Meny
Velg trinn Klasse 2
Klasse 1
Klasse 2
Klasse 3
Klasse 4
Klasse 5
Klasse 6
Klasse 7
Ådlandsvegen 323 5919 Frekhaug
Telefon: 56 17 57 00 Faks: 56 17 57 01 Send e-post til oss
Redaktør: Irene Hystad Hugaas
Elektroniske søknader
Søknad vedr. SFO
Permisjonssøknad
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma
I 2. klasse har vi hatt det kjekt med "rammeleiken" dyrlækjar. 

Denne veka har vi jobba vidare med temaet "Barn - før og no". Vi snakkar om korleis barn hadde det på skulen då oldemor og mormor gjekk på skulen, at dei måtte hjelpe mykje til heime og kva leikar dei gjerne hadde. Vi snakkar om kva som er likskapar og ulikskapar mellom no og då. Felles trur vi uansett at det å leike er det kjekkaste som finnast, og det må vi aldri slutte med!

 


Siste veka i oktober fekk vi storfint besøk frå trioen "Ramsalt Opera" som er på turne med operaen "Madame Krystall". Me fekk høyre kjente operatonar med norske, morosame tekstar, og fekk oppleve ei spennande handling! 

Denne veka har vi starta på nytt tema i samfunnsfag; Barn no og då. Vi skal lære om korleis livet var i eldre tider; korleis oldemor og mormor gjekk på skulen, om dei måtte hjelpe til heime osv. Difor brukar vi uteskuletida til å studere område rundt skulen for å sjå om vi finn spor frå gamle dagar. Vi fann rustne maskiner, gamle hus, murer og gamle plankar. Vi var historikarar heilt på ekte og skreiv og teikna det vi fann ut.

I norsk og matte jobbar elevane som heltar og heltinner, noko som er lett å sjå på bileta! 

Elles er det siste veka til Siri før permisjon, så no gler vi oss allereie til ho kjem attende!


I går vart FN-dagen markert på skulen vår. Det er 3.klasse som kvart år at ansvar for markeringa. I veka etter haustferien fortsette vi å jobbe med temaet sopp og bær. Vi gjekk til Eventyrskogen og fann fleire soppar. Vi hadde natursti og elevane viste at dei har fått med seg mykje kunnskapar om sopp og bær.

Heile skulen på fellessamling i gymsalen

Denne veka har vi fortsett å jobbe med sansane. Vi laga lapskaus på uteskulen, og hadde sansedans. Det var knallkjekt!

Dessutan har vi jobba med forteljinga om tårnet i Babel i KRLE, og alle tok del i tårnbygging med ulike klossar etterpå. 

I norsk jobbar vi med å skrive setningar, og denne veka brukte vi leikedyr som utgangspunkt for skrivinga vår. Resultatet skal bli ei bok!


I dag har Sagstad skulekorps holdt rekruteringskonsert for Grasdal skule.


Vi har sansa og synsa, leika og sunge. Vi har det så kjekt i lag!

Her er eit knippe fotos av kvardagen i 2.klasse.

Onsdag 31.august var heile skulen på fjelltur på Krossfjellet. Alle var superflinke å gå. Det var ekstra kjekt for 1.klasse å ha følge med faddere i 6.klasse.