Meny
Velg seksjon Forside
Rettedalen 4 4330 Ålgård
Telefon: 47 86 49 59 Send oss e-post
Redaktør: Rektor Ingvild Arnevik Aadnøy
Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<juli 2021><<
juli 2021
mtotfls
28293001020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
26272829303101
02030405060708
Gitar

Gitar er et instrument som ikke trenger mye introduksjon, men samtidig den er mye mer allsidig enn mange vet.

Det er egentlig vanskelig å finne musikk som ikke har gitar i en eller annen rolle. Gitar kan brukes for utrolig mange ting, fra enkel komp i singer-sogngwriter besetning til rytmisk støtte i band eller episke stadionrock soloer. Ofte er det elgitar som mange ønsker å mestre, men instrumentet kan spilles på mange måter og i mange ulike musikkstiler som alle ikke vet så mye om. 

Gitar er et instrument som ikke trenger mye introduksjon, men samtidig den er mye mer allsidig enn mange vet. Det er forskjellige typer gitarer, fra elgitar og akustisk til klassisk gitar. Det er også mye overføringsverdi fra gitar til andre lignende instrumenter som ukulele og bassgitar, som kan også prøves på gitartimene. Det er ikke uvanlig for gitarister i folkemusikk å også spille litt mandolin, eller banjo.

Ofte er det elgitar som mange ønsker å mestre. Sjangre som kan spilles med elgitar strekker bredt fra rock til jazz, blues og alle typer popuær musikk. Det er egentlig vanskelig å finne musikk som ikke har gitar i en eller annen rolle. Gitar kan brukes for utrolig mange ting, fra enkel komp i singer-sogngwriter besetning til rytmisk støtte i band eller episke stadionrock soloer.

Den klassiske gitaren som er for mange det beste instrumentet å starte med, har en veldig behagelig tone og er lett på fingrene. Selv om det er instrumentet som det er anbefalt å starte med som ung nybegynner, det kan også bli en livslang og spennende reise til klassisk musikk med gitaren – noe som er like mye spennende som det er krevende. Å mestre en utfordrende stykke musikk på klassisk gitar gir både en opplevelse om å uttrykke seg selv kunstnerisk, samtidig da man kan være stolt om å spille noe ikke alle gitarister kan. Om man er ikke så velkjent med klassisk gitar, en bra plass å starte kan være å høre på stykken Asturias, komponert (opprinnelig for piano) av den spanske komponisten Isaac Albeniz, eller den berømte andre satsen til Aranjuez-konserten for gitar og orkester, komponert av Joaquin Rodrigo. Ikke så langt unna fra teknikken til klassisk gitar er flamenco, som er også veldig interessant og virtuost type gitarmusikk. Flamenco er folkemusikk fra Sør-Spania, og har utviklet over flere århundre som resultat av en gradvis blanding av jødisk, arabisk og spansk musikk. I flamenco lærer man teknikker som kan hjelpe en å spille veldig raskt! En bra startepunkt til en som ikke har hørt denne typen av musikk før kan være å høre på Paco De Lucia eller Vicente Amigo. Flamenco har også vært stor influens på mange klassiske komponister, spesielt de som har skrevet musikk for gitar.