Meny
Velg seksjon SFO
Besøksadresse:Solaveien 84 4316 Sandnes Postadresse: Postboks 583 4302 Sandnes
Telefon: 51336800/SFO:51336807 Send oss e-post
Redaktør: Geir Mikalsen
Logg inn
Logg inn
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma
For ansatte
Ansatte epost

Stangeland SFO har over flere år økt mattilbudet mer og mer, og vi synes at det skal være et prioritert tilbud til barna, selv om det er et ekstratilbud ved vår SFO.

Våre barneveiledere legger ned mye innsats i å handle inn, oppbevare og tilberede maten til barna.

Fire av dagene har vi et buffetbord hvor vi serverer brødmat med flere typer brød, samt knekkebrød med all slags pålegg som ønskes av barna. Pålegg som er på vårt buffetbord ved SFO er bl.a.: Leverpostei, makrell i tomat, kyllingservelat, kalkunservelat, salami, skinke, servelat, kaviar, majones, baconost, skinkeost, rekeost, gulost, brunost, smør.

I tillegg kjøper vi inn pålegg dersom barna og foreldre har et spesielt ønske om en spesiell sort. 

Vi tilstreber i tillegg å kunne supplere med oppkuttet frukt, som eple, banan, pærer, Avocado, samt grønnsaker som agurk, paprika, tomat.

Alle trinn har innarbeidet en av ukedagene til å servere varmmat som et ekstra tilbud, fortrinnsvis fredager. Da settes kokkene i gang med matlaging ca. èn time før barneveilederne ved SFO overtar barna etter skoleslutt. Plan for varmmat ligger i høyre marg på hjemmesiden.

Vi håper at alle, både barn og foreldre, setter pris på vårt ekstratilbud med matservering ved Stangeland SFO :-)


Vinterferieuken ved SFO var en uke med masse aktiviteter for barna som var påmeldt.

Mandagen reiste barn og barneveiledere fra 2,3 og 4 trinn med rutebuss fra skolen til Mariero for å spille bowling. 1. trinn barna var på skolen og hadde utelekaktiviteter og diverse opplegg på tvers inne.

Tirsdagen ble det rigget opp til den store "Bingodagen"; det vil si at det ble spilt Bingo. Her mikset vi barna fra de eldste trinnene, slik at de fikk sitte sammen med og samarbeide med barna fra 1.klasse. Dette ble en stor suksess, og virket som om barna koste seg, sosialiserte og samarbeidet godt.

Onsdagen fikk alle ved SFO kjøre rutebuss til Forus og Leos lekeland med leking og moro i timevis.

Torsdagen ble benyttet til en tur ned til kinoen i Sandnes hvor alle fikk se filmen "Ender på eventyr"

Fredagen var det matlagedag, hvor alle barna var deltakende ift. matlaging, og rigging til et måltid med varmmat.

Takk for innsatsen til alle barna, samt våre barneveiledere, som står på for barna i alle skolens fridager, og de kjekke dagene i "Heldags-SFO"


”Prosjekt klatring” ved Stangeland SFO

For noen år siden ble det bygget en profesjonell klatrevegg i skolens gymsal, i regi av Stangeland SFO.

Denne er bygget fra gulv og opp til taket med to ruter, hvor en kan klatre to barn samtidig, festet i klatresele og deretter festet inn på en Autobelay.

Det er en maskin som er festet i toppen av veggen, og som sikrer klatrer. I tillegg har vi skrudd opp en buldrevegg, hvor barna kan klatre.

Våre barneveiledere som følger opp barna, har gått gjennom opplæring ift. rutiner knyttet til klatreveggen med Autobelay, samt ift. bruk av buldreveggen.

Stangeland SFO har som mål å være prosjektbasert og aktivitetsbasert.

Det vil si at vi vil jobbe mot å kunne tilby nye, spennende og annerledes prosjekter og aktiviteter med utgangspunkt i barnas interesser på de ulike alderstrinn.
 

Vi legger til rette for at barna ved Stangeland SFO, som ønsker det, kan være med på gratis klatring, hvor ulike trinn klatrer periodevis i løpet av året, og på ulike dager.


All info om når SFO har åpent og stengt ligger i "Årsplan med dato SFO" i høyre marg.

Skjema med "Ukesoversikt" over aktiviteter og prosjekter ligger i høyre marg. 

 

Vi ønsker å prioritere å ha matservering her ved Stangeland SFO. Pris for 100% plass: 175,-. Pris 60% plass: 123,-.

Da ønsker vi å legge opp til at alle barn ved alle avdelingene ved SFO får tilbud om brødmat og all slags pålegg fra et buffetbord fire dager/uke, hvor barna lærer seg køkultur og å smøre sin egen mat. En av dagene/uke ønsker vi å tilby varmmat til alle barn. Plan for varmmat legges ut i høyre marg her på hjemmesiden --> I heldags-SFO tar barna med seg nistepakke til to måltider.

 

Vi anbefaler alle foresatte til å sette seg inn i informasjon og abonnere på info fra hjemmesiden. Det gjør en enkelt ved å trykke "abonnèr på nyheter".

 

Ellers ber vi om at dersom endring fra "Avtaleskjema", f.eks. endret tidspunkt for når barnet skal gå, eller barnet er sykt, så sendes mail før kl. 12.00 med:

Barnets fulle navn og klasse til: stangeland.sfo@sandnes.kommune.no     

Vi ønsker færrest mulig mail og at vakttelefonen: 91610596 kun ringes dersom veldig viktig, da våre barneveiledere kan bruke tiden på barna i stedet.

 

Vi legger også ut "Ros-lister" med noen tilbakemeldinger fra dere foresatte. Dette finner en i høyre marg på denne siden.

I dokumentene "Handlingsplan for SFO", "Årsplan med dato for SFO", "Ukesoversikt" og "Plan for varmmat", som ligger i høyre marg på hjemmesiden, ligger ellers det meste av info en trenger.

 

Ellers oppfordres det til å holde god og fin kontakt med våre barneveiledere, som ønsker å gjøre sitt beste for deres barn her hos oss ved Stangeland SFO.


Her ved SFO legges det opp til varierte aktiviteter for barna, hvor barna selv kan komme opp med gode forlag til hva de ønsker å gjøre.

Vi vet at mange barn bruker mye tid sammen, i ulike former for lek og sosialisering. Da er oppgaven til barneveilederen ved SFO og veilede barna.

Her følger status fra de ulike trinnene og eksempler på hva de gjør gjennom ukene. Ellers se bl.a. "Handlingsplan for SFO", "Ukesoversikt", "Plan for varmmat" i høyre marg på denne siden.

Målet er å gi barna opplevelser og glede i hverdagslige aktiviteter. Vi har diverse planer, men vi finner fort på noe spontant.


Våre barneveiledere vil gjøre det de kan hver uke for at barna skal ha en lærerik og morsom fritidsordning!

Se bilder fra ulike prosjekter og av ting barna lager.


Vi har et pågående samarbeid med lærere og studenter ved treningsledelse på Sandnes Vgs.

Torsdager og fredager mellom klokken 14.00 og 15.00 kommer lærer med studenter i treningsledelse innom og gjennomfører planlagte gymopplegg for barna ved Stangeland SFO.

Dette prosjektet vil gjennomføres hver uke fremover, gjennom høst, vinter og vår, og barnegrupper vil få tilbud om dette løpende.

Våre barneveiledere er selvsagt med og hjelper til i utføringen av timene. Her vil det bli lagt opp til et variert opplegg med fokus på fysisk aktivitet.

Tilbakemeldingene fra barna er at dette har vært veldig kjekt ved tidligere anledninger!