Meny
Velg seksjon Forside
Klasse 1
Klasse 2
Klasse 3
Klasse 4
Klasse 5
Klasse 6
Klasse 7
Forsterket skoletilbud
ABC-veien 4 6518 KRISTIANSUND N
Telefon: 71575570 Send oss e-post
Redaktør: Knut E Olsen

I løpet av kort tid, vil alle skolens iPader/læringsbrett bli konfigurert med nye innstillinger og restriksjoner. Vi gjør dette, fordi mange av elevene er veldig opptatt av Youtube og andre ting som ikke angår undervisningen. Vi vil da også legge inn en blokkering for bruk av apple-ID-er, fordi noen av elevene våre vet hvordan man kan bruke mors/fars apple-ID. iPadene er et læringsverktøy, og ikke et underholdningsverktøy. Vi gjør dette for å hjelpe elevene med å fokusere på skolearbeidet. 

Mvh. Knut, rektor


Her ser man hvem som skal være kontaktlærere i de ulike klassene etter sommerferien.

Info fra rektor 25.03.2021:

Hei!

Det er innført nye nasjonale retningslinjer for smittevern. Mange kommuner sliter med å få kontroll, og det er hjemmeundervisning i mange kommuner, også for barnetrinnet. Når jeg hører hvordan noen av mine gamle studiekamerater sliter med å holde elevene igang på hjemmeskole, tenker jeg at vi har vært veldig heldige i Kristiansund. Selv om badeland er stengt for publikum igjen, vil skolesvømmingen gå som normalt. Vi er godt forberedt i tilfelle de lokale retningslinjene vil bli ytterligere strammet inn. Vi har gode planer for å drive skolen hvis vi må over på "rødt trafikklys". Da kan det hende at alle elevene likevel får komme til skolen, men til forskjellige tider, og noen trinn må deles inn i mindre grupper. Vi er også godt forberedt hvis noen trinn må ha hjemmeskole. Vi vet ikke hvordan smittesituasjonen i byen er etter påske, og derfor er det viktig at elevene tar med seg alt av klær og pc/iPad med lader hjem før de går ut i ferie. Vi får krysse fingrene for at vi får fortsette som vi har gjort i resten av skoleåret. Utdanningsdirektoratet har nettopp (klokka 18.00 i kveld) sendt ut oppdaterte smittevernveiledere for skolene: https://www.udir.no/kvalitet-og-kompetanse/sikkerhet-og-beredskap/informasjon-om-koronaviruset/smittevernveileder/veileder-om-smittevern-for-skoletrinn-17/ Følg med i media, og på kommunens hjemmeside. Jeg sender dere melding på appen Visma Min Skole hvis det blir merkbare endringer i retningslinjene våre før skolen starter opp etter påskeferien.

I påskeferien holder vi vår avdeling FST åpen for de som trenger det, og tre av våre elever skal være der. Kommunens felles påske-SFO blir lagt til Allanengen, og der skal sju av våre elever være. Organiseringen av SFO er avklart med kommuneoverlegen.

En av våre inspektører/avdelingsledere, Aina Aarøe, har takket ja til å bli rektor for Frei ungdomsskole etter sommerferien. Gratulerer til Aina og elever/personell ved Frei U! De er heldige som får henne, men vi skal finne en god erstatter. Arbeidet med dette er så vidt startet, og fortsetter for fullt etter påskeferien.

Ha ei riktig god påske, alle sammen!

Mvh. Knut, rektor


 Hei, alle foresatte for skolestartere ved Dale barneskole- høsten 2021!  

 


Vår faste helsesykepleier, Linn Rikke Aasgrav, er straks ferdig med fødselspermisjonen sin, og starter opp igjen tirsdag 2. mars.

Hun kommer til å være her tirsdager 9-15, onsdager 9-15 og torsdager 9-12.

Linn Rikke kan kontaktes på e-post Linn.Rikke.Aasgrav@kristiansund.kommune.no, og telefon 902 82 176.

 


Hei!

Her kommer en kjapp oppdatering om ulike saker på skolen:

Vi har nettopp hatt to uheldige episoder der elever har utløst brannalarmen. Det som er positivt med dette, er at vi fikk bevist at elevene og de ansatte er veldig godt drillet i rømning av skolebygget. Alle var raskt ute, og de ansatte hadde veldig god kontroll på sine elever. Det var jo litt positivt at også undertegnede fikk prøvd seg på en uvarslet brannøvelse. Vi vet hvem som har utløst alarmen, elevene er fulgt opp og foreldrene er orientert. Heldigvis for dem rakk vi å stoppe utrykning fra brannvesenet, for da sparte de seg noen tusenlapper. Det elevene er nødt til å skjønne, er at et utrykningskjøretøy som kjører langt fortere enn fartsgrensen, faktisk kan utgjøre en potensiell fare for andre trafikanter. En falsk alarm kan derfor sette andre mennesker i stor fare.

De aller fleste av oss er ganske så leie av å leve under korona-restriksjoner. Personalet savner å spise lunsj sammen med alle kollegene, for vi har bare lov til å samles maks ti stykker. Etter vinterferien skal vi gjennomføre internkursing for lærerne i blokkprogrammering, men retningslinjene gjør at det samme kurset må gjennomføres tre ganger. Vi har dessverre også merket oss at flere elever kommer til skolen selv om de er forkjølet. Vi er alle nødt til å forholde oss til retningslinjene i noen måneder til, så vennligst hold barnet ditt hjemme når det er forkjølet. Vi har også opplevd at barn med omgangssyke har blitt sendt for tidlig tilbake til skolen, og dette har medført at både medelever og ansatte har blitt smittet. 

Vi har gjennomført Spekter i alle klasser denne uka. Dette er en ikke-anonym undersøkelse om hvordan elevene har det på skolen. Undersøkelsen er gjennomført digitalt på 3.-7.trinn, og gjennom samtaler med lærer på 1. og 2. trinn. Vi har fortsatt litt etterarbeid som må gjøres, men vi har rimelig god oversikt. Elevene våre har det det stort sett bare fint på skolen. Hvis elever blir krenket/mobbet, blir jeg koblet inn. I mindre alvorlige saker, der noen sier at de har kranglet med noen, eller er blitt litt ertet, følger kontaktlærerne dem opp gjennom det vi kaller Stopp-samtaler. Alle elever har rett til å ha det trygt og godt på skolen, og denne oppgaven blir alltid prioritert øverst av oss som jobber her. Dere vil bli orientert av kontaktlærerne i saker som angår eget barn.

Det har vært helt fantastisk vintervær de siste ukene, og dette har vi selvfølgelig benyttet oss av. Alle klasser har vært mye ute og hatt artige dager fylt med forskjellige vinteraktiviteter. Det foregår utrolig mye godt arbeid i klasserommene også. I dag har jeg vært innom 1.klassingenes kjempetrivelige karneval, og jeg har sett veldig ivrige 5.klassinger, som holdt på med blokkprogrammering (Sphero). 

Vi har åpen SFO i vinterferieuka, og disse dagene er det lagt gode planer for, så dette vil helt sikkert bli veldig kjekke dager for ungene som er her. God vinterferieuke!

Mvh. Knut, rektor


Her er informasjon om det skoleadministrative systemet Visma Sikker Sak: https://www.iktorkide.no/oppvekst/grunnskolene/