Meny
Velg seksjon SFO
Logg inn
Logg inn
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma
For ansatte
Ansatte epost

Kommunen har for tiden problemer med sending til/fra @sandnes.kommune.no epost. IT i kommunen jobber med å løse problemet.

Dette gjelder mandag 25.mai.

Dersom du har sendt mail til Stangeland SFO, så er altså ikke mail kommet frem til oss.

Vennligst ring på vår vakttelefon ift. dersom dere har beskjeder som må formidles ift. barn som skal gå hjem eller bli hentet:

Vakttelefon: 91610596

Mvh,

Stangeland SFOVelkommen tilbake alle barn og foresatte!

Viser også til eget skriv sendt ut fra rektor tidligere om «Rutiner ved oppstart på Stangeland skole».

Dette skrivet vil ta for seg spesifikke ting ved oppstart ved SFO. Skrivet er lagt ut i sin helhet til høyre på denne siden. Her et utdrag:

Våre instrukser og samarbeid

Vi har tatt utgangspunkt i nasjonal veileder for smittevern for skoletrinn 1-7 og kommunale føringer for driften fremover.

I hele prosessen har vi tett samarbeid i ledergruppe, og mellom lærere og barneveiledere ved SFO.  

Åpningstider SFO

Ingen morgen SFO med mindre det er helt spesielle behov. Åpent etter endt skoledag og fram til kl. 1600 hver dag. Ved evt. henting, så kan foresatte hente sine barn ute i skolegården eller ved inngang til skolegården.  

Send mail hvis ditt barn ikke skal komme

Vennligst send mail til stangeland.sfo@sandnes.kommune.no dersom ditt barn ikke skal komme. Ellers forholder vi oss til «Avtaleskjema» og våre krysselister, som vanlig.  

Overgang skole-SFO

SFO kommer til å overta barn utenfor klasserom etter endt skoledag, ferdig påkledd. Barneveiledere lager planer fremover for turdag/ uteaktiviteter, samt gode planer for aktiviteter innendørs.  

Mat

Det er avklart at vi ikke tilbyr matservering, men at foresatte smører nistepakke i matboks, ta med drikkeflaske. Det vil dermed ikke bli fakturert for mat frem til foreløpig ut juni.  

Foreldrebetaling

For foreldre til barn som mottar tilbud i SFO, gjelder ordinære regler om foreldrebetaling (nasjonale bestemmelser) Dvs. at foresatte må forholde seg til gjeldende, kommunale vedtekter. Ordinære regler om foreldrebetaling gjelder også, uavhengig av antall timer tilbudet omfatter.  

Se ellers skrivet i sin helhet som dokument til høyre på denne siden!

Mvh,

Vidar Skår, AvdelingslederNytt om Koronaviruset og tiltak 9/2-2020

Stangeland SFO har i ca. 10 år servert mat til alle barn ved SFO.

Dette mener vi er en selvfølge å klare å få til, selv om det ikke er noen som har bestemt at SFO skal tilby mat.

Vi har i tillegg ønsket at alle barn skal få varmmat èn dag hver uke. 3&4. trinn har dette hver mandag, 1& 2 trinn har varmmat hver fredag.

Vi har en egen plan for hvilke retter som skal serveres to måneder frem i tid. Fremover skal vi blant annet diske opp med:

Lapskaus, tomatsuppe, Nachos, kjøttdeig/pasta, pizza, blomkålsuppe, fiskepinner/potetmos/ grønnsaker, hamburger, grøt.

De andre dagene har vi en stor "buffet", som minner om det du finner på en hotellfrokost:

Ulike typer brød, også med høyt fiberinnhold, knekkebrød, smør, servelat, skinke, salami, fiskepudding, kalkunkorv, kyllingpålegg, leverpostei, kyllingpostei, majones, makrell i tomat, kaviar, rekeost, skinkeost, baconost, rødbeter, gulost, brunost, agurk, paprika, pærer, epler, banan, avocado, druer, tomat

Vi ønsker i det store og hele å tilby det meste en kan finne av pålegg, slik at barna kan få prøve ut nye ting.

Barna stiller i kø og serverer og smører sin egen mat. God læring i både køkultur og det å smøre sin egen mat.


Alle barn ved SFO har et "Avtaleskjema" som sier noe om når barnet skal være på SFO, og om barnet blir hentet eller når evt. barnet skal gå hjem selv.

Vi mottar veldig mange mail hver dag, og oppfordrer alle til i utgangspunktet holde seg til den faste avtalen fra "Avtaleskjema". Vi ønsker færrest mulig mail hver dag. Det er mulig å sende en mail til: stangeland.sfo@sandnes.kommune.no for å endre denne faste avtalen, dersom det trengs.

Ellers er vi godt i gang med et flott SFO-år med alle våre aktiviteter. Se gjerne vår "ukesoversikt" i høyre marg på hjemmesiden.

Nederst under "SFO" i høyre marg ligger det også en direkte link til mailadressen til SFO.

Altså send mail til: stangeland.sfo@sandnes.kommune.no , før klokken 12.00 dersom det er viktig. Etter kl. 12.00 er våre barneveiledere opptatt i møter, tilrettelegging av mat og er ellers ute på avdelingene, på tur, gymsal og lignende sammen med barna.

Takk for flott samarbeid i oppstarten av dette SFO-året!

 


Vi er veldig glade for å kunne si at vi også dette SFO-året har fått svømmetid i Giskehallen.

Her er svømmegruppen på 3.trinn som hver fredag går tur-retur til svømming mellom ca. kl. 13.15-15.00.

