Meny
Velg seksjon SFO
Logg inn
Logg inn
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma
For ansatte
Ansatte epost

Stangeland SFO holder åpent for allerede påmeldte barn på de ulike dagene i uke 26.

Da vil vi holde åpent 1.klasserommene til 1.klasse fra morgen til kveld.

2-4 trinn bruker i hovedsak Basen og klasserommet ved siden av.

Hvis ditt barn likevel ikke kommer, vennligst send mail som vanlig til: Stangeland.sfo@sandnes.kommune.no

Hvis det må gis en veldig viktig beskjed til våre barneveiledere, så kan vi nås på vår vakttelefon: 916 10 596

Mandag som er barnas første dag på SFO etter skoleslutt brukes på skolens område. Vi roer det hele ned med litt film på storskjerm. Denne dagen lager våre barneveiledere pizza til måltidet ca. kl. 13.30. Husk matpakke til det første måltidet ca. kl. 10.30, som vanlig.

Tirsdag pakkes sekkene og alle barn og voksne ved SFO går opp til Ormaskogen for lek i skog og mark.

Onsdag har vi utedag med aktiviteter, samt baking. Da blir det altså mulighet for å spise litt av det som er baket.

Torsdag blir det turdag til sentrum gjennom parker og gater. Vi stopper innom kinoen for å se filmen "Jungelgjengen"

Fredagen roer vi det igjen ned sammen med barna med fri lek ute, samt kreativ lek inne.

Alt etter vær og vind, så fortsetter vi denne uken med SFO sitt veggdekorerings-prosjekt, hvor barn er med å utforme skisser til hva som skal dekorere vegger på murvegger utendørs på skolen, samt deltakelse som kunstnere i selve dekoreringsarbeidet.  

Vi avslutter SFO-året etter dette og ønsker alle barn og foresatte en fin sommer!

Hilsen alle ved SFO

 

 

 


Stangeland SFO mener fremdeles at aktive barn er glade og fornøyde barn. Derfor prøver vi hele tiden å tilby nye aktiviteter. Gjennom vinter og vår har vi hatt både håndball- og fotballtreninger med erfarne trenere for alle barn som ønsker det ved SFO. Tidligere avsluttet vi innebandyprosjektet. Samtidig går de vanlige ukesaktivitetene sin gang.

Vi har selvfølgelig fremdeles varmmat for alle èn dag i uken, samt brød/pålegg de andre ukesdagene.

Vi oppfordrer også alle foresatte til å bli abonnent til hjemmesiden. Da får en mail direkte i innboksen når det legges ut nye artikler. Dette gjøres på forsiden til hjemmesiden i høyre marg. Her er link til hjemmesiden: http://www.minskole.no/soma-stangeland/seksjon/8563

Hvis en  gjøre endringer ift. henting eller gå hjem tidspunkt, vennligst send mail (ikke ring) til: Stangeland.sfo@sandnes.kommune.no

Ellers vil vi takke både barn og foresatte for godt samarbeid. Det er viktig for oss at alle er positivt med på fellesprosjektet som vi kaller Stangeland SFO.

Våre barneveiledere setter spesielt stor pris på flotte tilbakemeldinger ift. jobben som gjøres. Derfor legger vi ut ny ros-lister :-)

Mvh, Vidar

 


Dagene på Stangeland SFO skal være innholdsrike for barna.

Vi reiser fast til klatring og svømming hver tirsdag og fredag.

Det er turdager og gymsalaktiviteter for alle trinn.

Alle barna kan være med på utallige kreative prosjekter ift. å lage noe konkret. Påskeaktiviteter, lerret- prosjekt på Basen o.s.v.

Vi er av og til i Sørmarka på skøyter med alle barna.

Barna er noen ganger på kino i Sandnes, som regel i heldags-SFO.

En gruppe barn på 1.trinn har øvd i lange tider på et skuespill og fremførte med kostymer og rekvisitter for sine foresatte.

Forskerfabrikken har vært hos oss på SFO og hatt et kurs over ti kursdager med eksperimenter og triks.

Vi samarbeidet med innebandyklubb og hadde trenere derfra til å introdusere sporten innebandy. Dette tilbudet ble gitt til barn på 1 og 2 trinn ved SFO over en periode på et par måneder.

SFO har periodevis håndballgrupper og fotballgrupper hvor vi leier inn trenere med egenerfaring fra sporten og også tidligere har hatt treninger for barnegrupper i fotball og håndball. 

Barn liker å synge. Derfor satte vi i gang en sanggruppe slik at alle barn som ønsket det kunne være med på øvinger på utvalgte sanger sammen med andre barn. Først hadde vi øvinger på hvert trinn. Deretter mikset vi alle barna uavhengig av alder slik at de kunne bli bedre kjent med hverandre. Etter mye øving avsluttet vi sangprosjektet med CD- innspilling.

Barneveilederne ved SFO har også hatt fokus på sunne fiskeretter hvor vi en kveld fulgte oppskrifter, laget fiskemat og spiste etterpå. Dette kommer også barna til å få prøve når vi har varmmat-servering.

Nyt bildene og se et utdrag av hva barna gjør i løpet av ukene.

 

 

 


Stangeland SFO prøver hele tiden å motbevise myten om SFO. Vi vil motbevise de (få :-) ) som tror at SFO kun handler om tilsyn av barn.

Helt tilbake til 2010 har vi stadig prøvd å utvikle oss og prøver å være en aktivitetsbasert og prosjektbasert SFO; full av innhold for hvert enkelt barn!

Til høyre på denne siden har vi lagt ut "ROS-lister" fra foresatte fra våren 2011 til og fremover til i dag. Her et utdrag fra ros-liste fra foresatte:


I slutten av august hvert år legger vi ut en ukes-oversikt på hjemmesiden over hvilke aktiviteter som gjelder for hvert trinn.