Meny
Velg seksjon Forside
Klasse 1
Klasse 2
Klasse 3
Klasse 4
Klasse 5
Klasse 6
Klasse 7
Forsterket skoletilbud
ABC-veien 4 6518 KRISTIANSUND N
Telefon: 71575570 Send oss e-post
Redaktør: Knut E Olsen
På grunn av nye krav til universell utforming av nettsteder og mobilapplikasjoner er ny foresattportal
utviklet og den er klar til bruk. Kristiansund kommune går over til ny portal 01.06.2023.

Uke 19 har hele skolen hatt Kristiansundsuke!

Hei!

Her kommer det litt informasjon om 17. mai:

Program for dagen er lagt ut på kommunens hjemmeside. Der finner dere informasjon om alt som skjer i Kristiansund, blant annet informasjon om hvordan kåring av beste skole skal skje, og dere ser at det skal være et 17.maiaarrangement ved Dale barneskole klokka 12.00-14.00. Her er kommunens informasjon: https://www.kristiansund.kommune.no/aktuelt/17-mai-i-kristiansund.40704.aspx

Vi har selvfølgelig hatt 17. mai som tema i alle klasser før vi kommer til den store dagen. I år skal vi for første gang stille med eget trommekorps, og de har øvd godt en stund nå. FAU har kjøpt inn skilt med FNs bærekraftmål, og hver klasse skal bære hvert sitt skilt i tillegg til trinnets fane. FAU-representantene har ansvar for at alt utstyr vi skal bruke i barnetoget blir hentet på skolen etter prøvetoget den 16. mai, og blir tatt med over til sentrum og tilbake den 17.

Vi har faktisk tenkt at vi skal vinne barnetoget i år! Det er noen år siden forrige gang, og derfor oppfordrer vi alle elevene våre til å gå i barnetoget, og at de viser et herlig engasjement og godt humør gjennom hele togruta. Vi har øvd godt på det første verset av disse tre sangene: Ja, vi elsker, Det går et festtog gjennom landet og Norge i rødt, hvitt og blått. Dale barneskole skal gå bakerst av skolene i år, og i Dale-toget skal vi gå på tre fine rekker i denne rekkefølgen: Skolefanen, flaggborgen, trommekorpset, 1.trinn osv. FAU har tidligere sendt ut informasjon til dere på trinnenes facebook-grupper, der de har bedt hver klasse om å stille med 2-3 foreldre, som skal hjelpe elevene med å gå fint, synge mye, høyt og fint, og rope ut heiarop med fullt trøkk. Foreldre som går i barnetoget, må selvfølgelig gå like fint som barna, og vise samme gode humør og engasjement. Husk flagg, alle sammen! 

Vi har hatt en heiarop-konkurranse blant klassene, og det var 2A som vant konkurransen med dette heiaropet: 

Dale skole, vi er best!
Vi er dem som kjemper mest!
Og vi skaper mange minner.
Sola skinner og Dale vinner!

 Hvert år er det et hyggelig arrangement på Dale barneskole i regi av 6.trinnet. Alle som vil komme er selvfølgelig velkomne mellom klokka 12.00 og 14.00. Arrangørene trenger sårt hjelp med å få inn både store og små gevinster, for det blir loddsalg, lykkehjul og barneleker - og kafeen vil lokke med kake, brus og andre godsaker. Premier kan leveres inn på skolen frem til den 16. mai.

På forskudd: Gratulerer med dagen!

 

Mvh. Knut, rektor


Denne informasjonen ble sendt ut til skolestarternes foreldre tidligere i år, og det er viktig at alle prioriterer disse møtene:

Vi ønsker å invitere skolestarterne og dere foreldre til informasjonsmøte, innskriving og besøksdag.

Informasjonsmøtet er kun for foreldrene/de foresatte, og det vil bli avholdt i skolens mediatek (allrommet i 2. etasje) onsdag 31. mai klokka 18.00-19.30. Vi ønsker da å gi dere nyttig informasjon om skolen før skolestart. Gå inn hovedinngangen og opp trappa.

Tirsdag 6. juni klokka 17.30-19.30 er det innskrivingsbesøk for både barn og foreldre. Hver enkelt skolestarter vil bli formelt innskrevet og ønsket velkommen til skolen av en av skolens ansatte. Fadderne (elever på dagens 5. trinn) vil ta dere med på en omvisningsrunde på skoleområdet, og siden det vil bli noe ventetid på en del av dere, vil fadderne legge til rette for lek, tegning etc. De vil også servere saft, kjeks og kaffe. Møt opp ved skolens hovedinngang, og vær presis, for fadderelevene starter besøket med en forestilling.

Tirsdag 13. juni klokka 11.45-13.15 inviteres alle nye skolebarn til en ”bli-kjent-dag”. Barnehagene på Dale pleier å følge sine barn, mens barn som går i andre barnehager sannsynligvis må følges av mor/far. På dette skolebesøket vil elevene få møte klassen og læreren sin, og ha sin første skoletime i klasserommet sitt. Fadderelevene vil også være med, og da blir det tid til litt lek og moro. Møt opp utenfor SFO-bygget.

Hvis dere lurer på noe, ikke nøl med å kontakte oss!

Med vennlig hilsen
Knut E. Olsen
rektor

 


Opp bratta og ned Lommundalløypa.

6.trinn har hatt besøk fra Italia denne uken (uke19). Tirsdag fikk vi endelig møte de italienske elevene og lærere som vi har kun sett på skjerm. Vi gledes oss til å vise frem Kristiansund og hvordan vi bruker nærområdet til undervisning. 

4. trinn tok torsdag en aldri så liten tidsreise tilbake til 1923 for se hvordan det var å være elev da!