Meny
Forside
Klasse 1
Klasse 2
Klasse 3
Klasse 4
Klasse 5
Klasse 6
Klasse 7
Besøksadresse Haugen 27 4323 Sandnes Telefon: 51338200 Send oss e-post
Postadresse Postboks 583 4302 Sandnes
Redaktør: Elisabeth Aksnes
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma
Litt om vår historie

Her finner du litt halvkalde fakta om vekst og litt varme tanker om stolthet.

Det er viktig for oss, uansett hvor store vi blir, at vi opprettholder stoltheten vi har for skolen vår. Vi har de beste elevene i verden med de flotteste foreldrene, de beste ansatte, og er med på å gjøre kommunen til den beste i landet. Vi har de beste forutsetningene til å gjøre Sørbø skole best sammen.

Vi er plassert ved Stokkelandsvannet i Sandnes. Med vann på en side, bebyggelse på 2 og tomtegraving på en side er vi plassert i flotte omgivelser.

Skolen stod klar på sensommeren i 2003, nyflidd med mange muligheter og få rom. Uten gardiner, men med optimisme for fremtiden. Med våre 196 elever fordelt på 7 trinn har vi fra starten av, vært mer eller mindre fullstappet med elever skrudd sammen på mange forskjellige måter.

Ca. et halvt år etter første skolestart var gardiner, listverk og planter på plass og ordfører, kommuneledelse, bygningssjefer, ansatte og elever kunne i en flott seremoni se rektor Hans Olav Braut løfte nøkkelen til bygget til fanfare og stormende jubel. Skolens historie var begynt.

Etter to år skiftet skolen rektor og Pål Larsson overtok stafettsjefspinnen. Han overtok en skole i fremdeles fremgang, vekst og med god trivsel. Vi har i medarbeiderundersøkelser ligget blant de fremste av kommunens institusjoner, med terningkast godt over 5-tallet. Sågar har vi flere år toppet listen. Med dette kan vi erklære oss til en av de beste skolene i landet å jobbe på.

Skolen er arkitektonisk spesiell, med halvåpne løsninger og rom som ikke nødvendigvis er firkantet. Vi har en aula der vi forestillinger jevnlig skapes og vises. Med høy kvalitet.

I 2009 ble Pål Larsson headhuntet til andre oppdrag og vi skiftet igjen rektor. Hans Skjæveland kunne overta med fremgang, vekst og god trivsel. Og dette fortsetter.

Gjennom årene har vårt pedagogiske fundament utviklet seg. Fra MI til MIL og videre til MILL. Og tilbake til MI med VFL. Hele tiden har godfoten ligget i bunn. Dette finner du mer om under pedagogisk fundament og satsing i andre dokument på hjemmesiden. Og så litt om hvordan satsinger fokuseres og blir en del av kulturen. Og hvordan nyansettelser skaper behov for å trekke dem frem igjen. Og ev. videreutvikle dem. Eller bare gå videre med andre ting.

Mandag 26.mars 2007 vil alltid være en merkedag i Sørbø skoles minnebok. Da var alle elevene på skolen på scenen i Sandnes kulturhus og fremførte 2 forestillinger kalt "KOM – bli med!". Gjennom forestillingen som tok for seg en skoledag, fikk vi fortalt om hvordan vi ønsker at vennskap skal være. I den forbindelse ble skolesangen vår til. 8. april 2008 gjentok vil suksessen med 3 forestillinger om leselysten som forsvant. Den kalte vi "KOM tilbake!". Alt dette kom i stand gjennom vårt samarbeid med Sandnes kulturskole og prosjektet KOM i regi av Norsk kulturskoleråd.

Med bygging i nærheten måtte også vi utvide. I 2014 ble ble 3 ganger så stor. Gravemaskinene inntok skolegården på høsten. Skolen passerte 300 elever "and counting". I og med at vi har vokst oss ut av bygget, tok vi i en overgang i bruk paviljongene ved Lundehaugen. Bygget fikk navnet "Hyttå". Der lag 3 skapte sin fortelling.

I oktober 2014 ble bygge-gjerder fjernet og skolen stod klar i all sin prakt til å huse opp mot 588 elever.

I 2018 gikk Hans Skjæveland over i en annen stilling i kommunen. Vi var spente på hvem som ville overta. Og er glade for at Elisabeth Aksnes ble tilsatt. Vi har fortsatt fremgang, vekst og trivsel og styrer støtt mot fremtiden. Og nå skal vi bygge ut enda mer. Til b28. 4.klasser på hvert trinn. Spennende.

Det er viktig for oss, uansett hvor store vi blir, at vi opprettholder stoltheten vi har for skolen vår. Vi har de beste elevene i verden med de flotteste foreldrene, de beste ansatte, og er med på å gjøre kommunen til den beste i landet. Vi har de beste forutsetningene til å gjøre Sørbø skole best sammen. Kanskje til og med utdanner vi en fremtidig ordfører eller statsminister. Stolte skal vi være uansett.