Meny
Velg seksjon 7.trinn b
Besøksadresse Kjærholen 5 4316 SANDNES Telefon: 51 33 83 00 Send oss e-post
Postadresse Sandnes kommune, Smeaheia skole Postboks 583, 4302 Sandnes
Redaktør: Tor A. Isene
Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<november 2019><<
november 2019
mtotfls
28293031010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293001
02030405060708
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma

Etter bare en uke har imponerende 37% svart på foreldreundersøkelsen - vi ligger godt an til å slå fjorårets resultat på 71%!

Takk til alle som har deltatt så langt!

Klasse 4A leder i knivskarp konkurranse med flere klasser med 65%! Vi holder på til 29. november.


Foreldreundersøkelsen gjennomføres for Smeaheia skole i perioden 11. til 30. november. Pinkoder sendes mandag 11. november ut til alle hjem på mail. 

Alle har fått informasjon om foreldre- og elevundersøkelsen som ranselpost. Foreldre svarer på foreldreundersøkelsen ved å klikke her, eller gå inn på skolens hjemmeside og klikke på linken nederst til høyre som heter "Foreldreunders. - innlogging".


FAU ønsker også i år å ha en refleksaksjon der klassen med høyest andel av refleksbrukere vinner en spennende premie sponset av FAU. 

Vi håper alle foreldre følger opp dette flotte initiativet fra FAU og sørger for at ungene er synlige på skoleveien. Vi på skole og SFO skal bidra så godt vi kan!  

Aksjonen varer fra mandag 14. oktober (1. dag etter høstferien) til fredag 7. februar 2020. 


Etter et lite pauseår i fjor, blir det Desemberkor igjen i år. 

For de som ikke har vært med før, er dette er frivillig kor med elever fra 4.-7.trinn som øver 4-6 øvelser i november/desember for så å opptre noen ganger.

Vi skal øve inn ca 25 minutter med program, og tidligere år har vi vært ca 100 elever i koret, og jeg satser på MINST like mange i år....Siden dette er frivillig, blir elevene med KUN hvis de er glade i å synge og dette betyr som regel topp motiverte elever i koret. Elevene har nå hatt muligheten til å melde seg på, og første korøvelse er i morgen, tirsdag 19.november. 

Vi skal opptre fire ganger:

(Onsdag 18.desember: Lura Boas på formiddagen) Ikke bekreftet ennå. 

Torsdag 19.desember: Bystasjonen (ca kl. 11.30)

Torsdag 19.desember: Bystasjonen kl 18.00. Her er det dere foresatte som er ansvarlige for å bringe og hente elevene.

Fredag 20.desember: Gymsalen siste skoledag.  

Håper mange av dere tar turen ned på Bystasjonen i Sandnes for en snau halvtime med god korsang og skikkelig julestemning! Som tidligere skal vi stå i trappa v/Jordbærpikene. 


Fra 16.- 20. september arrangerte vi vennskapsuke nok en gang.

Målet for denne uka og resten av skoleløpet er at alle elevene våre skal trives og ha det trygt på skolen.


På foreldremøte 17. september 2019 fortalte Gaute Tengesdal og Håkon Hestness fra politiet om utfordringer med ungdom i Sandnes. De fortalte om vold og rus blant unge og advarte mot programmer og apper til mobiler som barn og ungdom bruker.

Vi vet at flere av våre elever har brukt en app som heter TELLONYM. Med Tellonym kan man sende og motta meldinger fra andre helt anonymt, og appen åpner opp for misbruk og mobbing. Rett før sommerferien avdekket vi flere meldinger med krenkende innhold.

Politiet oppfordrer foreldre til å ha kontroll over barnas mobil og ser hva barna er inne på.

Barnevakten anbefaler foreldre å sette seg inn i apper https://www.barnevakten.no/ for å minske risikoen for mobbing.


Først av alt, tusen takk til alle som kom for å se forestillingen vår! Det var hektiske dager, men vi hadde både smil, latter, gråt og nerver bak scenen, og dette er minner vi tar med oss videre sammen med elevene. 

Som vi lovet ble forestillingene filmet, og dere finner filmen her: https://drive.google.com/file/d/1NaR1w1_6S3JphTQVegIkePF8hb489glW/view?usp=sharing

Vi ber om at den ikke deles videre på sosiale medier o.l, dette på grunn av at det sannsynligvis vil være andre barn på klippet du deler. Det er helt greit å gi lenken til bestemor eller onkel som bor langt unna slik at de også kan se, men pass på at dere formidler det samme som oss: Kun for eget personlig bruk.

Lenken vil ligge tilgjengelig til over sommeren før vi fjerner tilgangen, så vil dere ta vare på filmen, må dere laste den ned. 

God fornøyelse!

 


På Smeaheia skole har det vært litt ulik praksis når det gjelder dusjing etter kroppsøving ved skolen. Derfor har vi høsten 2018 tatt opp temaet i lærerkollegiet, elevrådet og FAU og kommet fram til en konklusjon.

Skolen har kommet fram til at dusjing etter kroppsøving blir innarbeidet som en vanlig praksis på 4. - 7. trinn.  Smeaheia skole anbefaler derfor våre elever til å dusje fra 4. trinn. Vi kan imidlertid ikke pålegge elever å dusje dersom de opplever dusjing problematisk og utrygt.


I opplæringslova kapittel 9A er det stilt tydelige krav til skolene om å informere elevene og foreldrene om rettighetene i kapittel 9A. Skolene skal også informere om aktivitetsplikten, og om at saker kan meldes til Fylkesmannen.

Alle skolens ansatte skal: - Følge med - Gripe inn - Varsle - Undersøke - Sette inn tiltak - Dokumentere 

Fylkesmannen har laget informasjonsvideoer som også kan brukes dette skoleåret.


På Smeaheia skole har vi utviklingssamtaler på alle trinn. Målet med utviklingssamtalen er at eleven, skolen og foreldrene sammen legger til rette for elevens faglige og sosiale utvikling.   

Kontaktlærerne sender ut innkalling til alle foreldrene om tider for utviklingssamtalen. På grunn av store elevgrupper har lærerne våre begrenset fleksibilitet for samtaletid.

Derfor legges det opp til at foreldrene kan bytte tider innbyrdes hvis tildelt tid ikke passer.

Lærerne har forhandlet fram en lokal avtale om arbeidstid og følger rammene som er angitt. Rektor kan ikke betale overtid for samtaler avholdt på kveldstid utenom tilstedeværelsestiden.


Vi støtter og oppmuntrer trivselslederne uansett vær. Elevene prøver å være med på minst to TL aktiviteter i uka.

SFO: Vi leker sammen uansett hvor vi er.


Mandag 20. august 2001 ønsket rektor Marit Midtskog og 8 ansatte de første 42 elevene på Smeaheia skole velkommen.