Meny
Velg seksjon Forside
Klasse 1
Klasse 2
Klasse 3
Klasse 4
Klasse 5
Klasse 6
Klasse 7
Forsterket skoletilbud
ABC-veien 4 6518 KRISTIANSUND N
Telefon: 71575570 Send oss e-post
Redaktør: Knut E Olsen
Det er 1 dokumenter i arkivet.

Vi har dessverre hatt noen saker med uønsket atferd på nett det siste året. Sendit er en app som er tilknyttet Snapchat. Appen har en anbefalt aldersgrense på 17 år, og legger til rette for anonym kommunikasjon. Vi kjenner til at denne appen er tatt i bruk også av elever ved vår skole. 

Vi vet at flere har det vanskelig etter å ha blitt direkte eller indirekte hengt ut ved bruk av denne appen. Vi opplever at dette er vanskelige elevsaker å løse siden kommunikasjonen er anonym. Det kan være nyttig å vite at Snapchat-brukere som ikke har appen, også har anledning til å skrive anonyme meldinger på andres Sendit. 

NRK publiserte tidligere i juni en artikkel om denne appen og problematikken det medfører. Vi anbefaler alle foresatte om å lese denne artikkelen og at elevene ikke har eller får tilgang til denne appen. 

Les hele saken fra NRK her:https://www.nrk.no/rogaland/barna-rangerer-hverandre-pa-anonym-funksjon-pa-snapchat-1.15981769 

Les anmeldelse av Sendit på Barnevakten.no: https://www.barnevakten.no/app/sendit/


Hei!

Da er det straks sommerferie igjen - og jeg må si at dette året har gått fort. Det var jo litt koronastyr i vinter, og på den verste dagen, hadde vi 40 % fravær blant de ansatte. Jeg er veldig fornøyd med at vi likevel har greid å holde skole og SFO åpen hele tiden. Vi vet jo hvor viktig skole og SFO er for barna, men det er også viktig for foreldrene og deres arbeidsgivere at vi greier å opprettholde omtrent normal drift. Det er mange som har tatt i mange ekstra tak, og vi henger litt etter et normalt arbeidsskjema. Vi har fortsatt noen ansettelser som må gjøres, medarbeidernes timeplaner er ikke ferdig lagt, mange av enkeltvedtakene om spesialundervisning kommer sannsynligvis etter sommerferien....

Jeg er rett og slett stolt over at vi har så mange dyktige og dedikerte medarbeidere, og jeg unner dem alle en riktig god og avslappende ferie. Lærerne har rapportert om god faglig utvikling, og om et veldig godt læringsmiljø. Ungene er de viktigste bidragsyterne i å lage et godt elevmiljø, og jeg er veldig godt fornøyd med at vi har så kjekke og snille elever, som bryr seg om hverandre. Foreldrene må selvsagt være med på å ta skylden for deres barns gode oppførsel og faglige utvikling. Vi er alle en del av laget rundt barna på Dale. Tusen takk til dere alle for at dere har vært med på å gjøre dette skoleåret så bra! Jeg ønsker dere alle en riktig god sommer, men husk at man ikke skal skru hjernen helt av i ferien;) Ungene vet at de bør trimme hjernen litt hver dag, 15 minutter med daglig lesing, er én måte å holde hjernen igang gjennom den lange sommerferien. 

Det ligger igjen en del gjenglemte klær i kassen ved hovedinngangen. Dere må gjerne ta en titt. Det som ligger igjen den 30. juni, vil bli kastet.

Første skoledag etter ferien er mandag 22. august. 2.trinn starter klokka 9.30, og har normal skole- og SFO-dag hele dagen, mens 1.klassingene skal møte opp klokka 10.30.

Nytt til kommende skoleår, er at alle landets 1.klassinger har rett på et gratis 12-timers tilbud i SFO. Dere finner nærmere informasjon om dette på kommunens hjemmeside, og på Utdanningsdirektoratets nettsider.

I dag (22. juni) har alle på skolen fått overvære 7.trinnets siste samlingsstund, der bl.a. noen av skolens medarbeidere ble tatt på kornet gjennom gode parodier:) Jeg vil takke elevene på 7.trinn for sju gode år her. Det har vært felt noen tårer, og vi har tørket litt snørr, men jeg vet at de stort sett har hatt gode og lærerike dager her. Lykke til på ungdomsskolen og videre i livet!

Det skal bli kjekt å møte alle igjen etter sommeren, men først skal det bli godt med ferie for oss alle sammen. Ha en finfin sommer, folkens!

 

Mvh.

Knut, rektor

 


Nå er regnskapet etter Åpen dag klart, og det ble pene 68.244,83 kr. i overskudd. Pengene skal deles likt mellom disse tre formålene: Årets TV-aksjon, et veldedig formål elevrådet peker ut (prosess er igangsatt) og FAU (brukes på skolens uteområde og andre gode elevformål).

Oppdatering 22.06.2022: Elevrådet har gjennomført en avstemming i klassene, og det er bestemt at 1/3 av overskuddet skal gå til Røde Kors sitt lokale arbeid (Kristiansund og omegn).


Slik blir fordelingen av kontaktlærerne i skoleåret 22/23:

1A Unni Ø. Jordahl

1B Cecilie Strømsholm

2A Vibeke E. Johansen

2B Elisabet H. Hoem

2C Hjørdis Grønvik

3A Kjell Arne Gøranson

3B Bente H. Astad

4A Christina O. Holm

4B Øyvind Holmedal

5A Eli Teiseth

5B Eli M. Børset

5C Jørn Aasprong

6A Eirik W. Rikardsen

6B Asbjørn Langø

7A Ann Mari Pedersen

7B Randi Flatval

7C Hilde N. Godø

 

 


Det nærmer seg innskriving for skolestarterne. Her kommer det informasjon om praksisen vi har i denne forbindelse.Vår helsesykepleier, Linn Rikke Aasgrav, har sagt opp stillingen sin. To av kommunens faste helsesykepleiere kommer til å dele på denne stillingen inntil skolehelsetjenesten har ansatt en ny helsesykepleier. Elisabeth Nylander kommer til å ha trefftid på tirsdager, Ingunn Solås på onsdager, og så kommer en av dem hver torsdag (annenhver). 

Begge kan kontaktes via e-post:

elisabeth.nylander@kristiansund.kommune.no

ingunn.solas@kristiansund.kommune.no