Meny
Velg seksjon FAU
Besøksadresse Kjærholen 5 4316 SANDNES Telefon: 51 33 83 00 Send oss e-post
Postadresse Sandnes kommune, Smeaheia skole Postboks 583, 4302 Sandnes
Redaktør: Tor A. Isene
Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<mars 2023><<
mars 2023
mtotfls
27280102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930310102
03040506070809
Bekymringsfullt fravær
Elev- og foreldreundersøkelsen
Fri fra skolen
Ordensregler
Planer og strategier
Referat FAU
Referat SU
Resultatvurdering
Samarbeid hjem - skole
Skoleruten
Skoleåret 2022-23
Start- og sluttider

Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma

Hei alle små og store på Smeaheia!

En velfortjent påskeferie nærmer seg. Fredag 31. mars er siste skoledag. SFO har tilbud for alle påmeldte mandag 3., tirsdag 4. og fram til kl. 12.00 på onsdag 5. april.

 Alle ansatte har planleggingsdag 11. april, og skole og SFO starter opp igjen onsdag 12. april.


Takk for innsatsen i forbindelse med foreldreundersøkelsen! 

63 % har svart på foreldreundersøkelsen innen fristen.

7C vant med 77% svarprosent og blir premiert!

Takk til alle som har deltatt!


Samarbeidsutvalget ved Smeaheia skole for skoleåret 2022-2023 ble konstituert 19. oktober 2022.

Samarbeidsutvalget er også skolemiljøutvalg i samsvar med Opplæringsloven § 11-1a.

Følgende ble valgt til leder, nestleder og sekretær:

Leder: Per Jan Ersland, FAU 

 Nestleder: Kelly Lee, FAU 

Sekretær: Rektor

 Fra elevrådet stiller Tilla 6A (leder) og Noa 6B (nestleder).


Månedens Respektmål for mars: "Vi gir positive kommentarer til hverandre og inkluderer hverandre."


Torsdag 6. oktober kl 18 er det åpent møte i Fredheim Arena angående forslag til ny skolestruktur i Sandnes sentrum. For mer info:  Skolestruktur i Sandnes sentrum


Vi på Smeaheia skole vil minne alle elevene våre på at dere har rett til et trygt og godt skolemiljø uten mobbing og krenkelser. 

Hvis du som elev ikke har det trygt og godt på skolen, skal vi på Smeheia skole gjøre så godt vi kan for å hjelpe deg!

Hvis du ikke er fornøyd med oss kan du ta kontakt med Statsforvalteren.

Denne filmen fra Statsforvalteren i Innlandet forklarer om retten til et trygt skolemiljø og skolens plikter. Se filmen her


Smeaheia skole har en hjertesone rundt skolen som skal gi mindre trafikk og gi en tryggere skolevei for alle! Vi følger vår trafikksikkerhetsplan som har som mål at alle våre elever har en trygg skolevei og at ingen av våre elever eller voksne skal bli skadet i trafikken.

Elevrådet ønsker at våre elever har en sikker skolevei og trygt kan sykle og gå til skolen. Elevrådet vil ha minst mulig biltrafikk p.g.a. sikkerhet og hensyn til miljø. Dersom det er mulig er det fint dersom barn som kjøres slippes av utenfor hjertesonen. Det blir ny hjertesonekampanje i 5 uker i høst med avkrysning for de som går og sykler til skolen. Klassen kan vinne premie på 3000 kroner. Vi oppfordrer flest mulig klasser til å delta!

Ordensreglene våre sier det er lov å sykle med hjelm fra 5.trinn. Elevene våre bruker ikke el-sparkesykkel.


I Opplæringsloven står det at elevene har rett til et trygt og godt skolemiljø.

Alle som jobber på Smeaheia skole skal følge med på om elevene har et trygt og godt skolemiljø. Vi skal gripe inn mot krenking som mobbing, vold, diskriminering og trakassering og har et kollektivt ansvar for å forebygge og stoppe mobbing. 

Skolen har laget en egen plan for et trygt og godt skolemiljø som ligger under høyremenyen Planer og strategier. Les mer om kapittel 9A her:


Smeaheia skole fylte 20 år i 2021! Vår historie starter mandag 20. august 2001. Rektor Marit Midtskog og 8 ansatte ønsket de første 42 elevene velkommen. Stine, Bjørn Christian, Tove og Tor var med helt fra begynnelsen og er her fortsatt! Skolens visjon ”Lærelyst for liten og for stor” ble utformet i 2002 og er fortsatt like aktuell. 

Et utvalg av høydepunkter fra livet på skole og SFO gjennom 20 spennende år kan dere se i dette bildegalleriet. Bildene er stort sett i kronologisk rekkefølge og forteller historien helt fram til skoleslutt sommeren 2022. 


Smeaheia skole hadde en involverende prosess i forhold til lekser skoleåret 2020-21. Elever, elevråd, foresatte, FAU og lærerne fikk sagt sin mening. Svarene skolen har fått danner grunnlag for skolens "føringer" i forhold til lekser. Trenden er at de fleste er for lekser.

Her er noen av føringene:

- Lekser skal være enkle og forutsigbare, og skal være gjentagende og kjent stoff. 

- Leksene forsøkes tilpasset så godt det lar seg gjøre, slik at elevene klarer å gjøre dem alene. 

Skolen vil legge til rette for en leksemengde med aktiv jobbing mellom 15 og 30 minutter per dag. 

Les mer under høyremenyen "Lekser og leksetid".


Smeaheia skole skal i løpet av kort tid ta i bruk Transponder meldingsbok, som er en digital kommunikasjonsløsning for meldinger mellom skole og hjem. Vi har litt i det stille startet med å opprette digitale meldebøker i denne løsningen for noen av våre elever, noe som har ført til at dere som allerede har barn på andre skoler, eller er brukere av systemet får opp meldeboken for våre elever. Foreløpig ber vi dere bruke mail for å gi beskjeder til skolen og kontaktlærer. Dere får nærmere beskjed når vi tar dette i bruk for hele skolen, og da vil vi også forklare hvordan dere logger dere på systemet. 

Du kan også lese mer her: https://www.transponder.no/


På foreldremøte 17. september 2019 fortalte Gaute Tengesdal og Håkon Hestness fra politiet om utfordringer med ungdom i Sandnes. De fortalte om vold og rus blant unge og advarte mot programmer og apper til mobiler som barn og ungdom bruker.

Vi vet at flere av våre elever har brukt en app som heter TELLONYM. Med Tellonym kan man sende og motta meldinger fra andre helt anonymt, og appen åpner opp for misbruk og mobbing. Rett før sommerferien avdekket vi flere meldinger med krenkende innhold.

Politiet oppfordrer foreldre til å ha kontroll over barnas mobil og ser hva barna er inne på.

Barnevakten anbefaler foreldre å sette seg inn i apper https://www.barnevakten.no/ for å minske risikoen for mobbing.


På Smeaheia skole har det vært litt ulik praksis når det gjelder dusjing etter kroppsøving ved skolen. Derfor tok vi høsten 2018 tatt opp temaet i lærerkollegiet, elevrådet og FAU og kommet fram til en konklusjon.

Skolen har kommet fram til at dusjing etter kroppsøving blir innarbeidet som en vanlig praksis på 4. - 7.trinn. Smeaheia skole anbefaler derfor våre elever til å dusje fra 4. trinn. Vi kan imidlertid ikke pålegge elever å dusje dersom de opplever dusjing problematisk og utrygt.