Meny
Velg seksjon Forside
Klasse 1
Klasse 2
Klasse 3
Klasse 4
Klasse 5
Klasse 6
Klasse 7
Besøksadresse Kiledalen 60 4619 Mosby Telefon: 90709311 Send oss e-post
Postadresse Mosby Oppvekstsenter, Kristiansand Kommune, Postboks 4 4685 Nodeland
Redaktør: Karen Stenslund
Gå til Google Classroom
Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<mai 2022><<
mai 2022
mtotfls
25262728293001
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
30310102030405
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma
Tverrfaglig temaperiode "Det spirer og gror"
Fredag 27. mai er hele oppvekstsenteret stengt på grunn av planleggingsdag. Det er da ingen skole, SFO eller barnehage denne dagen.

Har dere klare glassflasker eller syltetøysglass som ellers ville gått i søpla? Vi kan gjenbruke dem!  I mat og helse på skolekjøkkenet skal vi å sylte og safte til høsten. Kanskje får vi til lokalprodusert aroniagele og aroniasaft? Da trenger vi  glass og flasker. Se bildet for eksempel.

Send flasker og glass ferdig vasket med elevene til oppvekstsenteret.


Onsdag 8. juni kl 17-19 inviteres alle barn, søsken,
foreldre/foresatte/besteforeldre til sommerfest for hele
Mosby oppvekstsenter.

Det vil bli kiosk med mulighet for å kjøpe kake,
brus og kaffe, og masse aktivitet og leker for
barna med is som premie :)


 – Her kan barna gjøre, lære, smake, sanse, riste, mortre og forme, sier daglig leder Helene Isaksen.

På området utenfor matkultursenteret dekkes det opp til smaker fra alle verdenshjørner og på menyen står blant annet deruny og borsjt fra Ukraina, boerewors fra Sør-Afrika, kimchi fra Korea, rabarbrais fra Odderøya, pizza fra Italia og brød fra fem ulike verdensdeler. – Vi synes det er spennende å hente verden hit til Odderøya og gleder oss til å dele denne dagen med matnysgjerrige barn fra hele Agder, sier Helene. – Mat er glede. Mat er historie. Mat er fellesskap. På SMAK VERDEN skal vi gi barna mulighet til å se, sanse, oppleve, kjenne, lukte og få smakebiter på den mangfoldige matkulturen, forteller Helene. 
Festivalen arrangeres i samarbeid med Redd Barna og støttes av BAMA og UNIL. 

Velkommen lørdag 15. mai fra 12.00-15.00. Familiefestivalen er gratis og åpen for alle! 

Lenke til arrangement på hjemmesiden: https://www.geitmyra.no/kalender-kristiansand/2022/5/15/smak-verden-familiefestival-p-geitmyra


Alle elever og barnehagebarn møter ved Bunnpris på Strai senest kl. 09.45 hvor de stiller opp til 17. mai-toget. (Merk at barnehagebarna går etter 1. trinn og ikke bak med de andre barnehagene som det står i programmet under.)

Toget går fra Ytre Strai kl. 10.00 til Torridal ungdomsskole. Her blir det utdeling av is til barna som har gått i toget.

Når toget er ferdig, ber vi dere foreldre være raske med å hente barna på gressmatta.

Se eget program for 17. mai feiringen videre på Torridal ungdomsskole her

Vi ønsker dere en flott nasjonaldag, og oppfordrer alle til å ha med flagg i toget!


Det har dessverre vært litt hærverk på uteområdet både i skole og barnehage den siste tiden. Alle voksne oppfordres derfor til å legge turen innom oppvekstsenteret når det passer på ettermiddager/ kvelder.  Vi trenger hjelp til å holde uteområdet så fint som mulig, slik det kan være til glede for alle i bygda i lang tid framover.


BLI MED PÅ SOMMERENS KULESTE LESEKAMPANJE! 🚀

Fra 1. juni til 31. august kan du som går i 1. til 7. trinn delta på Sommerles.no

Sommerles gjør lesing enda morsommere, og det er helt gratis å være med! Du lager en profil på Sommerles.no, registrerer bøker, får lesetips, løser oppgaver og kan følge med på hva vennene dine leser. Her kan du også lese en superspennende fortelling, skrevet av forfatter Mari Moen Holsve. Har du ikke tilgang til nett, kan du delta med et lesekort. Spør på biblioteket!

6-åringen trenger en hverdag med lek og lærende aktiviteter!
Tenker du som oss?
I mai har vi inspirasjonssamlinger hos oss på Mosby oppvekstsenter.

For å samle inn penger til Unicef sitt arbeid i Ukraina, arrangerte mellomtrinnet på Mosby Oppvekstsenter skoleløp. Elevene vervet sponsorer som betaler for hver runde de løp. Været var ikke det beste - men elevene kunne forstå at flukt er ikke lett. Vil du være med å støtte, gå inn på: https://unicef-no.donorsupport.co/-/NKFLYDWC

Etter vinterferien la vi 7 egg i en rugemaskin. Denne uken fikk vi 5 kyllinger. Barna har fått lov å se dem, men nå er tiden da de skal få flytte på gård og vokse seg store. Kanskje ser vi dem igjen...