Meny
Velg seksjon Klasse 5
Klasse 1
Klasse 2
Klasse 3
Klasse 4
Klasse 5
Klasse 6
Klasse 7
Forsterket skoletilbud
ABC-veien 4 6518 KRISTIANSUND N
Telefon: 71575570 Send oss e-post
Redaktør: Knut E Olsen
Trinnets lenker
Youtube med SkoleKyllo
Salaby
                   5. trinn sin egen side! Følg med på våre aktiviteter. 
Dale Barneskole ønsker å holde strand og strandsonen fri for plast og søppel.

Vi fikk besøk av Håvard Fossum som har filmet dokumentaren "Tungeskjærerne" og elevene likte dem godt. Her er litt om filmen:

Hva vil det si å ha et bra barneliv? Blir barn i dag overbeskyttet? Barna som vi møter i denne filmen er eksempel på det stikk motsatte; Vi er i Nord-Norge, nærmere bestemt landets største fiskerikommune, Øksnes i Vesterålen. Sammen med fiskere som sløyer torsk mens blodet spruter, står Tobias (10) bøyd over et kar med avkappede torskehoder. Han svinger kniven skremmende kjapt, mens han skjærer torsketunger som han trer ned på en lang, skarp spiker. Her nede på kaia har Tobias og 100-talls andre barn tjent sine egne penger fra 5-årsalderen. De jobber som torsketungeskjærere, og mange kan tjene opp mot 50 000 kroner i løpet av vinteren. Denne jobben har alltid vært forbeholdt barn, en tradisjon som har vart like lenge som fiskernes eksistens.


Elevene har gjennomført samlingsstund til 20 i stil. Vi har jobbet godt med innholdet og brukt uken til å øve masse. Det var tekstlesing, eventyr, turn, cheerleading, dans, musikkinnslag og sang. Elevene har laget det meste av tekster og koreografi selv. 

Kristiansund kommune samarbeider med NTNU om å skape et plastnøytralt Kristiansund. Der settes det fokus på å minske plastforbruket i hverdagen vår. Vi på 5.trinn fikk lov til å bidra med våre ideer i en workshop. Dette gjorde vi over to dager.


Onsdag 28. november arrangerer FAU nissefest for barn på Dale. Dette er et kjekt arrangement, så håper flest mulig vil melde seg på. 

Fristen er satt til søndag kl. 12.00. 

Mer informasjon finner dere under "Dokumenter".


Tirsdag drar 5.trinn på rådhuset og deltar på Ungt entreprenørskap: Vårt lokalsamfunn. Dette er i regi av kommunen.

Du kan lese mer om hva dette går ut på ved å trykke på lenken.

Ungt entreprenørskap: Vårt lokalsamfunn


Ukens utdrag fra bokslukerprisen er Rottefangeren fra Sorø. Trykker du på lenken nederst, ligger det mulighet får å lytte til fortellingen.

Sommerferien hos farmor og farfar ser ut som den pleier, med sol, vind, hav og strand og katten, Mim. Men alt er annerledes. Det er den første sommeren etter at pappa døde

Rottefangeren fra Sorø