Meny
Velg seksjon Forside
Besøksadresse Kjærholen 5 4316 SANDNES Telefon: 51 33 83 00 Send oss e-post
Postadresse Sandnes kommune, Smeaheia skole Postboks 583, 4302 Sandnes
Redaktør: Tor A. Isene
Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<juni 2023><<
juni 2023
mtotfls
29303101020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
26272829300102
03040506070809
Værvarsel fra yr.no, levert av NRK og Meteorologisk institutt
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma
Gå til Its Learning

Slik bruker du hjemmesiden!

Du kan navigere på hjemmesiden ved å bruke "Meny" til venstre eller ved å bruke "Velg seksjon" til høyre.

Under "Meny" til venstre finner du informasjon om skolen, bl.a. om ansatte, planer og resultater. 

Under "Velg seksjon" til høyre finner du bl.a. oppdaterte nyheter fra hvert trinn og fra SFO, nytt fra FAU og SU og bildegallerier fra skolen vår.  

Det er mulig å abonnere på nyheter. Da får du nyheter direkte på mail.

Hilsen rekTor 

Hei

Vi ønsker velkommen til besøksdag og foreldremøte fredag 9. juni kl. 12:15 - 14:00. Elevene får også muligheter til å besøke SFO mellom kl. 11:30 - 12:15.

Beøksdagen starter kl. 12.15. Rektor ønsker da alle velkommen ved fløy 2, eventuelt amfiet hvis dårlig vær. Elevene går så til klasserommene og har ulike aktiviteter.

Mens elevene er i klasserommet er det foreldremøte  i mediateket fra 12:45 - 13.45. Der vil ledelsen si noe om forventninger til skolestart, SFO og viktigheten av skole-hjem samarbeid.


Onsdag 25. april kom Anh Vu fra Barnevakten og holdt et engasjerende og interessant foredrag om bruk av sosiale medier og om nettvett. FAU stod som arrangør og gymsalen var full med nærmere 200 engasjerte foreldre og lærere.

Foredraget handlet om både mulighetene og utfordringene med livet på nett og foreldrerollen. Målet for kvelden var at barna våre skulle kunne bruke digitale medier på en trygg og bevisst måte gjennom at foreldrene tok styringen. 


Smeaheia skole har en hjertesone rundt skolen som skal gi mindre trafikk og gi en tryggere skolevei for alle! Vi følger vår trafikksikkerhetsplan som har som mål at alle våre elever har en trygg skolevei og at ingen av våre elever eller voksne skal bli skadet i trafikken.

Elevrådet ønsker at våre elever har en sikker skolevei og trygt kan sykle og gå til skolen. Elevrådet vil ha minst mulig biltrafikk p.g.a. sikkerhet og hensyn til miljø. Dersom det er mulig er det fint dersom barn som kjøres slippes av utenfor hjertesonen. Det blir ny hjertesonekampanje i 5 uker i høst med avkrysning for de som går og sykler til skolen. Klassen kan vinne premie på 3000 kroner. Vi oppfordrer flest mulig klasser til å delta!

Ordensreglene våre sier det er lov å sykle med hjelm fra 5.trinn. Elevene våre bruker ikke el-sparkesykkel.


I Opplæringsloven står det at elevene har rett til et trygt og godt skolemiljø.

Alle som jobber på Smeaheia skole skal følge med på om elevene har et trygt og godt skolemiljø. Vi skal gripe inn mot krenking som mobbing, vold, diskriminering og trakassering og har et kollektivt ansvar for å forebygge og stoppe mobbing. 

Skolen har laget en egen plan for et trygt og godt skolemiljø som ligger under høyremenyen Planer og strategier. Les mer om kapittel 9A her:


Smeaheia skole fylte 20 år i 2021! Vår historie starter mandag 20. august 2001. Rektor Marit Midtskog og 8 ansatte ønsket de første 42 elevene velkommen. Stine, Bjørn Christian, Tove og Tor var med helt fra begynnelsen og er her fortsatt! Skolens visjon ”Lærelyst for liten og for stor” ble utformet i 2002 og er fortsatt like aktuell. 

Et utvalg av høydepunkter fra livet på skole og SFO gjennom 20 spennende år kan dere se i dette bildegalleriet. Bildene er stort sett i kronologisk rekkefølge og forteller historien helt fram til skoleslutt sommeren 2022. 


Smeaheia skole hadde en involverende prosess i forhold til lekser skoleåret 2020-21. Elever, elevråd, foresatte, FAU og lærerne fikk sagt sin mening. Svarene skolen har fått danner grunnlag for skolens "føringer" i forhold til lekser. Trenden er at de fleste er for lekser.

Her er noen av føringene:

- Lekser skal være enkle og forutsigbare, og skal være gjentagende og kjent stoff. 

- Leksene forsøkes tilpasset så godt det lar seg gjøre, slik at elevene klarer å gjøre dem alene. 

Skolen vil legge til rette for en leksemengde med aktiv jobbing mellom 15 og 30 minutter per dag. 

Les mer under høyremenyen "Lekser og leksetid".


Månedens Respektmål for juni er: «Vi viser respekt for naturen og miljøet."

I år er vi ekstra tidlig ute med personalkabalen. Nå kan dere få vite hvilke voksne som skal være med klassene neste skoleår. Kabalen skal vise at skolen prioriterer robuste trinn og har fokus på tidlig innsats. Ledelsen har  prøvd å ta hensyn til både behovet på SFO og skole. Viktigst i prosessen har vært hensyn til elevene våre. 

Kabalen er behandlet og vedtatt i medbestemmelse. De ansatte og FAU har blitt orientert underveis.

Som alltid vet vi at kan det skje endringer.

Se under høyremenyen Skoleåret 2022-23/Personalkabal 2023-24