Meny
Velg seksjon SFO
Logg inn
Logg inn
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma
For ansatte
Ansatte epost

Her er datoer for klatring for SFO ved klatresenter mandager fremover:

2C               14.okt-19

3A,3B          28.okt.-19

3C               11.nov-19

4.tr.,Basen   2.des.-19

 

Som det står i påmeldingskjema og på selve klatregruppeinfo, så tar vi med barn som har fri den aktuelle klatredagen (ift.60% plass), med mindre dere gir oss beskjed om det pr. mail. Det er et ekstra tilbud vi har for dem som kun har en 60% plass, at en får bli med selv om en iht. "Avtaleskjema" har fri klatredagen.

Klatregruppene ligger under "klatring" i høyre marg på hjemmesiden.

Husk dato for klatring, gym/klatreklær og ekstra mat denne klatredagen!

Vi anbefaler alle om å opprette eller fornye abonnementet på info fra vår hjemmeside. Da vil all info som vi legger ut, komme direkte til deres innboks!


Vi er veldig glade for å kunne si at vi også dette SFO-året har fått svømmetid i Giskehallen.

Her er svømmegruppen på 3.trinn som hver fredag går tur-retur til svømming mellom ca. kl. 13.15-15.00.

3A: Nora, Håvard, Sondre F., Atilla, Einar, Mille, Michaela

3B: Lasse, Aiden, Malin, Sebastian, Markus, Sondre H., Enok

3C: Isak, Ingrid Marie, Ella Lykke, Kelly, Odin, Jakob, Aleksander, Sven, Madikken, Celina, ShahidVi har hatt og kommer til å fortsette med vårt kunstprosjekt ved Stangeland SFO; såpass bra har det blitt :-)

Det er sikkert flere som har kommet inn trappenedgangen fra parkeringsplassen og ned til Basen ved SFO.

Da har dere sikkert lagt merke til fargerike figurer på murveggen.

Dette er malt på murveggen ved hjelp av "Overhead" (som de oppvokst på 80-tallet har hørt om).

Deretter er det blitt risset inn et omriss av figurene, før det ble fylt med den farge vi ønsket. 

Se bildene som vi har lagt ut. Dette ble såpass bra at vi allerede er godt i gang med planlegging av videre utsmykking av skolens gule murvegger!

Viktig for alle prosjekter ved SFO er at barna selv er delaktige i planlegging, tegning og utføring.


Stangeland SFO har i en periode jobbet for å montere en klatrevegg med tilpassede tak for barn i gymsalen ved skolen.

Vi har i ca. 8 år, året rundt, tatt rutebuss med spente barn fra SFO og inn til klatresenteret "Klatrefabrikken" på Mariero.

Klatring har nok, etter tilbakemeldinger fra foresatte til barna å dømme, vært den aktiviteten (sammen med svømming) med flest positive tilbakemeldinger.

Nå har vi fått vår egen klatrevegg, ferdig skrudd opp med gode klatreløyper for barna; alt sikret av sikringsboksene/ Autobelayene og klatresele.

Fremover kommer vi til å reise litt færre turer inn til Klatrefabrikken og heller bruke vår egen klatrevegg.

De voksne som jobber ved SFO og skole, vil etter opplæring kunne låse opp veggen til bruk for barn som klatrer med klatresele!

God klatring ønskes!


Dagene på Stangeland SFO skal være innholdsrike for barna. Stangeland SFO mener fremdeles at aktive barn er glade og fornøyde barn. Derfor prøver vi hele tiden å tilby nye aktiviteter. Samtidig går de vanlige ukesaktivitetene sin gang. Ukesoversikt for de ulike trinn ligger i høyre marg som vedlegg på denne siden.

Fra sommeren 2018 hadde SFO pågående et prosjekt hvor barna kom med ideer og var med på å utforme figurer som til slutt skulle males på murvegger rundt på skolen. Trappenedgangen utvendig ned til Basen på SFO ble malt. (se bilder) Barna har vært med på hele prosjektet fra A-Å. Plutselig finner vi en ny vegg som skal fylles med fargerike figurer. Da venter vi på opphold og setter i gang!

Vi reiser fast til klatresenter mandager og svømming fredager.

Det er turdager og gymsalaktiviteter for alle trinn.

Alle barna kan være med på utallige kreative prosjekter ift. å lage noe konkret. Påskeaktiviteter, lerret- prosjekt på Basen o.s.v.

Vi er av og til i Sørmarka på skøyter med alle barna.

Barna er noen ganger på kino i Sandnes, som regel i heldags-SFO.

En gruppe barn øvde i lange tider på et skuespill og fremførte med kostymer og rekvisitter for sine foresatte.

Forskerfabrikken har vært hos oss på SFO og hatt et kurs over ti kursdager med eksperimenter og triks.

Vi samarbeidet med innebandyklubb og hadde trenere derfra til å introdusere sporten innebandy. Dette tilbudet ble gitt til barn på 1 og 2 trinn ved SFO over en periode på et par måneder.

SFO har periodevis håndballgrupper og fotballgrupper hvor vi leier inn trenere med egenerfaring fra sporten og også tidligere har hatt treninger for barnegrupper i fotball og håndball. 

Barn liker å synge. Derfor satte vi i gang en sanggruppe slik at alle barn som ønsket det kunne være med på øvinger på utvalgte sanger sammen med andre barn. Først hadde vi øvinger på hvert trinn. Deretter mikset vi alle barna uavhengig av alder slik at de kunne bli bedre kjent med hverandre. Etter mye øving avsluttet vi sangprosjektet med CD- innspilling.

Barneveilederne ved SFO har også hatt fokus på sunne fiskeretter hvor vi en kveld fulgte oppskrifter, laget fiskemat og spiste etterpå. Dette kommer også barna til å få prøve når vi har varmmat-servering. Vi har selvfølgelig fremdeles varmmat for alle èn dag i uken, samt brød/pålegg de andre ukesdagene.

Vi oppfordrer også alle foresatte til å bli abonnent til hjemmesiden. Da får en mail direkte i innboksen når det legges ut nye artikler. 

Hvis en må gjøre endringer ift. henting eller gå hjem tidspunkt, vennligst send mail (ikke ring) til: Stangeland.sfo@sandnes.kommune.no

Ellers vil vi takke både barn og foresatte for godt samarbeid. Det er viktig for oss at alle er positivt med på fellesprosjektet som vi kaller Stangeland SFO. Våre barneveiledere setter spesielt stor pris på flotte tilbakemeldinger ift. jobben som gjøres. Derfor legger vi ut ros-lister :-)

Nyt bildene og se et utdrag av hva barna ved Stangeland SFO gjør i løpet av ukene.

 

 

 


Stangeland SFO prøver hele tiden å motbevise myten om SFO. Vi vil motbevise de (få :-) ) som tror at SFO kun handler om tilsyn av barn.

Helt tilbake til 2010 har vi stadig prøvd å utvikle oss og prøver å være en aktivitetsbasert og prosjektbasert SFO; full av innhold for hvert enkelt barn!

Til høyre på denne siden har vi lagt ut "ROS-lister" fra foresatte fra våren 2011 til og fremover til i dag. Her et utdrag fra ros-liste fra foresatte:


I slutten av august hvert år legger vi ut en ukes-oversikt på hjemmesiden over hvilke aktiviteter som gjelder for hvert trinn.