Meny
Velg seksjon Forside
Besøksadresse Kjærholen 5 4316 SANDNES Telefon: 51 33 83 00 Send oss e-post
Postadresse Sandnes kommune, Smeaheia skole Postboks 583, 4302 Sandnes
Redaktør: Tor A. Isene
Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<mars 2019><<
mars 2019
mtotfls
25262728010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
01020304050607
Værvarsel fra yr.no, levert av NRK og Meteorologisk institutt
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma
Gå til Its Learning

Slik bruker du hjemmesiden!

Du kan navigere på hjemmesiden ved å bruke "Meny" til venstre eller ved å bruke "Velg seksjon" til høyre.

Under "Meny" til venstre finner du informasjon om skolen, bl.a. om ansatte, planer og resultater. 

Under "Velg seksjon" til høyre finner du bl.a. oppdaterte nyheter fra hvert trinn og fra SFO, nytt fra FAU og SU og bildegallerier fra skolen vår.  

Det er mulig å abonnere på nyheter. Da får du nyheter direkte på mail.

Hilsen rekTor 

FAU oppfordrer flest mulig foreldre til å stille opp på felles foreldremøte torsdag 4. april kl. 18.00 i gymsalen!

Foredragsholder Siw Bjørkås er tobarnsmor, jobber som lærer i barneskolen og er eier av Barnepraten. Visjonen hennes er å hjelpe alle å skape gode relasjoner med barn. Hun holder foredrag og kurs i «Hvordan snakke så barn lytter»-metodene.  


I dag har vi kost oss i skogen.

Endelig var værgudene med oss og ga oss strålende sol på Stavtjørn.

Elever og voksne smilte om kapp med sola og viste ski-, ake-, leke- og bålferdigheter på høyt nivå.


Vi har hatt refleksaksjon siden oktober, og elevene har vært flinke til å bruke refleks. Mange klasser kan vise til høy andel av elevene som brukte refleks, men vinneren var i egen klasse.

Vi gratulerer klasse 1A med en deltakelse på utrolige 99,2%!


Nå er det fritt frem for å kjøpe hvor mange billetter du vil til forestilligen vår. Vi har passert 600 solgte billetter, det er veldig kjekt :-)   

Billetter kan du kjøpe her: https://tix.no/nb/event/2901/smeaheia-skole-sandnes-en-by-blir-te/ 

Be med dere naboer, slekt og venner. Fortell det gjerne til tante Olga på Kvitsøy og onkel Knut i Sokndal. Har du en fetter i England, kan det kanskje passe med et Sandnesbesøk akkurat den uka. Kort sang, det er bare å invitere i vei!

PS: Skulle noen har store problemer pga skiftarbeid eller turnus med å se kveldsforestillingene, finnes det en mulighet på dagtid torsdag. Ta da kontakt med undertegnede på mail. 


Hurra!! Da er det endelig klart for billettsalg til vårens forestilling for hele skolen: “Sandnes - en by blir te”

Forestillingen spilles i Sandnes kulturhus- Onsdag 5.juni kl 17.00 og Torsdag 6.juni kl. 17.30.


I uke 49 arrangeres "Hour of code" eller Kodetimen over hele verden. Elever fra over 180 land er med, det er registrert over 200 000 ulike arrangementer, og mange klasser på Smeaheia er med. Elevene får prøve seg i enkel programmering eller koding med blokker. Vi har også fått tak i en liten robot og noen av elevene får lære mer om hvordan de kan styre denne. 

Dere kan selvfølgelig også prøve dette hjemme sammen med elevene, men obs....det er fort gjort å bli litt hekta!

Du finner oppgavene her: Code.org


Rektor har fra starten vært i dialog med prosjektleder Morten Lende i Prosjektil angående anleggsvei og bygging av nytt stadion. For Smeaheia skole er det svært viktig at alle våre elever har så trygg skolevei og skolegård som mulig. Blant tiltakene som er iverksatt er tunnel under anleggsvei, egne trafikkvakter, montering av punktbelysning ved Børskådå, montering av ballfangernett og sikring med gjerder.

Skolens verneombud har meldt fra til rektor at ansatte har reagert på støy og vibrasjoner fra anleggsarbeidet. I telefonsamtale 9. oktober forsikret prosjektleder at støyen fra anleggsområdet ville roe seg kraftig framover, fordi massetransporten snart var over. Dessuten vil det bli mindre vibrasjoner siden valsetogene har gjort det meste av jobben. Neste fase i prosjektet er at elementer til bygget blir montert. Prosjektleder sa også anleggsarbeiderne ville sjekke gjerder mot skolen daglig.   


For ett år siden ble det innført nye regler for elevenes skolemiljø. I regelverket stilles det tydelige krav til skolene om å informere elevene og foreldrene om rettighetene i kapittel 9A. Skolene skal også informere om aktivitetsplikten, og om at saker kan meldes til Fylkesmannen.

Aktivitetsplikten skal sikre at elever har et trygt og godt skolemiljø. Målet er at skolen handler raskt og riktig når en elev ikke har det trygt og godt på skolen.

Alle skolens ansatte skal: - Følge med - Gripe inn - Varsle - Undersøke - Sette inn tiltak - Dokumentere 


På Smeaheia skole har vi utviklingssamtaler på alle trinn. Målet med utviklingssamtalen er at eleven, skolen og foreldrene sammen legger til rette for elevens faglige og sosiale utvikling.