Meny
Velg seksjon Forside
Klasse 1
Klasse 2
Klasse 3
Klasse 4
Klasse 5
Klasse 6
Klasse 7
Klasse 0
Barliveien 5 (Postadresse: Rettedalen 1) 4330 Ålgård
Telefon: 51 61 46 00 Send oss e-post
Redaktør: Kari R Mæland
Værvarsel fra yr.no, levert av NRK og Meteorologisk institutt
Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<juli 2022><<
juli 2022
mtotfls
27282930010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
01020304050607

Vi ønsker alle dere elever og foresatte ved Bærland skole en riktig god og velfortjent sommerferie! 

Siste skoledag før ferien er onsdag 22.06. Da slutter alle elevene kl 12.20. Første skoledag etter ferien er torsdag 18.august. Da møtes vi kl 08.30 i uteamfiet.


Digg sommer er et gratis ferietilbud for deg som bor i Gjesdal kommune og skal opp i 4 - 10. klasse. Alle aktivitetene i Digg sommer er gratis og du kan melde deg på alt det du har lyst til. Dersom det blir trangt om plassene vil vi fordele dem så rettferdig som mulig. Sjekk vedlagt flygeblad og finn ut om det er noen aktiviteter som du har lyst å delta på. Fra og med 12. Juni kl. 10.00 kan du gå inn på www.gjesdal.friskus.com og melde deg på.

SAMARBEID var tema for den siste storsamlingen i sosial kompetanse før sommerferien. 1.trinn hadde fått i oppgave og fortelle litt hva samarbeid er. Det var noen svært flinke 1.klassinger som stod fremme på scenene og  leste høyt for resten av salen, og avslutningsvis samarbeidet de om å bygge to pyramider ved hjelp av kroppene sine.

Sosial kompetanse og sosiale ferdigheter er viktig for barn og unges utvikling av relasjoner både med jevnaldrende og voksne. Sosial kompetanse er en forutsetning for verdsetting, vennskap, sosial integrering og inkludering i skolen. Det er også mange komplekse oppgaver i samfunnet vårt som krever at vi er gode på samarbeid. Når vi samarbeider om oppgaver, finner vi også løsninger som vi alene kanskje ikke hadde klart. Det er også gøy å løse oppgaver sammen med andre. 

I ukene frem til sommerferien vil vi øve slik at vi blir enda bedre på samarbeid. Det er flott hvis dere hjemme også øver litt på denne ferdigheten. Under kan dere foresatte se hva de ulike trinnene vil ha fokus på i perioden SAMARBEID står på agendaen.Bærland skole er på jakt etter en ny miljøveileder i ca 50-80% stilling. Søkeren må ha 3-årig relevant høgskoleutdanning.

Du som søker jobben skal ønske å bidra til at elevene opplever et trygt og inkluderende skolemiljø. Vi vil ha deg som ser elevene som hele mennesker og jobber for at alle skal kjenne tilhørighet.

Arbeidsoppgavene blir å gi våre elever praktisk, faglig og sosial oppfølging og veiledning både individuelt, i grupper og i klassen. Det er mulig at det kan bli noe arbeid på SFO. Se ellers annonse på Finn.no. Du søker her


Sosial kompetanse med hovedvekt på ANSVAR var tema da skolen igjen hadde storsamling i Amfiet. 6.trinn hadde ansvar for elevinnslagene. Nathan fra 6A spilte Fairytale av Alexander Rybak på pianoet til stor applaus fra publikum. 6B og 6C hadde laget henholdsvis film og små skuespill med gode eksempler på hva det betyr å ta ansvar. Takk til 6.trinn for gode innslag! Alle lærerne fikk også et ansvar om å henge opp ANSVARS-plakaten i klasserommet, noe elevene skal passe på blir gjort. Så nå er det bare å øve.

Sosial kompetanse og sosiale ferdigheter er viktig for barn og unges utvikling av relasjoner både med jevnaldrende og voksne. Sosial kompetanse er en forutsetning for verdsetting, vennskap, sosial integrering og inkludering i skolen. Skolen jobber etter en lokal læreplan i sosial kompetanse der en jobber med 6 ulike ferdigheter årlig. De seks ferdighetene er Selvkontroll, Positiv selvhevdelse, Empati, Humor, lek og glede, Ansvar og Samarbeid. Under kan dere foresatte se hva de ulike trinnene vil ha fokus på i denne perioden da ANSVAR står på agendaen. Kanskje de kan øve litt hjemme også.

 


1. Vi starter nå opp med SFO-søknad og behandling av disse via vårt skoleadministrative system Visma Flyt Skole. Endringer i tilbud og oppsigelser skal også gjøres her. 

2. Det innføres gratis kjernetid for alle nye 1.klassinger på SFO fra høsten 2022.


Bli med på ungdomsfestivalen UKM Gjesdal på Veveriet

UKM 2022 er en lokalfestival for ungdom i Gjesdal. Her kan du delta med det som kan vises frem på scene eller stille ut i utstillingen.
Dagen for forestilling og utstilling er lørdag 12. mars, men du må og holde av fredag 11. mars til lydprøver og oppheng av utstilling for de det gjelder.
Du kan og melde deg som arrangør. Da hjelper du til med å lage selve arrangementet, rigger, tar i mot billetter, står i kiosk etc.
Utstilling: All kunst blir hengt opp fredag 11. mars og vil henge frem til påske.

Forestilling: Vi har forestilling på lørdag 12. mars  på Veveriet i storsalen i 3. etasje. Det blir lydprøver kvelden før. Påmeldingsfrist for forestilling 7. mars

Det er og selvsagt en fagjury som vil gi alle som stiller ut eller står på scenen en skriftlig tilbakemelding. De vil og plukke ut hvem som får reise videre til fylkesfestivalen i Sauda.
UKM er for deg som fyller 10 - 20 år i år, men du må fylle 13 i år for å bli sendt videre til fylkesfestivalen.
UKM er musikk, dans, teater, maling, dikt, film, design, akrobatikk, fotografering, cosplay og så vanvittig mye mer. Har du lyst til å vise frem noe av det du driver med så er UKM plassen for deg.
Vi gleder oss til å se akkurat deg på UKM! Meld deg på i dag på UKM.no


Vi søker lærere med visjoner og ambisjoner for fremtidens skole. Du må være opptatt av å gjøre en forskjell, både som kollega og i møte med elevene. Bærland skole har en dyktig stab og er en lærende organisasjon der vi sammen arbeider for å utvikle og forbedre virksomheten vår til det beste for elevene. Visjonen «ferdigheter for framtida» gir oss retning for oppdraget.