Meny
Forside
Nova 1 og 2 klasse
Nova 3 og 4 klasse
Altius
Justøyveien 540 4780 Brekkestø
Telefon: Rektor: 41506262 Send oss e-post
Helsesøster Magrethe Eide Legreid
Magrethe E Legreid
90215266
Fysioterapeut Sveinung Sivertsen
Sveinung Sivertsen
90597930

 
På Justøya har det vært skole siden 1868. Da den kommunale grendeskolen ble nedlagt i 1999, startet umiddelbart arbeidet med å etablere en privat Montessoriskole. Denne åpnet i 2000, og er i dag en skole for 1-7.trinn med 53 elever (2023/2024). 

Vi tilbyr et undervisningsalternativ for barn og unge, bygget på Maria Montessoris pedagogiske prinsipper hvor barnet og dets integritet står i sentrum.

Montessoriskolen er et fullverdig pedagogisk alternativ, som skiller seg fra den offentlige skolen ved at det legges stor vekt på barns egen læring. Lærerne veileder og tilrettelegger slik at barnet kan prøve og feile. Barnet skal få rom til å være selvstendige, klare seg selv og få lov til å føle hvordan det er å være en bidragsyter. Et av sitatene fra Maria Montessori oppsummerer det fint: “Never help a child with a task at which he feels he can succeed.” 

Les mer om skolen her: Les merNova valgte Brekkestø hage.  De fikk utforsket mer om mat som fundamentalt behov på nært hold, og fikk se litt av veien "fra jord til bord". Elevene fikk smaksprøver av deilige grønnsaker, som resulterte i utvidede smaksløker!

Altius valgte Kiben som læringsarena. En flott turopplevelse, med bl.a  lesestund,naturbingo og tilbereding av lunsj. De laget wook på bål.

Her ser dere elevenes kreativitet fra en av våre frilekperioder. Det endte opp med landart, på eget initiativ! De ble nok inspirert av prosjektet Nova hadde tidligere i uka.