Meny
Velg seksjon Forside
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma
Værvarsel fra yr.no, levert av NRK og Meteorologisk institutt
Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<mai 2022><<
mai 2022
mtotfls
25262728293001
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
30310102030405
Grønt nivå fra og med torsdag 20.1.22

Solås skole vil gå over på grønt nivå fra og med torsdag 20.1.22.

Elevene har vanlig klasseinndeling, men klasser på samme trinn kan samarbeide innendørs og utendørs.

Gym og svømming blir organisert på trinn, og PE for 5.-7. blir organisert på trinn.

Friminuttsonene i skolegården oppløses, slik at elevene kan bevege seg i hele skolegården eller i de sonene som gjelder for de ulike trinnene.

Ingen skal møte på skolen eller på SFO hvis de er syke. Dette gjelder på grønt nivå også. Mer om covid-19 hos barn og unge kan leses her

Smittevernveileder

Informasjon fra skolesjef Hilde Siira:

Skoler og barnehager til grønt nivå
I morgen, torsdag 20. januar, går skoler og barnehager i Gjesdal tilbake til grønt nivå. Dette gjøres med bakgrunn i en felles vurdering fra kommuneoverlegene i Klepp, Time, Hå og Gjesdal. Du kan lese mer om grønt nivå i trafikklysmodellen på Utdanningsdirektoratet sin nettside.

Det er nå mye smitte i samfunnet og den nasjonale strategien er ikke lengre å stanse smittespredning, men å bremse den slik at vi ikke får så mange smittede samtidig at det går ut over viktige funksjoner i samfunnet. Bremsingen skal gjøres med et lavest mulig tiltaksnivå, og særlig viktig er det at barn og unge skal ha lav tiltaksbyrde.

I Gjesdal vil utviklingen i smittesituasjonen bli fulgt tett. Målrettet testing, og eventuelt ytterligere tiltak ved enkelte skoler eller barnehager, vil kunne bli innført dersom det vurderes som nødvendig. På utdanningsdirektoratet sin nettside kan du også lese «Dette vet vi om smitte i barnehager og skoler» dersom du ønsker mer informasjon om smitte i skoler og barnehager.

Omikronvarianten dominerer nå i vår region, og Folkehelseinstituttet (FHI) påpeker at det er liten risiko for alvorlig sykdom hos barn. FHI understreker også at Omikron gir en betydelig mindre risiko for alvorlig sykdom hos voksne enn Delta, i alle fall hos de som er vaksinerte.

Grønt nivå betyr at vi nå tar et skritt nærmere en mer normal hverdag, men det vil fortsatt være noen tiltak. Et viktig tiltak er at alle med nyoppståtte luftveissymptomer skal holde seg hjemme. Les mer om når du skal holde ditt barn hjemme på FHI sine nettsider.

Vi går nå trolig inn i en tid hvor antall smittede vil øke betydelig, og det vil kunne påvirke hvordan og hvilke muligheter vi har for å levere tjenester til dere og deres barn. Samtidig som vi er klar over at en smittebølge vil kunne kreve noe ekstra av oss alle, ser vi med optimisme på at nå gjerne nærmer oss slutten på en pandemi og alle tilhørende smitteverntiltak.