne i hver våre klasserom der vi lærte om hvordan samefolkets dag ble til, og hvordan denne dagen feires. Etterpå kledde vi godt på oss og gikk ut i skolegården der det var tilrettelagt ulike poster. På en av postene brukte elevene vannmaling til å male sameflagget og anna samisk kunst. Elevene fikk også prøvd seg som reinsdyrgjetere. Selv om reinsdyrene var byttet ut med kjøkkenstoler var det ingenting å si på innsatsen på lassokastingen. Inne i lavvoen fikk de høre samiske eventyr og joik. Oppe på fjellet samarbeidet de med å bygge lavvoer av trepinner. Ved bålpanna ble det servert Bidos, som er en tradisjonell samisk kjøttsuppe med reinsdyrkjøtt. Tilbakemeldingene fra elevene var at dette hadde vært en veldig kjekk og lærerik dag. Vi gratulerer det samiske folk på samefolkets dag 6. februar. Lihkku beivviin!


Her kommer litt informasjon om organisering av skolen i uke 5.

Etter informasjonen vi har fått fra beredskapsgruppa i kommunen/kommuneoverlegen og en positiv utvikling av smittesituasjonen, går vi fra neste uke tilbake til organiseringen vi hadde på gult nivå før jul. Dette får i praksis bare noe å si for mellomtrinnet, som nå går tilbake til vanlig skoledag med oppstart og avslutning som stemmer overens med timeplanen. Svømming og mat og helse vil også gå normalt fra neste uke.

På gult nivå er hver klasse en kohort, og klassene vil fortsette med å ha friminutt for seg selv eller i ulike områder av skolegården. Vi gjør alt vi kan for å drive forsvarlig smittevern etter gult nivå, og minner igjen om de tre grunnpilarene for å begrense smittespredning:

-Syke personer skal ikke være på skolen

-God hygiene

-Redusert kontakt mellom personer

Ta kontakt med oss dersom dere har spørsmål.

Hilsen Hommersåk skole


Rektor Arve Sæther har fra denne uken overtatt som rektor ved Trones skole. Han skal være der frem til sommerferien. Vi ønsker Arve lykke til med nye utfordringer det neste halvåret.

Tormod Nybru vil fungere som rektor ved Hommersåk skole frem til sommeren. Siri Vea tar i samme periode over jobben som avdelingsleder. 


Det skjer stadig endringer i smittesituasjonen i kommunen, og retningslinjer og anbefalinger kan forandre seg raskt. Det ble i løpet av torsdagen påvist smitte i to andre enheter på Hommersåk. Vi har derfor vurdert situasjonen sånn at vi fortsetter med dagens organisering av skoledagen også i uke 4. 

I praksis vil det si at mellomtrinnet fortsetter med komprimerte skoledager, og at alle klassene bruker samme inngang/klasserom som de har gjort så langt etter jul. Skolen er fremdeles på gult nivå, slik at hele klasser er å regne som en kohort og kan ha hele eller deler av undervisningen sammen. Disse tiltakene er først og fremst for å redusere kontakten mellom kohortene, forhindre nærkontakt mellom ansatte på ulike trinn og i størst mulig grad redusere antall kohorter den enkelte ansatte er i kontakt med.Hilsen Hommersåk skole


Skolen er tilbake på gult nivå på smitteverntiltak, men vi har valgt å følge dagens organisering av skoledagen for mellomtrinnet ut uka. Dette gjøres ut fra smittevernhensyn for å unngå kontakt mellom klasser i forbindelse med oppstart, trengsel i ganger og organisering av friminutt. Sånn det er i skolegården vår nå, er utearealet vårt ganske begrenset til isen forsvinner. Ved å holde på dagens organisering, kan vi også bruke god tid på å forberede eleven på å gå tilbake til vanlig skoledag fra mandag i uke 4. Avgjørelsen er tatt i samarbeid med ansatte og skolens FAU.

På gult nivå er klassen en kohort. Mange av klassene vil nok veksle litt på å ha undervisning i hele klasser og i kohortene ut fra hva de arbeider med ut uka.

Retningslinjer på gult nivå kan du lese om her.


Etter en uke med organisering på rødt nivå, er vi igjen imponert over hvordan elever og lærere har klart å få dette til.

Smittevernoverlegen i Sandnes kommune har nå besluttet at barneskoler fra i dag, fredag 08.01. kan regne en hel klasse som en kohort og ellers følge rødt nivå. Selv om vi ikke behøver å dele klassene i to kohorter fra mandag, velger vi likevel å forsette med dagens organisering enda en uke. Dette gjør vi for å være sikre på at vi klarer å følge alle smittevernsreglene som er på rødt nivå. Kombinasjonen av smittevern og at denne organsiseringen fungerer godt for oss er grunnlaget for beslutningen. Vi gjør en ny vurdering i løpet av neste uke etter at vi har fått en ny statusrapport av beredskapsgruppa i kommunen.

Flere foreldre/foresatte har spurt om barn kan være sammen med venner fra andre kohorter på fritiden. FHI og kommuneoverlegen anbefaler at elever bare er med andre elever fra samme klasse på fritiden.

Med vennlig hilsen

Hommersåk skole


Til alle foresatte ved Hommersåk skole

Vi håper dere har hatt en fin juleferie, og ønsker dere alle et godt nytt år. I forbindelse med regjeringens pressekonferanse i kveld og etterfølgende møte i beredskapsgruppa i kommunen, vil det bli endringer i hvordan driften på skolen blir i tiden fremover. Under følger melding fra beredskapsgruppa til alle foresatte i kommunen:

Alle grunnskoler i Sandnes kommune er på rødt nivå fra mandag 4. januar. Regjeringen har i kveld innført nye nasjonale smitteverntiltak. Alle ungdomsskoler er på rødt nivå. På grunn av stort smittetrykk i regionen har kommuneoverlegen bestemt at også alle barneskoler i Sandnes skal drives på rødt nivå. Alle skolene har sin egen beredskapsplan for drift på rødt nivå. Dette gjelder i første omgang frem til 18. januar 2021.

For Hommersåk skole sin del betyr det drift tilnærmet lik den vi hadde da skolene åpnet etter stengingen i vår, der klassene blir delt opp i mindre kohorter. Alle elever møter til vanlig tid utenfor inngangen til sitt klasserom i morgen tidlig. Vi kommer til å bruke morgendagen til å organisere oss etter nytt nivå, og sender ut mer info til dere i morgen ettermiddag.

Med vennlig hilsen Hommersåk skole