Publisert: 02. november 2023 | Sist endret: aldri | Forfatter: Cecilia M. Johansen

Klassetrivsel

Kristiansand kommune har valgt Klassetrivsel som digitalt verktøy for å undersøke trivsel til elever på skolene. Formålet med gjennomføringen er å sikre at hver enkelt elev trives i klassen og på skolen. Klassetrivsel som gjennomføres på utvalgte trinn høsten 2023. Undersøkelsen har kun til hensikt å følge med hvordan elevene trives i klassene og på skolen.

Hva er Klassetrivsel? 
Klassetrivsel er et digitalt verktøy som brukes for å gjennomføre trivselsundersøkelser på skolen. I slike undersøkelser svarer elevene på spørsmål om deres skolehverdag. Svarene fra undersøkelsene leses av ansatte som er knyttet til elevenes klasse/trinn og brukes for å:

  • Jobbe forebyggende med klassemiljø
  • Avdekke sosiale utfordringer på et tidlig tidspunkt og sette inn tiltak
  • Øke ansattes kunnskap om, og forståelse av det sosiale miljøet i en klasse. Denne kunnskapen brukes i det daglige arbeidet der man jobber for at alle skal ha det trygt og godt på skolen.

Frivillig å delta
Det er frivillig å svare på slike undersøkelser, men vi anbefaler at alle elever svarer på de spørsmålene som stilles. Elevene kan hoppe over de spørsmålene de ønsker. Det får ingen konsekvenser for elever som ikke svarer på hele eller deler av undersøkelsen. 

Elevens rett til å bli hørt
Når elever tar slike undersøkelser får man mulighet til å gi sin mening om klassemiljøet og om man har observert noe. Skolen ønsker at alle elever skal bli sett og hørt. Hvis det kommer frem noe i en elev sitt svar, som ansatte ønsker å følge opp, så vil dette gjøres gjennom dialog med elev og/eller foresatte i etterkant. Hvis du lurer på hvordan dette gjøres, snakk gjerne med kontaktlæreren din eller noen andre på skolen. 

Lovhjemmel
Ikke-anonyme læringsmiljøundersøkelser forankres i opplæringsloven §§ 9 A-3 ,9 A-4 og 9 A-5, samt forskrift til opplæringslova § 22A-5. 

Hilsen
Ledelsen