Meny
Velg seksjon 5. trinn
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma
Digg sommer er et gratis ferietilbud for deg som bor i Gjesdal kommune og skal opp i 4-10. klasse. Alle aktivitetene i Digg sommer er gratis. Sjekk vedlagt plakat og informasjon på Digg Sommer, og finn ut om det er noen aktiviteter som du har lyst å delta på. Påmeldingen for aktiviteter i juni og juli åpner 12. juni kl. 14.00, og påmelding for aktiviteter i august åpner 31. juli kl. 14.00. Barn under 13 år må meldes på av foresatte.


Denne uken har vi pyntet klasserommene til 17. mai. Elevene har blant annet laget bannere, sommerfugler, blomster og flagg med riktig mål. Håper alle tar seg en tur til Solås og ser all den flotte pynten som er i vinduene. I naturfagstimene har vi fortsatt jakten på hagelupinene. 

Dette året er det en del nye endringer både på tidspunkt, tog og samlingene etterpå.

Denne uka har vi fått kjenne på ekte leseglede på 5. trinn. Etter et kjekt besøk på Gjesdal Bibliotek var mange ekstra motiverte for å starte lesingen. Vi har blant annet lest sittende, stående, liggende, innendørs og utendørs. Tenker også det var greit med lite skrivelekser i det flotte vårværet vi har hatt denne uka. 

I dag har vi hatt en flott og innholdsrik dag. På Jernaldergården ble vi møtt av en guide kledd i tidsriktig antrekk. Guiden inviterte oss med inn i ett av langhusa der vi blant annet fikk se på maling av korn og fikk prøve å lage gnister til bålet. På Arkeologisk museum var vi på utstillingen som heter "Utferd - mot vest i vikingtid". Her fikk vi se på, ta på og prøve ulike gjenstander som har blitt funnet etter vikingene. 

Dette har vært en skoleuke med mange kjekke aktiviteter. Tradisjonen tro har trinnet både hatt uteskole med koking av egg, laget påskepynt og hatt påskefrokost. I tillegg har vi blant annet hatt snøballkrig og avslutning for studentene. 

Sommeren nærmer seg og vi ønsker innspill fra barn og unge om hva de kunne tenke seg av aktiviteter under årets Digg Sommer.