Meny
Velg klassetrinn Forside
Innføringsklasse
Klasse 1
Klasse 2
Klasse 3
Klasse 4
Klasse 5
Klasse 6
Klasse 7
Klasse 9
Besøksadresse Idrettsgata 54 8370 Leknes Telefon: 76056800 Send oss e-post
Postadresse: Postboks 14 8376 Leknes
Redaktør: Geir Angell
Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<oktober 2020><<
oktober 2020
mtotfls
28293001020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
26272829303101
02030405060708
Værvarsel fra yr.no, levert av NRK og Meteorologisk institutt
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma
Trafikksituasjonen rundt Leknes skole.

Nå kommer uværet, og med det er det flere som velger å kjøre sine barn på skolen. Vi har noen tanker i så måte. 

Vi ser at det er en del barn som sykler eller går til og fra skolen hver dag, og i rundkjøringen ved Esso kan det tidvis være mye trafikk, spesielt om morgenen da mange skal på jobb samtidig som barna skal på skolen. De aller fleste bilister er flinke og oppmerksomme, slakker av og stopper opp for de som skal krysse veien. Spesielt de som kjører større kjøretøy er påpasselige overfor de myke trafikantene virker det som. Selv om det stort sett går bra, og det tas hensyn, så opplever vi nesten daglig at noen har det svært travelt. Det er de som forsøker å kjøre på litt ekstra for å passere gangfeltet før fotgjengerne når helt frem, og det er de som forsøker å kjøre rundt dem dersom det allerede er fotgjengere i gangfeltet. 

Til dere som har det veldig travelt om morgenen vil jeg foreslå at dere kanskje starter litt tidligere hjemmefra. Kjørende har vikeplikt for gående som befinner seg i gangfeltet, eller som er på veg ut i det!   Det er også en del elever som sykler til skolen, og vi som står ved gangfeltet anmoder alle om å gå av sykkelen før de krysser veien. Likevel er det mange som ikke følger vår anmodning, og vi vil be dere foreldre om å snakke litt om dette hjemme. Gangfelt er beregnet for gående. Man kan sykle over gangfeltet så lenge man tar hensyn til gående, men det er viktig å huske at man ikke klassifiseres som fotgjenger, med mindre man går av sykkelen og triller den over gangfeltet. Det vil si at andre kjørende ikke har vikeplikt for dem som velger å sykle over gangfeltet. Det hender også at noen kommer syklende i god fart mot gangfeltet, og er nesten ute i veibanen før de stopper og går av sykkelen. Dette kan fort gå galt dersom syklisten møter en av bilistene som har det svært travelt.  

 

I dag, mandag 21.09.20 var det et ekstra stort trykk, spesielt i innkjøringa ved Lekneshallen. Vi vil henstille til alle at man tenker gjennom hvor man velger å stoppe for å slippe av passasjerer. Når det blir mørkere om morgenen, og det blir mange biler inne på plassen, så blir dette enda mer viktig. På bildet er innkjøring merket med røde piler, av- og påstigningsfeltet er merket med grønne piler (her må man følge med og følge på når bilene foran kjører ut, for å gi rom for flere biler som er på tur inn) og utkjøring er merket med blå piler. For de som skal ut fra Lekneshallen og mot Fygle vil vi henstille om at når det er mye trafikk følger de grå pilene, svinger til høyre mot rundkjøringa, og tar en runde der for så å kjøre ned mot Fygle. 

En kommentar fra en elev i dag: Koffør stoppe ikkje bilan når ongan går aleina? Når dæ e voksne ilamme stoppe di jo. 

Vi minner også om at det er egen sone for å bringe/hente elever på barneskolen, ved parkeringsplassen til Lofotsenteret. 

Takk for at dere tar hensyn til barn og unge (og hverandre) i trafikken!