Meny
Velg seksjon 4.trinn b
Besøksadresse Kjærholen 5 4316 SANDNES Telefon: 51 33 83 00 Send oss e-post
Postadresse Sandnes kommune, Smeaheia skole Postboks 583, 4302 Sandnes
Redaktør: Tor A. Isene
Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<desember 2019><<
desember 2019
mtotfls
25262728293001
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
30310102030405
des
20
2019
Siste skoledag!
kl 8:00-12:00
des
21
2019
Juleferie
Flere dager. Slutter 01.01.2020
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma
Uke 51 er det ikke leksetid. 
Leksetiden starter opp igjen mandag 6. januar 2020.

Siste skoledag er fredag 20. desember. Elevene kan da ta med seg snop, evt. chips, for maks 25 kroner og en liten flaske brus. 

Elevene er på skolen til kl. 12.00, og SFO holder åpent fra samme tidspunkt. SFO vil være åpen 27. og 30. desember.

Skole og SFO åpner igjen torsdag 2. januar 2020.


Vi gjentar fjorårets suksess med "Omvendt adventskalender". I år går inntektene til barn og ungdom i  Laos. Alle elevene får brev om årets aksjon med hjem. Fokus er at elevene bruker adventstiden på å gi i stedet for å få. Hei Verden har også i år opprettet en egen Vipps-konto for Smeaheia. Vippsnummer er #139278 «Smeaheia skole –Hei Verden».  For å bruke det går man inn i vipps-appen, velger ”betal” og søker opp nummeret. Det vil selvsagt fortsatt være mulig å gi kontanter anonymt i lukket konvolutt. Kontantene leveres til rektor/ledelsen.  


FAU ønsker også i år å ha en refleksaksjon der klassen med høyest andel av refleksbrukere vinner en spennende premie sponset av FAU. 

Vi håper alle foreldre følger opp dette flotte initiativet fra FAU og sørger for at ungene er synlige på skoleveien. Vi på skole og SFO skal bidra så godt vi kan!  

Aksjonen varer fra mandag 14. oktober (1. dag etter høstferien) til fredag 7. februar 2020. 


Sammen med mange andre skoler over hele verden deltar vi på Kodetimen neste uke.

Kodetimen er en del av Hour of Code som er en verdensomspennende frivillig, digital dugnad for at barn skal kunne lære koding i skolen. I den nye læreplanen til høsten er koding og algoritmisk tenkning inne i flere av fagene, og dette både engasjerer og motiverer elevene våre. Vi skal kode med Sphero-baller, mus, og jobbe med å kode på maskinene. Eller kanskje noen rett og slett velger å kode hverandre gjennom å gi detaljerte instruksjoner? 

Tanken bak koding i skolen er å sette elevene i stand til å løse utfordringer gjennom trinnvise steg, stå i problemer, løse problemer, tenke logisk og ikke minst samarbeide. 

6.trinn har tyvstartet, og allerede vært på Vitenfabrikken og jobbet med micro:Bit, og vi gleder oss til vi får dette til skolen. 

PS: Det er lov å sette seg ned SAMMEN med elevene for å utforske dette universet :-) 

Vi gleder oss!


Etter et lite pauseår i fjor, blir det Desemberkor igjen i år. 

For de som ikke har vært med før, er dette er frivillig kor med elever fra 4.-7.trinn som øver 4-6 øvelser i november/desember for så å opptre noen ganger.

Vi skal øve inn ca 25 minutter med program, og tidligere år har vi vært ca 100 elever i koret, og jeg satser på MINST like mange i år....Siden dette er frivillig, blir elevene med KUN hvis de er glade i å synge og dette betyr som regel topp motiverte elever i koret. Elevene har nå hatt muligheten til å melde seg på, og første korøvelse er i morgen, tirsdag 19.november. 

Vi skal opptre fire ganger:

(Onsdag 18.desember: Lura Boas på formiddagen) Kl. 11.00. 

Torsdag 19.desember: Bystasjonen (ca kl. 11.30)

Torsdag 19.desember: Bystasjonen kl 18.00. Her er det dere foresatte som er ansvarlige for å bringe og hente elevene.

Fredag 20.desember: Gymsalen siste skoledag.  

Håper mange av dere tar turen ned på Bystasjonen i Sandnes for en snau halvtime med god korsang og skikkelig julestemning! Som tidligere skal vi stå i trappa v/Jordbærpikene. 


Det er nå trygt for elevene å ta med Chromebookene hjem igjen.

