Meny
Jeg er her: 2. klasse
1. klasse
2. klasse
3. klasse
4. klasse
5. klasse
6. klasse
7. klasse
SFO
Riskaveien 7, 4310 Hommersåk Postboks 583 4302 Sandnes
Telefon: 51 33 60 40 Send oss e-post
Redaktør: Tormod Nybru
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma
Gå til Google Classroom
Ukeplaner
Uke 15
Det er 24 dokumenter i arkivet.
Værvarsel fra yr.no, levert av NRK og Meteorologisk institutt

Telefonnummer til trinntelefonen på 2. trinn: 480 65 256

Send gjerne SMS, så ringer vi opp så fort vi får anledning.

Mvh.
Gjertrud og Oddny

Turen gikk først til Breivik for å lete etter skjell i strandkanten. Der ble det og tid til noen runder med "Slå på ringen". Deretter gikk turen videre til Neset. På turen vår i dag oppdaget vi flere vårtegn som nydelig fuglesang, trær med knopper og museører, og froskeegg.  

I dag fikk vi prøvd oss som detektiver da vi oppdaget at det verdifulle diamantsmykket til Erling Skjalgsson og Margot Skjalgsdotters var borte. Det ble tatt både finger - og skoavtrykk, og hår ble målt og analysert. Heldigvis kom det verdifulle smykket til rette.

Dagen ble avsluttet med sangopptreden og Kahoot. 

Vi på 2. trinn ønsker dere alle en fin påske. 


I norsktimene har vi jobbet med adjektiver, og på torsdag skrev elevene teksten "Klovnen min". De valgte selv om de skulle skrive på CB eller på ark. Her kommer et lite knippe av de flotte tekstene. 

Årets karneval ble en kjempesuksess til tross for at det hele måtte foregå i klasserommet. Elever og lærere var forvandlet til flotte prinsesser, ulike dyrefigurer, profesjonelle fotballspillere, hekser, actionfigurer osv. Det ble selvfølgelig både sang og dans, men og en god arbeidsøkt med karnevalsoppgaver. I friminuttet fikk alle utdelt såpebobler. Dere skulle sett alle boblene som føk i lufta på en gang! Dagen ble avsluttet med film og popcorn. En kjekk og minnerik dag for små og store. 

Vi ønsker alle en riktig god vinterferie!


I norsken øver vi oss på å beskrive personer og ting. Det er ikke så vanskelig å beskrive en person som står rett foran oss, men det å beskrive en person vi bare har sett en liten stund er langt vanskeligere. Og det siste fikk vi oppleve i dag. Da vi satt fredelig og spiste maten vår kom en dame inn i klasserommet og "stjal" med seg Huskesnu (spill) og brevene til kongen. Dere kan tro det ble stor oppstandelse. Hvem var hun? Hvorfor tok hun brevene og spillet? Hvor  ble damen av? Vi ble enige om at vi måtte skrive en etterlysning. Men hvordan var det egentlig hun så ut? Noen mente hun hadde en oransje jakke, andre mente hun hadde en hvit t-skjorte. Var skoene svarte eller var de brune? Dette var forvirrende. Da elevene gikk til friminutt ble det lett både høyt og lavt. Brevene og spillet ble heldigvis raskt gjenfunnet på SFO-rommet. Men hvem var damen og hvor var hun? Noen mente det var Synne eller Oddny med parykk, andre trodde det var en av lærerne på mellomtrinnet. De fant til slutt ut at det var Janne (på kontoret).  

På søndag fyller kong Harald 84 år, og i den anledning har vi skrevet bursdagsbrev til han. Det å skrive brev til selveste kongen var veldig inspirerende og spennende. Alle jobbet iherdig med å forme fine bokstaver og å skrive ordene riktig. Tenk så glad kongen blir når han får så mange hilsninger på bursdagen sin!

Da vi gikk fra skolen på morgenkvisten viste gradestokken - 12, så kulda bet godt i kinnene. Vel fremme på isen hadde vi fokus på isvettregler, og Turi og Oddny demonstrerte livredning på is. Et lite bål ble tent for å varme opp kalde fingrer og tær, og enda varmere ble det da sola kom over åsryggen. Selv om vi ikke hadde med skøyter var det stor glede og iver både på isen og i skogen. Vi var til og med så heldige at vi fikk en liten minikonsert fra noen av elevene i 2. klasse. Det ble en drømmedag på isen. 

I dag har vi i 1. og 2. klasse markert samefolkets dag. Dagen startet inne i hver våre klasserom der vi lærte om hvordan samefolkets dag ble til, og hvordan denne dagen feires. Etterpå kledde vi godt på oss og gikk ut i skolegården der det var tilrettelagt ulike poster. På en av postene brukte elevene vannmaling til å male sameflagget og anna samisk kunst. Elevene fikk også prøvd seg som reinsdyrgjetere. Selv om reinsdyrene var byttet ut med kjøkkenstoler var det ingenting å si på innsatsen på lassokastingen. Inne i lavvoen fikk de høre samiske eventyr og joik. Oppe på fjellet samarbeidet de med å bygge lavvoer av trepinner. Ved bålpanna ble det servert Bidos, som er en tradisjonell samisk kjøttsuppe med reinsdyrkjøtt. Tilbakemeldingene fra elevene var at dette hadde vært en veldig kjekk og lærerik dag. Vi gratulerer det samiske folk på samefolkets dag 6. februar. Lihkku beivviin!


I dag ble bøker og undervisning byttet ut med rompebrett og kakao med marshmallow. Både små og store har hatt en fantastisk dag i snøen.