Meny
Velg seksjon Forside
Suldalsveien 2 4617 Kristiansand
Telefon: 38 12 10 00 Send oss e-post
Redaktør: Ragnhild E. Andersen
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma
Link til Barnevakten
Barnevakten
Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<januar 2021><<
januar 2021
mtotfls
28293031010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
01020304050607
Værvarsel fra yr.no, levert av NRK og Meteorologisk institutt
Informasjon om daglige rutiner i forhold til sykdom, fravær og smittevern

Denne artikkelen informasjon om en del rutiner i forhold til smittevern i skolehverdagen.

Vi har gjennomført første del av høstsemesteret, - heldigvis uten de store utfordringene så langt. Nå går vi inn i en kaldere årstid med tradisjonelt mer sykdom, og det er enkelte forhold som det er verdt å vie større oppmerksomhet.

De tre hovedreglene er: ·        

  • Friske barn og voksne på skolen
  • God håndhygiene
  • Avstandskrav i henhold til regler som gjelder  

 

Sykdom hos elever og ansatte

Elever og ansatte med nyoppståtte luftveissymptomer og/eller sykdomsfølelse skal ikke møte på skolen, selv om symptomene er milde. Folkehelseinstituttets nettsider gir oppdaterte råd om syke voksne og elever.    

 

Sykdom meldes til lærer/skolen om morgenen  

Kontaktlærerne i den enkelte klasse informerer om hvordan fraværet kan meldes. Noen av lærerne tar imot fraværsmeldinger på sms om morgenen. Dette er en travel tid av døgnet både på hjemmefronten og med klargjøring for dagens undervisning. Vi ber derfor om forståelse for at lærerne ikke alltid har mulighet til å svare eller gi instrukser om hjemmearbeidet selv om meldingen er mottatt.     

 

Hjemmearbeid ved kortere fravær  

Når elever er borte med kortere fravær, henter de fram klassens ukeplan og følger det opplegget som er beskrevet der så godt som det lar seg gjøre.   Framover kan det også oppstå situasjoner med høyt fravær blant de ansatte og få tilgjengelige vikarer slik at noe undervisning må organiseres med færre voksne til stede i klassene.  

 

Tilbake på skolen  

Elevene skal holde seg hjemme til allmenntilstanden er god. Elever og ansatte kan komme tilbake på skolen når de føler seg friske og er feberfrie, selv om de har noe restsymptomer på luftveisinfeksjon (noe hoste, snørr, tett nese).      

 

Tiltak på skolen  

Redusert kontakt med andre vil minske risiko for smitte fra personer som ikke vet at de er smittsomme. Utdrag fra gjeldende regelverk fra Utdanningsdirektoratet:

  • Mellom elever i samme klasse er det ikke avstandskrav.
  • Elever som ikke er i samme gruppe, kan være kortvarig i samme område (inntil 15 minutter).  

For oss på Krossen skole betyr det at undervisningen hittil har kunne foregått tilnærmet normalt. Vi tilstreber å ha daglige rutiner som ivaretar god smitteforebygging og en mest mulig vanlig skolehverdag.       

 

Fraværsføring  

For elevene på ungdomsskolen gjelder følgende: Fra og med 24.8 til og med 31.10 er det et midlertidig unntak for føring av fravær. Dersom eleven legger frem bekreftelse fra en forelder, skal fravær av helsegrunner i ovennevnte periode ikke føres på elevens vitnemål.    

 

Opplæring ved lengre fravær  

Det vil være ulike grunner til at eleven ikke kan møte på skolen. Dette avgjør om eleven har krav på opplæring hjemme og hvor raskt skolen må komme i gang med opplæringen. Dersom eleven av ulike grunner må være hjemme en uke eller mer, skal eleven få opplæring hjemme.  

Opplæring hjemme kan gis på ulike måter f.eks. i form av hjemmeoppgaver, opplæring via læringsplattformer, kontakt med skolen via læringsplattform eller telefon. Elever som er i karantene, i isolasjon eller har milde luftveissymptomer og sykdomsfølelse, ville normalt ha møtt på skolen, men må nå holde seg hjemme av smittevernhensyn. Utdanningsdirektoratet anbefaler at skolen, så langt det er mulig, legger opp til at elevene følger planene for faget hjemmefra. Videre skriver direktoratet at elever som får opplæring hjemme, som utgangspunkt skal anses for å være til stede i opplæringen. Det skal derfor ikke føres fravær. Dette avklares med kontaktlærer. Elevene har plikt til å delta i opplæringen uansett om den foregår på skolen eller om eleven får opplæringen hjemme.    

 

Karantene og isolasjon

Hvis en i husstanden har symptomer på luftveisinfeksjon, men ikke bekreftet covid-19, skal eleven/den ansatte møte på skolen som normalt.  Hvis en i husstanden har fått bekreftet covid-19, skal nærkontakter holdes i karantene etter råd fra helsemyndighetene. Ingen personer som selv er i karantene, kan møte på skolen.  

Det forutsettes at elever og ansatte ikke oppsøker skolen dersom de er i karantene eller isolasjon. Det er ikke skolens ansvar å identifisere hvem som skal i isolasjon eller karantene. For mer informasjon se Folkehelseinstituttets nettsider.    

 

Hverdagen

Vi opplever at elevene i det daglige følger opp de smittevernforebyggende rutinene godt. Håndsprit brukes jevnt og trutt, og i friminuttene foregår det mye fysisk aktivitet ute. Framover blir det viktig at vi forbereder oss i forhold til utfordringene med en kaldere og værmessig tøffere årstid og mulig høyere smitteforekomst i befolkningen. Minner også om at foresatte ikke følger elevene inn på skolen, med mindre de skal på avtalte møter.  

 

Referanser:

Udir.no 17.09.2020:https://www.udir.no/kvalitet-og-kompetanse/sikkerhet-og-beredskap/informasjon-om-koronaviruset/opplaring-til-elever-som-ikke-kan-mote-pa-skolen/

Udir.no 15.10.2020: https://www.udir.no/kvalitet-og-kompetanse/sikkerhet-og-beredskap/informasjon-om-koronaviruset/skole-korona/