Etter flere dagers grundige undersøkelser av Chromebooken som begynte å brenne, har leverandøren nå funnet årsaken til branntilløpet. Undersøkelsene viser skade i batteriet som skyldes ytre påvirkning. Det er ikke påvist noen fabrikkfeil.

Vi har fått forsikringer fra leverandør om at chromebookene kan tas med hjem etter skoletid, sier IT sjef Ole Kristian Risa.


Smeaheia skole har tilbud om leksetid på 4. trinn.
Leksetid er en tilretteleggelse for å fremme gode leksevaner og rutiner. På leksetid får elevene en rolig arbeidsarena og mulighet til å komme i gang med leksearbeidet. Det blir ikke gitt undervisning i nye arbeidsmåter eller innlæring av nytt lærestoff.

Fra 16.- 20. september arrangerte vi vennskapsuke nok en gang.

Målet for denne uka og resten av skoleløpet er at alle elevene våre skal trives og ha det trygt på skolen.


På foreldremøte 17. september 2019 fortalte Gaute Tengesdal og Håkon Hestness fra politiet om utfordringer med ungdom i Sandnes. De fortalte om vold og rus blant unge og advarte mot programmer og apper til mobiler som barn og ungdom bruker.

Vi vet at flere av våre elever har brukt en app som heter TELLONYM. Med Tellonym kan man sende og motta meldinger fra andre helt anonymt, og appen åpner opp for misbruk og mobbing. Rett før sommerferien avdekket vi flere meldinger med krenkende innhold.

Politiet oppfordrer foreldre til å ha kontroll over barnas mobil og ser hva barna er inne på.

Barnevakten anbefaler foreldre å sette seg inn i apper https://www.barnevakten.no/ for å minske risikoen for mobbing.


Først av alt, tusen takk til alle som kom for å se forestillingen vår! Det var hektiske dager, men vi hadde både smil, latter, gråt og nerver bak scenen, og dette er minner vi tar med oss videre sammen med elevene. 

Som vi lovet ble forestillingene filmet, og dere finner filmen her: https://drive.google.com/file/d/1NaR1w1_6S3JphTQVegIkePF8hb489glW/view?usp=sharing

Vi ber om at den ikke deles videre på sosiale medier o.l, dette på grunn av at det sannsynligvis vil være andre barn på klippet du deler. Det er helt greit å gi lenken til bestemor eller onkel som bor langt unna slik at de også kan se, men pass på at dere formidler det samme som oss: Kun for eget personlig bruk.

Lenken vil ligge tilgjengelig til over sommeren før vi fjerner tilgangen, så vil dere ta vare på filmen, må dere laste den ned. 

God fornøyelse!

 


På Smeaheia skole har det vært litt ulik praksis når det gjelder dusjing etter kroppsøving ved skolen. Derfor har vi høsten 2018 tatt opp temaet i lærerkollegiet, elevrådet og FAU og kommet fram til en konklusjon.

Skolen har kommet fram til at dusjing etter kroppsøving blir innarbeidet som en vanlig praksis på 4. - 7. trinn.  Smeaheia skole anbefaler derfor våre elever til å dusje fra 4. trinn. Vi kan imidlertid ikke pålegge elever å dusje dersom de opplever dusjing problematisk og utrygt.


I opplæringslova kapittel 9A er det stilt tydelige krav til skolene om å informere elevene og foreldrene om rettighetene i kapittel 9A. Skolene skal også informere om aktivitetsplikten, og om at saker kan meldes til Fylkesmannen.

Alle skolens ansatte skal: - Følge med - Gripe inn - Varsle - Undersøke - Sette inn tiltak - Dokumentere 

Fylkesmannen har laget informasjonsvideoer som også kan brukes dette skoleåret.


På Smeaheia skole har vi utviklingssamtaler på alle trinn. Målet med utviklingssamtalen er at eleven, skolen og foreldrene sammen legger til rette for elevens faglige og sosiale utvikling.   

Kontaktlærerne sender ut innkalling til alle foreldrene om tider for utviklingssamtalen. På grunn av store elevgrupper har lærerne våre begrenset fleksibilitet for samtaletid.

Derfor legges det opp til at foreldrene kan bytte tider innbyrdes hvis tildelt tid ikke passer.

Lærerne har forhandlet fram en lokal avtale om arbeidstid og følger rammene som er angitt. Rektor kan ikke betale overtid for samtaler avholdt på kveldstid utenom tilstedeværelsestiden.


"Vi holder hele skolen ren og ryddig og tar vare på miljøet.  

Vi er rolige og viser respekt under fellessamlingene."  


Mandag 20. august 2001 ønsket rektor Marit Midtskog og 8 ansatte de første 42 elevene på Smeaheia skole velkommen.