Meny
Velg klassetrinn Forside
Innføringsklasse
Klasse 1
Klasse 2
Klasse 3
Klasse 4
Klasse 5
Klasse 6
Klasse 7
Klasse 10
Besøksadresse Idrettsgata 54 8370 Leknes Telefon: 76056800 Send oss e-post
Postadresse: Postboks 14 8376 Leknes
Redaktør: Geir Angell
Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<august 2022><<
august 2022
mtotfls
25262728293031
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
29303101020304
aug
18
2022
Skolestart for alle elever
kl 8:30-14:00
Værvarsel fra yr.no, levert av NRK og Meteorologisk institutt
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma
Viktig info til foreldre som kjører elever til skolen!

Når skolen nå starter opp igjen vil vi gjerne minne alle på følgende:

 Unngå å slippe elever av på bussholdeplassen foran Lekneshallen, dette hindrer bussene i å komme frem. Følg kjøremønsteret som er beskrevet i bildet i artikkelen. Vi gjør også oppmerksom på at det ikke skal kjøres opp til ballbingen på barneskolen! Dette kan fort skape farlige situasjoner og i verste fall skader på elever. Vi oppfordrer til å bruke avstigningssonene, både på barne- og ungdomsskolen. Vi ser at elever som slippes av på parkeringsplassen ved den fjerde armen, ofte springer mellom bilene, og det kan fort føre til farlige situasjoner. 

Det er daglig bilister som ikke tar tilstrekkelig hensyn til fotgjengere som skal over E 10 og Idrettsgata, så det er på sin plass å igjen minne alle på at kjørende har vikeplikt for gående som befinner seg i gangfeltet, eller som er på veg ut i det! Legg spesielt merke til siste del her! Heldigvis er de fleste flinke til å ta hensyn. Det setter vi som står ved gangfeltene stor pris på. Takk! 

Vi vet at det er en del barn som sykler eller går til og fra skolen hver dag, og i rundkjøringen ved Esso kan det tidvis være mye trafikk, spesielt om morgenen da mange skal på jobb samtidig som barna skal på skolen. De aller fleste bilister er flinke og oppmerksomme, slakker av og stopper opp for de som skal krysse veien. Spesielt de som kjører større kjøretøy er påpasselige overfor de myke trafikantene virker det som. Selv om det stort sett går bra, og det tas hensyn, så opplever vi nesten daglig at noen har det svært travelt. Det er de som forsøker å kjøre på litt ekstra for å passere gangfeltet før fotgjengerne når helt frem, og det er de som forsøker å kjøre rundt dem dersom det allerede er fotgjengere i gangfeltet. 

Til dere som har det veldig travelt om morgenen vil jeg foreslå at dere kanskje starter litt tidligere hjemmefra. Kjørende har vikeplikt for gående som befinner seg i gangfeltet, eller som er på veg ut i det!   Det er også en del elever som sykler til skolen, og vi som står ved gangfeltet anmoder alle om å gå av sykkelen før de krysser veien. Likevel er det mange som ikke følger vår anmodning, og vi vil be dere foreldre om å snakke litt om dette hjemme. Gangfelt er beregnet for gående. Man kan sykle over gangfeltet så lenge man tar hensyn til gående, men det er viktig å huske at man ikke klassifiseres som fotgjenger, med mindre man går av sykkelen og triller den over gangfeltet. Det vil si at andre kjørende ikke har vikeplikt for dem som velger å sykle over gangfeltet. Det hender også at noen kommer syklende i god fart mot gangfeltet, og er nesten ute i veibanen før de stopper og går av sykkelen. Dette kan fort gå galt dersom syklisten møter en av bilistene som har det svært travelt.  

 

I dag, mandag 21.09.20 var det et ekstra stort trykk, spesielt i innkjøringa ved Lekneshallen. Vi vil henstille til alle at man tenker gjennom hvor man velger å stoppe for å slippe av passasjerer. Når det blir mørkere om morgenen, og det blir mange biler inne på plassen, så blir dette enda mer viktig. På bildet er innkjøring merket med røde piler, av- og påstigningsfeltet er merket med grønne piler (her må man følge med og følge på når bilene foran kjører ut, for å gi rom for flere biler som er på tur inn) og utkjøring er merket med blå piler. For de som skal ut fra Lekneshallen og mot Fygle vil vi henstille om at når det er mye trafikk følger de grå pilene, svinger til høyre mot rundkjøringa, og tar en runde der for så å kjøre ned mot Fygle. 

En kommentar fra en elev: Koffør stoppe ikkje bilan når ongan går aleina? Når dæ e voksne ilamme stoppe di jo. 

 

 

 

 

 

Hensikten med avstigningssone er å øke sikkerheten rundt avlevering av skolebarna. I påvente av en permanent løsning er det etablert en midlertidig sone for sikrere avlevering av skolebarn ved parkeringsplassen på 4-armen. 

Det er ønskelig at disse kjørereglene gjøres kjent for alle brukere:
Hold rekken og passer ikke en annen bil inne i «drop sone».
Dersom det er tomt for biler- kjør helt fram til sonens utkjøring og stopp der.
Avstigning er beregnet til høyre side fra midten og til sonens ende. Sett aldri bilen i bevegelse dersom det befinner seg noen på venstre side av bilen. (Dette kan i verste tilfelle ved glatt føre kunne forårsake at noen kommer i klem mellom kjøretøy og stengsel.)
Gjør avleveringstid så kort som mulig slik at man unngår unødig venting. Vær tålmodig og overbærende overfor andre brukere.
Dersom man ønsker å følge elevene inn på skoleområdet må man benytte parkeringsplassen.
Vi håper alle er fornøyd med denne løsningen. Videre er det nødvendig at bruken blir gjort på en slik måte at det ikke oppstår farlige situasjoner. Det anmodes om å ta hensyn til andre og være høflig, slik at vi kan oppnå trivsel og trygghet for alle!