Meny
Velg seksjon Forside
Heståsen skole Jordbærveien 2 4635 Kristiansand Telefon: 41 53 59 59 Send oss e-post
Brattbakken skole Øvre Brattbakken 1 4635 Kristiansand Telefon: 41 53 59 59 Send oss e-post
Redaktør: Inger Brit Torsøe
Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<juli 2020><<
juli 2020
mtotfls
29300102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930310102
03040506070809
Gå til Its Learning
Værvarsel fra yr.no, levert av NRK og Meteorologisk institutt
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma
Søk i Biblioteket
Søk
Uteskole på skoleGÅRDEN

Tirsdag 26.05 var 5c på sykkeltur til skoleGÅRDEN på Dvergsnes. Denne gangen ble det ny rekord på turen, de raskeste var på plass etter 35 minutter og de siste var i mål etter 45 minutter. Sporty gjeng! Det var flott vær og flott aktivitet hele dagen. Elevene ble delt i tre grupper og rullerte på ulike stasjoner. Den ene stasjonen handlet om “Livet i fjæra”, den andre var en engelsk stasjon hvor de øvde på ukas mål og gloser og på den siste stasjonen fikk elevene komme tettere på gårdsdyrene og lære om de ulike dyrene som bodde på gården. Se alle flotte bildene fra dagen.

Utdrag fra hvordan elevene selv evaluerte uteskolen på skoleGÅRDEN:

Det var skikkelig gøy fordi vi fikk ri på hest å mate geit, kanin, høne, hane og  hest.

Jeg hadde et FANTASTISK dag!!! Det som var bra var at jeg fikk ride på en hest(Oliver) får første gang i hele livet mitt,jeg fikk lære masse om dyrene på SkoleGården,jeg fikk kose litt med kaninene til Hans Georg og det som var aller mest bra var at det var ikke noe som jeg var misfornøyd med!

Livet i fjæra da prøvde vi og fange krabber krabber lever i tang og spiser blåskjell vi måtte knuse blåskjellene det var veldig morsomt.

Vi lærte at man ikke skal snakke så høyt med dyr fordi de har mye bedre hørsel enn oss.

Jeg lærte at hestene røyter av vinterpelsen når sommeren nærmer seg. Jeg lærte at når kaniner føder barn så får de masse unger, de graver tunneler under jord og legger ungene ned der for å beskytte dem f.eks: bringer mat ned til dem, graver ungene ned for at ingen kan komme og plage dem og steller dem.

Det var gøy med sekkeløp og hesteskokast også.

Når vi skulle mate hesten så turte jeg  ikke å mate hesten så jeg heiv eple ut til hesten.

På slutten fikk gjør sekkeløp, kose med kaniner, ri på hest, skyte pil og bue, kaste hestesko og potetløp men med golfball istedenfor en potet.

Når vi var på Engelsk stasjonen lærte vi om hvor vi skulle sette A,An foran vokaler eller konsonanter . Man skal sette An foran vokaler og A foran konsonanter. Vi hadde konkurranser med og klare og sette A,An foran forskjellige ord.

Jeg syntes det var veldig gøy fordi vi fikk ri og klappe kaniner og spille spill. Jeg lærte mye som at kaniner sine tenner sluter aldri og vokse. Hesteskoene til hesten blir bora på beina dems.

Det var veldig gøy på gården. Jeg synes at dagen på gården var helt perfekt.

Det var veldig gøy å ri og kose med dyrene der og jeg håper vi kan dra dit flere ganger.

På engelsk stasjonen, så lærte jeg flere ord om an or a. Det var gøy å ha konkurranse med den andre gruppa, fordi da liksom jobber vi sammen som et lag.

Det var veldig gøy på gårdsdyrene-stasjonen! Vi fikk lære om hva kaniner spiser og vi matet de med salatblader, hva  hestene spiste og hvor de fikk maten fra vi fikk også mate de med epler, vi fikk mate grisen med cherrytomater.

Ingenting kunne ha vært annerledes det var en fin sykkeltur men det var noen tunge bakker.

Main Image
Bilde 1 av 111