Meny
Velg seksjon Forside
Skoleveien 2 4380 Hauge i Dalane
Telefon: 51470700 Send oss e-post
Redaktør: Erling Mjølhus
Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<mai 2021><<
mai 2021
mtotfls
26272829300102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31010203040506

Kunnskapsdepartementet har laget en samleside for foreldre til barn i barnehage og skole med informasjon om ulike temaer.

Informasjon til foreldre om barn og koronavirus


41 herlige elever i design og redesign har laget en flott utstilling i Eventyrskogen.

Oppgaven denne gangen var å lage kunstobjekter i form som dyr eller fugl. Dyrene til elevene er blitt veldig flotte. 


Sokndal skole vil, under forutsetning av at det melder seg nok søkere, neste år tilby undervisning i språkene:

 - Tysk og
 - Spansk
 
 eller
 - Arbeidslivsfag


Tilbudene settes bare i gang dersom det melder seg tilstrekkelig antall elever.

Elever som tenker å gå videre på studieforberedende utdanningsprogram; Idrettsfag, Musikk, dans, drama, Kunst, design og arkitektur, Medier og kommunikasjon eller Studiespesialisering, må minst gjennomføre ett fremmedspråk i tillegg til engelsk. Det er mulig å starte med fremmedspråket i 8. klasse, eller første klasse på videregående skole. Vi anbefaler at elever som skal ta et studieforberedende utdanningsprogram, starter på sitt andre fremmedspråk i 8. klasse.

Selv om eleven ikke velger å ta andre fremmedspråk i grunnskolen, er det mulig å få generell studiekompetanse etter videregående skole. Elever som ikke har et annet fremmedspråk kan ta dette i løpet av tre år på et studieforberedende utdanningsprogram. (Mot 2 år for elever som alt har andre fremmedspråk fra ungdomstrinnet.) Alternativt kan elever som tar yrkesfaglige utdanningsprogram ta et påbyggsår som gir generell studiekompetanse.

Arbeidslivsfag skal gi elevene som ønsker det større muligheter til å bruke sine praktiske evner og slik få prøvd ut sine interesser for yrkesfaglig opplæring.

Når eleven velger enten et språkfag eller arbeidslivsfag, skal eleven normalt ha dette faget på hele ungdomstrinnet. Det er forskriftsbestemt at eleven skal kunne bytte mellom språkfag tilvalgsfagåpnet første halvår av 8. klasse. Vi ber likevel om at dere tenker godt gjennom valget, av tilvalgsfag, på forhånd. Etter dette skal det særlig tungtveiende grunner til for å få avslutte med fremmedspråk.

Dersom dere har spørsmål, kan rådgiver ved Sokndal skole kontaktes. (Jeg ber om at jeg kontaktes på mobil mellom kl 07.30 og 22.00, Om jeg er opptatt ber jeg om at dere legger igjen navn og nummer og jeg vil kontakte dere.

Husk at valget du gjør gjelder for hele ungdomstrinnet. Eleven har rett til å endre sitt valg det første halvåret i 8. klasse. Etter dette må det tungtveiende grunner til for å endre valget.

Valg må gjøres via Visma. Dere vil motta en melding med link til tilbakemeldingsskjema. Eleven/foresatte markerer her ønsket valg. Dersom valget ikke kan oppfylles vil eleven bli kontaktet. Jeg ber om at tilbakemeldingen sendes innen 11/5.


Vennlig hilsen
Ole Geir Uthaug
Rådgiver Sokndal skole
Tlf. 51 47 07 05 mob. 930 53 423
Mail: ogu@sokndal.kommune.no


Sokndal skole vil neste år tilby seks valgfag. Det er en forutsetning for å starte opp med et valgfag at minst 10 elever søker valgfaget. Valgfagene samles i tre bolker hver på 4 dager. Valget gjøres for et år om gangen. Det betyr at det er mulig å velge et annet valgfag neste år. Dersom eleven velger et annet valgfag neste skoleår vil karakteren en får i 8./9. klasse være standpunktkarakter. Standpunktkarakterer, i motsetning til terminkarakteren, teller for inntak på videregående skole.