3A: Nora, Håvard, Sondre F., Atilla, Einar, Mille, Michaela

3B: Lasse, Aiden, Malin, Sebastian, Markus, Sondre H., Enok

3C: Isak, Ingrid Marie, Ella Lykke, Kelly, Odin, Jakob, Aleksander, Sven, Madikken, Celina, ShahidVi har hatt og kommer til å fortsette med vårt kunstprosjekt ved Stangeland SFO; såpass bra har det blitt :-)

Det er sikkert flere som har kommet inn trappenedgangen fra parkeringsplassen og ned til Basen ved SFO.

Da har dere sikkert lagt merke til fargerike figurer på murveggen.

Dette er malt på murveggen ved hjelp av "Overhead" (som de oppvokst på 80-tallet har hørt om).

Deretter er det blitt risset inn et omriss av figurene, før det ble fylt med den farge vi ønsket. 

Se bildene som vi har lagt ut. Dette ble såpass bra at vi allerede er godt i gang med planlegging av videre utsmykking av skolens gule murvegger!

Viktig for alle prosjekter ved SFO er at barna selv er delaktige i planlegging, tegning og utføring.


Stangeland SFO har i en periode jobbet for å montere en klatrevegg med tilpassede tak for barn i gymsalen ved skolen.

Vi har i ca. 8 år, året rundt, tatt rutebuss med spente barn fra SFO og inn til klatresenteret "Klatrefabrikken" på Mariero.

Klatring har nok, etter tilbakemeldinger fra foresatte til barna å dømme, vært den aktiviteten (sammen med svømming) med flest positive tilbakemeldinger.

Nå har vi fått vår egen klatrevegg, ferdig skrudd opp med gode klatreløyper for barna; alt sikret av sikringsboksene/ Autobelayene og klatresele.

Fremover kommer vi til å reise litt færre turer inn til Klatrefabrikken og heller bruke vår egen klatrevegg.

De voksne som jobber ved SFO og skole, vil etter opplæring kunne låse opp veggen til bruk for barn som klatrer med klatresele!

God klatring ønskes!


Dagene på Stangeland SFO skal være innholdsrike for barna. Stangeland SFO mener fremdeles at aktive barn er glade og fornøyde barn. Derfor prøver vi hele tiden å tilby nye aktiviteter. Samtidig går de vanlige ukesaktivitetene sin gang. Ukesoversikt for de ulike trinn ligger i høyre marg som vedlegg på denne siden.

Fra sommeren 2018 hadde SFO pågående et prosjekt hvor barna kom med ideer og var med på å utforme figurer som til slutt skulle males på murvegger rundt på skolen. Trappenedgangen utvendig ned til Basen på SFO ble malt. (se bilder) Barna har vært med på hele prosjektet fra A-Å. Plutselig finner vi en ny vegg som skal fylles med fargerike figurer. Da venter vi på opphold og setter i gang!

Vi reiser fast til klatresenter mandager og svømming fredager.

Det er turdager og gymsalaktiviteter for alle trinn.

Alle barna kan være med på utallige kreative prosjekter ift. å lage noe konkret. Påskeaktiviteter, lerret- prosjekt på Basen o.s.v.

Vi er av og til i Sørmarka på skøyter med alle barna.

Barna er noen ganger på kino i Sandnes, som regel i heldags-SFO.

En gruppe barn øvde i lange tider på et skuespill og fremførte med kostymer og rekvisitter for sine foresatte.

Forskerfabrikken har vært hos oss på SFO og hatt et kurs over ti kursdager med eksperimenter og triks.

Vi samarbeidet med innebandyklubb og hadde trenere derfra til å introdusere sporten innebandy. Dette tilbudet ble gitt til barn på 1 og 2 trinn ved SFO over en periode på et par måneder.

SFO har periodevis håndballgrupper og fotballgrupper hvor vi leier inn trenere med egenerfaring fra sporten og også tidligere har hatt treninger for barnegrupper i fotball og håndball. 

Barn liker å synge. Derfor satte vi i gang en sanggruppe slik at alle barn som ønsket det kunne være med på øvinger på utvalgte sanger sammen med andre barn. Først hadde vi øvinger på hvert trinn. Deretter mikset vi alle barna uavhengig av alder slik at de kunne bli bedre kjent med hverandre. Etter mye øving avsluttet vi sangprosjektet med CD- innspilling.

Barneveilederne ved SFO har også hatt fokus på sunne fiskeretter hvor vi en kveld fulgte oppskrifter, laget fiskemat og spiste etterpå. Dette kommer også barna til å få prøve når vi har varmmat-servering. Vi har selvfølgelig fremdeles varmmat for alle èn dag i uken, samt brød/pålegg de andre ukesdagene.

Vi oppfordrer også alle foresatte til å bli abonnent til hjemmesiden. Da får en mail direkte i innboksen når det legges ut nye artikler. 

Hvis en må gjøre endringer ift. henting eller gå hjem tidspunkt, vennligst send mail (ikke ring) til: Stangeland.sfo@sandnes.kommune.no

Ellers vil vi takke både barn og foresatte for godt samarbeid. Det er viktig for oss at alle er positivt med på fellesprosjektet som vi kaller Stangeland SFO. Våre barneveiledere setter spesielt stor pris på flotte tilbakemeldinger ift. jobben som gjøres. Derfor legger vi ut ros-lister :-)

Nyt bildene og se et utdrag av hva barna ved Stangeland SFO gjør i løpet av ukene.

 

 

 


I slutten av august hvert år legger vi ut en ukes-oversikt på hjemmesiden over hvilke aktiviteter som gjelder for hvert trinn.