Meny
Velg seksjon 6. trinn
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma
Digg sommer er et GRATIS ferietilbud for deg som er født i årene 2005-2015. Noen aktiviteter er også åpne for barn født i 2016 og senere, men da i følge med voksen. 

Da er personalkabalen for neste skoleår klar.

I vedlegget (til høyre) vil dere finne oversikten over hvilke pedagoger som skal være kontaktlærere på hvert trinn. Dere vil også finne en oversikt over annet personell for kommende skoleår.


I dag har 6. trinn hatt en fantastisk utedag på isen! Vinterværet var på sitt aller beste med sol og helt vindstille. Isen var god både til å skøyte på, spille ishockey på og til å leke på. Herlig stemning med mye lek og latter. 

Endelig var det tid for uteskole og bål igjen. Det var en motivert og godt kledd gjeng som gikk avgårde fra skolen. Med vedkubbe, pølser, ostesmørbrød, kakao og deig til pinnebrød i sekken var det mye å glede seg til. Det var god drøs og positiv stemning gjennom hele dagen. Godt å se at de fortsatt er gode på å finne på kjekke aktiviteter i naturen. 

6. trinn ble i høst invitert til Limagarden for å lære om frukt og bær og for å rydde i kulturlandskapet. Dette var et supert opplegg der elevene fikk delta i mye praktisk arbeid. Ekstra kjekt var det at vi både fikk lage og smake på alt i et felles måltid til slutt.  

I dag startet vi den årlige innsamlingen til dagsenteret i Babadag i Romania. Det er 6.gang vi har innsamling for å hjelpe de 45 barna som er tilknyttet dagsenteret. Alle pengene vi får inn går til å finansiere måltider, klær, sko og skolemateriell.
Babadag er den største tyrkisk-rumenske byen i Romania med ca 10.000 innbyggere. Folkegruppen heter Milet, og folkegruppen er svært diskriminert i Romania. Det er høy fattigdom, 92% av befolkningen er arbeidsledige, og de fleste barn går ikke på skolen. Den største utfordringen er at de aller fleste barna ikke får den oppfølgingen hjemmefra for å bli værende i skolen og til å gjennomføre den.
IMG_2830.jpg


Alle fortjener å bli møtt med respekt og bli snakket til på en ordentlig måte!

I dag markerte vi starten på arbeidet med positivt språk på Solås skole. Alle skal vi bli flinkere til å lete etter det som er bra hos oss selv og andre. Vi ønsker å få bort den stygge språkbruken blant elevene ved å lære de et positivt språk, og gjøre de bevisst hvordan språket påvirker oss. Vårt mål er at alle skal bli mer bevisst og aktivt bruke positive ord og gjøre positive handlinger, slik at alle får det bedre og tryggere på skolen.