Denne varmmaten serverte vi SFO-barna i går. Det var en suksess! Barna synes det var kjempe godt, så tenkte jeg kunne legge ut oppskriften her hvis barna vil ha det til middag en dag.
Torsk i form med tomat og oliven. (Tid 20–40 min).
Stykker av saftig torsk i en deilig tomatsaus tilberedt i ovn er flott hverdagsmat. Denne retten passer sammen med poteter, ris eller bulgur.
Slik gjør du Forvarm stekeovnen til 180 °C.Skjær løk og squash i små biter. Skrell hvitløk og finhakk den.Varm olje i en dyp stekepanne og fres løk, hvitløk og squash til det er mykt og blankt. Hell i hakkede tomater, tomatpuré og buljong. Kok opp og smak til med salt og pepper. Skjær fisken i porsjonsstykker, fjern eventuelle bein og tørk med litt tørkepapir. Krydre med salt og pepper.Hell tomatsausen i en ildfast form og legg fiskestykkene godt ned i sausen. Dryss oliven rundt. Sett formen midt i ovnen i 10-15 minutter, avhengig av tykkelsen på fiskestykkene. Fisken er ferdig når den er fast og flaker seg når du trykker på den.Hakk bladpersille. Dryss over hakket bladpersille og server rykende varm med ditt ønskede tilbehør.
Ingredienser:
800 g torskefilet uten skinn
1 stk løk 3 båt hvitløk
½ stk grønn squash 4 ss olivenolje
1 boks hakkede hermetiske tomater
1 ss tomatpuré
1 dl vann
½ stk grønnsakbuljong (terning)
1 ts salt
½ ts kvernet pepper
12 stk stenfrie sorte oliven
½ dl bladpersille.