Meny
Forside
Nova 1 og 2 klasse
Nova 3 og 4 klasse
Altius
Justøyveien 540 4780 Brekkestø
Telefon: Rektor: 41506262 Send oss e-post
Helsesøster Magrethe Eide Legreid
Magrethe E Legreid
90215266
Fysioterapeut Sveinung Sivertsen
Sveinung Sivertsen
90597930

 
På Justøya har det vært skole siden 1868. Da den kommunale grendeskolen ble nedlagt i 1999, startet umiddelbart arbeidet med å etablere en privat Montessoriskole. Denne åpnet i 2000, og er i dag en skole for 1-7.trinn med 53 elever (2023/2024). 

Vi tilbyr et undervisningsalternativ for barn og unge, bygget på Maria Montessoris pedagogiske prinsipper hvor barnet og dets integritet står i sentrum.

Montessoriskolen er et fullverdig pedagogisk alternativ, som skiller seg fra den offentlige skolen ved at det legges stor vekt på barns egen læring. Lærerne veileder og tilrettelegger slik at barnet kan prøve og feile. Barnet skal få rom til å være selvstendige, klare seg selv og få lov til å føle hvordan det er å være en bidragsyter. Et av sitatene fra Maria Montessori oppsummerer det fint: “Never help a child with a task at which he feels he can succeed.” 

Les mer om skolen her: Les merDa er adventstiden her, vi markerte med tenning av julehjerte, for å vise at vi alle må være gode mot hverandre og utrykke kjærlighet på ulike måter.. Elevene sang julesanger, og deretter ble det servering av gløgg og pepperkaker. Så koselig at så mange foreldre hadde mulighet til å komme. Vi på Justøy skole ønsker alle ei fin adventstid.

Verdens vitenskapsdag, 10/11-2023
Verdens vitenskapsdag ble markert i Nova. Vi snakket om hva forskning og vitenskap er, hvorfor det er viktig i forhold til klima, miljø og bærekraft. Det ble snakket litt om flere kjente forskere.
Barna fikk selv prøve seg som forskere på eksperimenter om blant annet presspunkt og varmeoverføring.


Tradisjonen tro! Vi arrangerer løp, der pengene som kommer inn går til årets TV-aksjon. Elevene skaffer sponsorer, fra f,eks familien for hver runde de løper. Vi har to løyper som de løper i. De var kjempeflinke! Tusen takk for god innsats!