Valgfagene som tilbys for 2021/22 vil være:

- Innsats for andre: Dette valgfaget er nytt for oss dette året. I faget vil vi gjøre en innsatts for å glede andre. Her er det opp til oss og dem vi samarbeider med å finne på ting som hjelper og gleder andre. Siden vi ikke har prøvd dette faget før er elevinnspill viktig for hvordan faget blir. Vi ser for oss at vi kan gjøre noe for å glede både yngre og eldre. Solbø, Bøsenteret, barnehager og frivillige foreninger kan være våre samarbeidspartnere. Målet er å glede andre. 

Utvikling av produkter og tjenester: Det er første året vi tilbyr dette faget ved vår skole. Tanken er at vi skal prøve å finne et marked og finne ut mer om hvilket behov det har. Etterpå kan vi utvikle en tjeneste eller et produkt for å tilfredsstille dette behovet. Når vi er i gang må vi kunne drive bedriften. Dette innebærer at vi må kunne selge og videreutvikle produktet, markedsføre, regnskapsføre varene og tjenestene våre. Går du med en ide om å skape din egen arbeidsplass er gjerne dette noe for deg? 

- Natur, miljø og friluftsliv: Elever som gjør dette valget må like å være ute, og gjerne også sove ute i naturen. I tillegg må eleven ikke være redd for å bære litt tungt når en er ute i terrenget. Friluftsliv innebærer ulike aktiviteter ute i naturen og gir praktiske erfaringer med natur og friluftsliv eller naturbruk. Det vil bli turer av ulik varighet. Allemannsretten og andre regler for bruk av naturen er derfor sentrale i faget. Miljø handler her om å ta vare på naturen og miljøet og å utnytte ressursene på en bærekraftig måte.

Fysisk aktivitet og helse: Faget skal bidra til en bedre helse for den enkelte. Tradisjonelle lagidretter, individuelle treningsaktiviteter, alternative treningsformer og friluftsliv vil alle kunne være elementer som trekkes inn i opplæringen for å gi elevene fysiske utfordringer. Det er et mål at elevene får nye utfordringer, tøye egne grenser i faget og opplever mestring. Sammenhengen mellom kosthold, fysisk aktivitet og helse vil også bli belyst. Elevene må i dette faget ta utfordringer både alene og sammen med andre. Faget vil gjerne komme innom; golf, håndball, stepp, kosthold og ernæring, sykling, sjakk, koordinasjon, klatring, svømming, rugby, frisbee, heiatur og ski/snøaktiviteter.

Produksjon for sal og scene: Sal og scene er et fag som gir elevene mulighet til å lage en scenisk produksjon. Dette kan f.eks være en kortfilm, en sketsj, en sang, eller en teaterforestilling på en scene. Hele poenget er at faget skal være lystbetont og at elevene skal få produksjonserfaring. Faget skal gi elevene erfaring med alle delene i en scenisk produksjon (f.eks en film) fra planlegging til ferdig produkt, og gi forståelse for at alle delene er like viktige. Elevene skal også få oppleve og utforske ulike kunstneriske uttrykk, og det er opp til hver enkelt elev i samråd med lærer å finne oppgaver som er både kjekke og interessante.

- Design og redesign: Dette er faget for deg som liker å lage noe selv. Faget går ut på å teste ut ideer i et prosessarbeid og til slutt komme fram til et produkt. Produktene elevene lager er alt fra bruksgjenstander til kunstprodukter i nye eller gamle materialer. Faget skal bevisstgjøre elevene til å velge gjenbruk fremfor å kjøpe alt nytt. Produktene elevene lager blir presentert for de andre på skolen i form av en utstilling.

Husk at valget du gjør gjelder for hele neste skoleår. Året etter kan du gjøre et nytt valg eller fortsette med valgfaget du hadde. Av hensyn til ressursbruk kan det bli aktuelt ikke å innfri elevens første ønske.

Valg må gjøres via Visma. Dere vil  motta en melding i Visma med link til tilbakemeldings-skjema. Her skal eleven gjøre 2 valg. (Hvilket fag som prioriteres som nr. 1 og 2)
Jeg ber om at tilbakemeldingen sendes innen 11/5.

Dersom du har spørsmål kan du eller dine foresatte kontakte meg på mobilnr. under. Om jeg er opptatt sender dere en sms og legger igjen navn, og jeg skal prøve å ta kontakt igjen når jeg er ledig. Jeg setter pris på å ikke bli ringt etter kl 22.00 eller før kl 07.30.


Vennlig hilsen
Ole Geir Uthaug
Rådgiver Sokndal skole
Tlf. 51 47 07 05 mob. 930 53 423
Mail: ogu@sokndal.kommune.no