Meny
Velg seksjon 4. trinn
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma

Solås skole vil gå over på grønt nivå fra og med torsdag 20.1.22.

Elevene har vanlig klasseinndeling, men klasser på samme trinn kan samarbeide innendørs og utendørs.

Gym og svømming blir organisert på trinn, og PE for 5.-7. blir organisert på trinn.


I dag har vi på 4. trinn hatt en flott tur til Hengjafjell. Denne gang prøvde vi oss på en rundtur slik at vi gikk inn forbi Tjørnakovtjørna og hjem igjen via Limagarden. Selv om noen var litt trøtte i beina, tror jeg alle syntes utsikten på toppen var verd turen! Vi valgte å ha matpause og lek litt nedenfor toppen. Dette er et supert område for kreativ og aktiv lek.

Vi har hatt noen kjekke skoledager på 4. trinn denne siste uka. Juleverksted, adventssamlinger, lek i klasserommet, julekor og samarbeidsoppgaver i både matematikk og norsk har bidratt til god stemning blant både store og små. Litt kjedelig at vi ikke får avslutte halvåret sammen på vanlig måte, men håper at de siste dagene med hjemmeskole kan bidra til at alle får en fin og karantenefri juleferie.

Denne uka har vi hatt mange kjekke aktiviteter i kalenderen vår.  Aking, just dance, brettspill og leketime var veldig populært, men høydepunktet for mange var nok kakao med marshmallows.

Omvendt julekalender handler om å gi i stedet for å få. Vi ønsker at elevene kan hjelpe andre barn som ikke opplever den samme tryggheten, får de samme materielle godene og utdanningen som oss, eller som ikke kan spise seg mette hver dag. 

Med 7-8 cm nysnø var det god stemning på dagens uteskole. Det ble bygget både snømenn, snøstoler, borger og engler i den kramme snøen. Bål, pinnebrød, pølser og noe varmt på termosen smakte ekstra godt i vinterværet. 

I dag har vi hatt en uteskoledag med mye forskjellig innhold. Vi har blant annet kuttet grønnsaker, hentet søppel, gått i den nye tunnelen, danset BlimE-dansen, laget wok, spikket og grillet marshmallows! Været har vært skiftende og til tider både grått og bløtt, men det stopper ikke elevene på 4. trinn fra å storkose seg utendørs!

Dagens uteskole til Kleivapiggen ble en flott avslutning på ei god skoleuke. Til tross for det våte været, var det svært god stemning blant elevene. Både mesternes mester og de elevstyrte aktivitetene som "Bombå" og "Boksen av" var populært.