Meny
Velg klassetrinn Klasse 10 c
Innføringsklasse
Klasse 1
Klasse 2
Klasse 3
Klasse 4
Klasse 5
Klasse 6
Klasse 7
Klasse 9
Besøksadresse Idrettsgata 54 8370 Leknes Telefon: 76056800 Send oss e-post
Postadresse: Postboks 14 8376 Leknes
Skolefritidsordningen ved Leknes skole Idrettsgata 54 8370 Leknes Telefon: 760 56820 Send oss e-post
Redaktør: Geir Angell
Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<juni 2024><<
juni 2024
mtotfls
27282930310102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930
01020304050607
På 10. trinn i grunnskolen skal elevene trekkes ut til:
- en sentralt gitt skriftlig eksamen i ett fag
- en lokalt gitt muntlig eksamen

Standpunktkarakterene for 10.trinn i alle fag og i orden og oppførsel settes fredag 7.juni 
Det er 10. dagers klagerett på karakterene i fag fra dere ble kjent med eller burde gjort dere kjent med dem.

Forskrift til Opplæringsloven § 3-41 gir foresatte anledning til å søke om fratrekk av fravær for inntil 10 skoledager hvert skoleår i ungdomskolen.

De kan også be om at årsaken til dokumentert fravær føres som ett vedlegg til vitnemålet, og at elever som har hatt individuell opplæringsplan kan få dette ført på vitnemålet dersom de ønsker det.

 


Hittegodslageret på skolen har fått påfyll! Ta en titt inne på hittegodssiden vår, å se om du drar kjensel på noe.

Elevene på 8. trinn har vært arkitekter de siste ukene, og kan nå presentere forslag til hvordan fremtidens skole skal se ut. 

Viktig melding fra kommunen angående oppstart på byggeprosessen i forbindelse med det nye folkebadet. Det vil få konsekvenser for oss ved skolestart og slutt.

- Vi vil fordømme Wagner-gruppen for menneskerettighetsbruddene i Mali.

- Det er fattigdom som leder folk til terrorisme. FN må sende nødhjelp til befolkningen nord i Mali.

- Vi foreslår å bruke militære styrker fra Den afrikanske union.

Talerstolen i Kommunestyresalen ble tirsdag 9.1. brukt til å løse en av de mest alvorlige konfliktene i verden i dag. Mali er preget av terrorisme, menneskerettighetsbrudd, fattigdom og manglende styring. Elevene i 10.klasse var delt inn i de 15 landene i FNs sikkerhetsråd. I tillegg var Mali invitert som gjest. 

 


Like før frosten satte inn, høstet arbeidslivsfag ved 9.trinn poteter i skolehagen. Potetene ble solgt til lærerne ved skolen, og inntekten gikk til Redd Barna. Over 550 kroner ble det til slutt. Den observante lese vil kanskje kjenne igjen plantekassene som tidligere stod utenfor Rådhuset. Arbeidslivsfag har ordnet og fikset hele høsten, slik at kassene kan få leve i mange år til. 

Selve plantingen ble gjort i vår som en del av samfunnsfagstimene til årets 10.trinn. Havre, squash, rødbeter, gulrøtter, kål. Det kom mye forskjellig i jorda. Men vi vet jo hvor vi bor, og det er ble selvsagt potetene som stakk av med seieren. Se bildeserien her.


Leknes skole har utarbeidet en trafikkplan for skolen.

Påminnelse: Flertallet av elevene på 10.trinn har bestilt aktiviseringsbrevet MinID, mange har gjort det på skolen eller hjemmefra allerede, og da kan de se bort fra informasjon om registrering. Det tar litt tid før du får MinID-brevet i posten, og om du har bestilt og det ikke har kommet enda, så kommer det nok straks i postkassa. De faser ut PIN-koder Fra 16.januar, og da kan du ikke bruke PIN-koder for å logge deg inn med MinID. Du må da logge deg inn med koder fra SMS eller MinID app, men for å kunne bruke dette må du ha aktiviseringsbrevet med MinID kodene (Hvordan registrere MinID bruker med app | eid.difi.no)..

MinID er en personlig elektronisk ID som gir tilgang til offentlige tjenester på et betydelig sikkerhetsnivå (nivå 3). MinID, blir utstedt av Digitaliseringsdirektoratet. MinID kan bestilles fra det året du fyller 13 år. Når du oppretter MinID blir du samtidig registrert i kontaktregisteret. Kontaktregisteret blir brukt av stat og kommune til å varsle deg. Derfor må du registrere mobilnummer og/eller e-postadresse. MinID kan altså brukes til å logge seg inn på diverse, eksempelvis vigo.no for å søke på videregående, altinn, skatteetaten med mer.

Alle elever på 10.trinn trenger MinID, og for å registrere seg som MinID-bruker trenger du/elev ditt eget personnummeret (11 siffer) og gå inn på: Bestill aktiveringsbrev for MinID-bruker

Se mer informasjon på: MinID | eid.difi.no

(Registrer MinID bruker - YouTube)


Sikkerhetsregler dropp soner ved ungdomsskolen og barneskolen.

Unngå å slippe elever av på bussholdeplassen foran Lekneshallen, dette hindrer bussene i å komme frem. Følg kjøremønsteret som er beskrevet i bildet i artikkelen.

Vi gjør også oppmerksom på at det ikke skal kjøres opp til ballbingen på barneskolen! Dette kan fort skape farlige situasjoner og i verste fall skader på elever. Vi oppfordrer til å bruke avstigningssonene, både på barne- og ungdomsskolen. Vi ser at elever som slippes av på parkeringsplassen ved den fjerde armen, ofte springer mellom bilene, og det kan fort føre til farlige situasjoner. 

Det er daglig bilister som ikke tar tilstrekkelig hensyn til fotgjengere som skal over E 10 og Idrettsgata, så det er på sin plass å igjen minne alle på at kjørende har vikeplikt for gående som befinner seg i gangfeltet, eller som er på veg ut i det! Legg spesielt merke til siste del her! Heldigvis er de fleste flinke til å ta hensyn. Det setter vi som står ved gangfeltene stor pris på. Takk!