Meny
Trinn Forside
1.trinn
2.trinn
3.trinn
4.trinn
5.trinn
6.trinn
7.trinn
Forsterket avdeling
0.trinn
Hovedadresse Besøksadresse: Postveien 65 4307 Sandnes Telefon: 51338400 og 47503435 Send oss e-post
Postadresse Trones skole, Postboks 583 4302 Sandnes
Redaktør: Mats Herholdt-Bjørnrå
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma
Værvarsel fra yr.no, levert av NRK og Meteorologisk institutt
Februar på 2.trinn

Denne måneden har vi gjort utrolig mye gøy på skolen. 

Vi antar elevene synes det er vanskelig å prioritere hva som har vært  kjekkest  denne måneden. Det har vært flere høydepunkt;

Vi har hatt besøk fra  flere besteforeldre som har fortalt  om da de gikk på skole før i tiden

Vi har demonstrert skole før i tiden med skammekrok, klær fra "gamle" dager og at elevene måtte si frøken til oss voksne. I tillegg sa vi Fadervår og sang en salme, slik man gjorde på skolen før i tiden.  

Alle klassene har vært på togtur til Stavanger hvor vi besøkte Barnemuseet. Det var en kjekk dag med mange fine øyeblikk, togtur, herlig lek i Eventyrborgen, vi fikk se leker barn brukte  i gamle dager før  iPad og Playstation og vi hadde en herlig spisepause i kafeen med medbrakt niste og kjeks. 

Vi har hatt mange  kjekke  akestunder i det nydelige snøværet. 

Vi har hatt stasjonsundervisning

I engelsk har temaeet vært Time to eat, og vi har snakket masse om hva slags mat elevene liker og hva de spiser til frokost. 

I Nasa (natur og samfunn) har vi hatt om Samer, urfolket i Norge - og vi har hatt fokus på mennesker som flytter  pga krig eller jobb. 

I matematikk  er det flere voksne i de 66 hjem som har klødd seg i hodet over uendelig med  steg for å  komme frem til riktig svar.  Det har handlet om regnestrategier, med fokus å regne tierne og enere for seg selv, fylle opp  tieren og  deretter landet på riktig svar. Her vet vi at dette har vært utfordrende for dere voksne, men vi håper dere holder ut - så vil barna (og dere) få en aha-opplevelse snart!

I svømming har mange elever blir veldig trygge i vannet.. Vi har øvet på Superman (å gli fremover under vannet med en arm opp), møllehjul, flyte både på mage og rygg med brett og i går fikk elevene bruke svømmeføtter for å øve på korrekt beinspark! 

Det blir foreldremøte en gang i uke 10, 11 eller 12 - i regi av FAU. I etterkant vil vi invitere til møte i klasserommet hvor vi snakker klassevis om trivsel, resultat på foreldreundesøkelsen og annet som måtte berøre  trinnet/klasssen. 

I 2A har vi planer om å dele møtet i to, slik at gutte--foreldrene kan snakke om ting som berører dem mens jente-foreldrene kan snakke om temaer som kun treffer jentene. Vi skal så klart ha et felles opplegg også, men dette tror vi kan være nyttig. 

I dag er det Karneval-løp  + "Løp for livet" i regi av Hei Verden. Vi håper at gjengen på 2.trinn får løpt inn et stort beløp slik at barna i Laos kan få undervisning og skolebøker på sitt  språk - og ikke på et offisielt språk som de ikke forstår. Laos har over 100 ulike urfolk - som har egne tradisjoner, kulturer og ulike  språk. Les mer  på Hei Verden sine temasider om Laos her. Etter vinterferien fortsetter vi å lage fakta-bok om Laos, hvor elevene  får vist hva  de  har lært  i løpet av denne solidaritets-uka.  

Vi ønsker store og små en riktig fin vinterferie/skoleferie. 

Main Image
Bilde 1 av 68