Meny
Velg seksjon SFO
Logg inn
Logg inn
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma
For ansatte
Ansatte epost

Mandag:

Aktiviteter i skolegården med bl.a. vannstafett, tre på rad, ertepose-løp, bygging og kåring av beste sandslott, stikkball.

Her var det full rulle og masse latter mens det stod på.

Tirsdag:

Hele gjengen med både barn og voksne gikk ned til for å se nesten-premieren av "Kjæledyrenes hemmelige liv 2".

Onsdag:

Vi går på tur til Sandnes og innom noen parker der. Barn og voksne på lang, lang rekke. Etter retur til SFO, så ble det laget en stor lapskausgryte til alle.

Torsdag:

Stasjonsaktiviteter på tvers av trinnene, miksede grupper. For eksempel brettspill, stikkball, bygge lego, konstruere,

Fredag:

Film og kos på siste SFO-dag før vi stenger i fire uker.

Takk for dette SFO-året; ses i august!

Hilsen alle oss ved Stangeland SFO


Fra og med 1. august og frem mot skolestart vil vi ønske velkommen til mange nye 1.klassinger her ved Stangeland SFO.

Vi ønsker at foresatte kommer med barna fra den dato dere har fått innvilget plass. De som har 60% plass kan komme tre dager pr. uke.

Dere står fritt til å komme når som helst med barna, og dere kan hente når som helst.

Vi tenker at dere gjør avtale med både barna selv og våre barneveiledere om hvor lenge barnet skal være på SFO de aktuelle dagene. Den beste innkjøring har vist seg å være at foresatte leverer, forlater og henter barna, og at barna er der i noen timer i begynnelsen, mer etter hvert. Si alltid i fra til barneveiledere når dere leverer og henter!

Vi benytter klasserommene som barna brukte på besøksdagen i mai. Dette vil bli både klasserom og base for SFO, slik at klær kan legges i garderoben.

Dere tar med matpakke til barna. Det vil være mat ca. kl. 10.30 og ca. kl. 13.30. Ta med klær etter været.

Vennligst send mail dersom dere ønsker å gi oss beskjeder: Stangeland.sfo@sandnes.kommune.no

Vakttelefon: 91610596 (kun hvis viktig og hvis det ikke er mulig å sende mail)

Anbefaler alle å merke barnas tøy med navnelapper + bli abonnent på hjemmesiden (da får dere mail når noe nytt legges ut)

Ellers anbefales det å lese det som står på hjemmesiden; spesielt "generell informasjon" og referat fra besøksdagen i mai.


Dagene på Stangeland SFO skal være innholdsrike for barna. Stangeland SFO mener fremdeles at aktive barn er glade og fornøyde barn. Derfor prøver vi hele tiden å tilby nye aktiviteter. Samtidig går de vanlige ukesaktivitetene sin gang.

Fra sommeren 2018 har SFO pågående et prosjekt hvor barna kommer med ideer og er med på å utforme figurer som til slutt skal males på murvegger rundt på skolen. Vi er allerede godt i gang med å male trappenedgangen utvendig ned til Basen på SFO. Barna har vært med på hele prosjektet fra A-Å. Plutselig finner vi en ny vegg som skal fylles med fargerike figurer. Da venter vi på opphold og setter i gang!

Vi reiser fast til klatring og svømming.

Det er turdager og gymsalaktiviteter for alle trinn.

Alle barna kan være med på utallige kreative prosjekter ift. å lage noe konkret. Påskeaktiviteter, lerret- prosjekt på Basen o.s.v.

Vi er av og til i Sørmarka på skøyter med alle barna.

Barna er noen ganger på kino i Sandnes, som regel i heldags-SFO.

En gruppe barn øvde i lange tider på et skuespill og fremførte med kostymer og rekvisitter for sine foresatte.

Forskerfabrikken har vært hos oss på SFO og hatt et kurs over ti kursdager med eksperimenter og triks.

Vi samarbeidet med innebandyklubb og hadde trenere derfra til å introdusere sporten innebandy. Dette tilbudet ble gitt til barn på 1 og 2 trinn ved SFO over en periode på et par måneder.

SFO har periodevis håndballgrupper og fotballgrupper hvor vi leier inn trenere med egenerfaring fra sporten og også tidligere har hatt treninger for barnegrupper i fotball og håndball. 

Barn liker å synge. Derfor satte vi i gang en sanggruppe slik at alle barn som ønsket det kunne være med på øvinger på utvalgte sanger sammen med andre barn. Først hadde vi øvinger på hvert trinn. Deretter mikset vi alle barna uavhengig av alder slik at de kunne bli bedre kjent med hverandre. Etter mye øving avsluttet vi sangprosjektet med CD- innspilling.

Barneveilederne ved SFO har også hatt fokus på sunne fiskeretter hvor vi en kveld fulgte oppskrifter, laget fiskemat og spiste etterpå. Dette kommer også barna til å få prøve når vi har varmmat-servering. Vi har selvfølgelig fremdeles varmmat for alle èn dag i uken, samt brød/pålegg de andre ukesdagene.

Vi oppfordrer også alle foresatte til å bli abonnent til hjemmesiden. Da får en mail direkte i innboksen når det legges ut nye artikler. 

Hvis en må gjøre endringer ift. henting eller gå hjem tidspunkt, vennligst send mail (ikke ring) til: Stangeland.sfo@sandnes.kommune.no

Ellers vil vi takke både barn og foresatte for godt samarbeid. Det er viktig for oss at alle er positivt med på fellesprosjektet som vi kaller Stangeland SFO. Våre barneveiledere setter spesielt stor pris på flotte tilbakemeldinger ift. jobben som gjøres. Derfor legger vi ut ros-lister :-)

Nyt bildene og se et utdrag av hva barna ved Stangeland SFO gjør i løpet av ukene.

 

 

 


Stangeland SFO prøver hele tiden å motbevise myten om SFO. Vi vil motbevise de (få :-) ) som tror at SFO kun handler om tilsyn av barn.

Helt tilbake til 2010 har vi stadig prøvd å utvikle oss og prøver å være en aktivitetsbasert og prosjektbasert SFO; full av innhold for hvert enkelt barn!

Til høyre på denne siden har vi lagt ut "ROS-lister" fra foresatte fra våren 2011 til og fremover til i dag. Her et utdrag fra ros-liste fra foresatte: