Meny
Velg seksjon 3. trinn
Sjelden har vi hatt en slik våt uteskoledag på 3. trinn. Heldigvis var været ingen hindring for konkurranseinstinktet. Elevene var svært motiverte for de ulike øvelsene. Det ble til slutt kåret en mester (individuell eller gruppe) i idealtid, beregning av 1 minutt, reaksjon og hukommelse/regning. 

I dag har vi hatt en flott karnevalsfest på 3. trinn. Vi startet med karnevalssanger og cat walk slik at alle fikk vist seg frem og fortalt om sitt kostyme. Vi snakket om hva ordet karneval betyr og hvorfor mange feirer karneval på denne årstiden. Vi laget masker og danset limbo, spiste lapper og hadde felles avslutning i den nye aulaen. 

Gledingprosjektet som vi har jobbet med de siste tre ukene ble toppet med en ordentlig Gledingfest på fredag. Vi hadde fremvisning av dansen "Jeg heier på deg"  for ledelsen og ATO i aulaen og avsluttet med pizzasnurrer og sjokoladekake i klasserommet. Selv om temaet nå er avsluttet, oppfordrer vi både store og små til å fortsette med gleding i hverdagen.

Som en elev på trinnet sa så treffende etter dagens uteskole "Dette har vært den beste skoledagen. Jeg gir den terningkast 6". Med det fantastiske vinterværet så er det bare å glede seg over mulighetene som byr seg. Skiløyper flotte som trikkespor, blank skøyteis og hockeybane på ett og samme sted. Det er magisk det! 

Denne gjengen er fantastisk å ha med seg på tur. Det var så og si bare godt humør og smil fra start til slutt. Ekstra kjekt å få prøve seg med "hockey køller" på isen.

Temaet for dagens uteskole var selvsagt "Gleding". Først var målet å glede noen ukjente med de flotte gledingkortene som elevene laget på skolen i går. Over hundre kort ble lagt i ukjente postkasser på veien. Etterpå ble det skattejakt, frilek og popcorn-popping på bål for å glede elevene. 

Vi vet at mange elever gleder seg ekstra til fredagen når vi har kunst og håndverk. For tiden er elevene på trinnet delt i fire grupper. Det er sløyd, sying, veving og maling. Elevene skal være to ganger på hvert sted slik at i løpet av åtte uker så har alle fått laget de samme tingene. 

Hver onsdag har vi på 3. trinn stasjonsundervisning i norsk. Elevene er delt i seks faste grupper som alle skal innom fem ulike stasjoner. Hver stasjon er på ca 12-15 minutter. Oppgavene er varierte og vi opplever at elevene liker og er motivert for denne undervisningsmetoden.