Meny
Velg seksjon Forside
Besøksadresse Kjærholen 5 4316 SANDNES Telefon: 51 33 83 00 Send oss e-post
Postadresse Sandnes kommune, Smeaheia skole Postboks 583, 4302 Sandnes
Redaktør: Tor A. Isene
Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<mai 2019><<
mai 2019
mtotfls
29300102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930310102
03040506070809
mai
30
2019
Kristi Himmelfartsdag
Hele dagen
mai
31
2019
Fridag for elevene
Hele dagen
Værvarsel fra yr.no, levert av NRK og Meteorologisk institutt
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma
Gå til Its Learning

Slik bruker du hjemmesiden!

Du kan navigere på hjemmesiden ved å bruke "Meny" til venstre eller ved å bruke "Velg seksjon" til høyre.

Under "Meny" til venstre finner du informasjon om skolen, bl.a. om ansatte, planer og resultater. 

Under "Velg seksjon" til høyre finner du bl.a. oppdaterte nyheter fra hvert trinn og fra SFO, nytt fra FAU og SU og bildegallerier fra skolen vår.  

Det er mulig å abonnere på nyheter. Da får du nyheter direkte på mail.

Hilsen rekTor 

Det nærmer seg forestilling, og vi gleder oss over godt billettsalg. Foreløpig er det solgt over 970 billetter, så hvis du fortsatt ikke har kjøpt, eller invitert med deg slekt og venner bør dere ikke vente for lenge

Så viktig praktisk informasjon om oppmøte på ettermiddagen forestillingsdagene. 

Alle foresatte har ansvaret for å levere elevene utenfor hovedinngangen til Sandnes kulturhus senest kl 16.00 onsdag 5.juni, og senest kl 16.40 torsdag 6.juni. Lærere kommer til å stå med plakater med klassenavn på, og dere sørger for at elevene blir krysset inn på lista. Dere henter elevene på samme sted etter forestillingen, ca 15 minutter etter at vi er ferdige. Her på hjemmesiden skal vi også publisere et kart over hvor de ulike klassene står foran kulturhuset. 

Hvis noen absolutt ikke klarer å rekke dette tidspunktet, MÅ dere gjøre avtaler med kontaktlærer. Vi får ikke lov til å slippe dere inn på egenhånd i Kulturhuset, og klassene går inn SAMLET på tidspunktene oppgitt ovenfor. Fint om dere kan gjøre avtaler med naboer, venner, familie mm slik at så mange som mulig er på plass tidsnok!  


Nå kan dere få vite hvilke voksne som skal være med klassene og på SFO neste skoleår. Alt er ikke på plass og fortsatt kan det skje endringer.

Se under høyremenyen "Skoleåret 2019-2020/Personalkabal 2019-2020".


Fat og kaffekanner hentes så fort som mulig. Alt står under trappen ved hovedinngang ved siden av gjenglemt tøy.

FAU inviterte til foredrag med Siw Bjørkås, eier av Barnepraten torsdag 5. april kl. 18.00. Godt over 150 frammøtte fikk oppleve et spennende og sterkt foredrag i gymsalen.

Foredraget handlet om at barna våre fortjener respekt, og at vi som voksne må skape gode relasjoner med barna.


1. trinn løste i dag et påskemysterium om hvem som hadde stjålet klassebamsene.

Torsdag 11.april var Josefine og Martine fra 6c på EM-trekning, hvor de fikk vite hvilke to land skolen skal heie på under EM i friidrett for lag i august. Flere skoler var representert, og fylkesordfører Solveig Ege Tengesdal og ordfører Stanley Wirak var til stede på Sandnes stadion for å foreta trekningen sammen med elevrepresentantene.

I dag har vi kost oss i skogen.

Nå er det fritt frem for å kjøpe hvor mange billetter du vil til forestilligen vår. Vi har passert 600 solgte billetter, det er veldig kjekt :-)   

Billetter kan du kjøpe her: https://tix.no/nb/event/2901/smeaheia-skole-sandnes-en-by-blir-te/ 

Be med dere naboer, slekt og venner. Fortell det gjerne til tante Olga på Kvitsøy og onkel Knut i Sokndal. Har du en fetter i England, kan det kanskje passe med et Sandnesbesøk akkurat den uka. Kort sang, det er bare å invitere i vei!

PS: Skulle noen har store problemer pga skiftarbeid eller turnus med å se kveldsforestillingene, finnes det en mulighet på dagtid torsdag. Ta da kontakt med undertegnede på mail. 


Hurra!! Da er det endelig klart for billettsalg til vårens forestilling for hele skolen: “Sandnes - en by blir te”

Forestillingen spilles i Sandnes kulturhus- Onsdag 5.juni kl 17.00 og Torsdag 6.juni kl. 17.30.


I uke 49 arrangeres "Hour of code" eller Kodetimen over hele verden. Elever fra over 180 land er med, det er registrert over 200 000 ulike arrangementer, og mange klasser på Smeaheia er med. Elevene får prøve seg i enkel programmering eller koding med blokker. Vi har også fått tak i en liten robot og noen av elevene får lære mer om hvordan de kan styre denne. 

Dere kan selvfølgelig også prøve dette hjemme sammen med elevene, men obs....det er fort gjort å bli litt hekta!

Du finner oppgavene her: Code.org


Rektor har fra starten vært i dialog med prosjektleder Morten Lende i Prosjektil angående anleggsvei og bygging av nytt stadion. For Smeaheia skole er det svært viktig at alle våre elever har så trygg skolevei og skolegård som mulig. Blant tiltakene som er iverksatt er tunnel under anleggsvei, egne trafikkvakter, montering av punktbelysning ved Børskådå, montering av ballfangernett og sikring med gjerder.

Skolens verneombud har meldt fra til rektor at ansatte har reagert på støy og vibrasjoner fra anleggsarbeidet. I telefonsamtale 9. oktober forsikret prosjektleder at støyen fra anleggsområdet ville roe seg kraftig framover, fordi massetransporten snart var over. Dessuten vil det bli mindre vibrasjoner siden valsetogene har gjort det meste av jobben. Neste fase i prosjektet er at elementer til bygget blir montert. Prosjektleder sa også anleggsarbeiderne ville sjekke gjerder mot skolen daglig.   


1. august 2017 ble det innført nye regler for elevenes skolemiljø. I regelverket stilles det tydelige krav til skolene om å informere elevene og foreldrene om rettighetene i kapittel 9A. Skolene skal også informere om aktivitetsplikten, og om at saker kan meldes til Fylkesmannen.

Aktivitetsplikten skal sikre at elever har et trygt og godt skolemiljø. Målet er at skolen handler raskt og riktig når en elev ikke har det trygt og godt på skolen.

Alle skolens ansatte skal: - Følge med - Gripe inn - Varsle - Undersøke - Sette inn tiltak - Dokumentere 


På Smeaheia skole har vi utviklingssamtaler på alle trinn. Målet med utviklingssamtalen er at eleven, skolen og foreldrene sammen legger til rette for elevens faglige og sosiale utvikling.