Meny
Velg seksjon Forside
Klasse 8
Klasse 9
Klasse 10
Kirsten Flagstadsvei 28, 4621 Kristiansand Post: Postboks 4, 4685 Nodeland
Telefon: 38 00 20 60 Send oss e-post
Redaktør: Oddvar Vik
Covid 19 / koronainformasjon
Informasjon på flere språk
Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<oktober 2021><<
oktober 2021
mtotfls
27282930010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
01020304050607
Værvarsel fra yr.no, levert av NRK og Meteorologisk institutt
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma

Fiskå skoles elever skal vaksineres fredag 24. september mellom kl 09.00 og 11.30. Tidspunktene for klassene kommer på ukeplanen.

Elever som skal vaksineres må ha med legitimasjon, f.eks pass eller bankkort med bilde. Hvis eleven ikke har pass eller annen legitimasjon, er det kontaktlærer som bekrefter elevens identitet.

På vaksinasjonsdagen blir elevene hentet med buss på skolen 30 min. før vaksinering, og hentes ved vaksinasjonssenteret 45 min. etter vaksinering og kjøres tilbake til skolen. Kontaktlærer er med på bussen.
Helsesykepleier vil være til stede i ventelokalet.

Det er flere grunner til at elever ikke skal bli med bussen opp til vaksinesenteret:
•             De elevene som skal ha med foresatt, vil få eget og annet tidspunkt enn klassen*
•             Elever som har hatt covid skal foreløpig ikke ha vaksine
•             Elever som tidligere har fått vaksine, skal følge sitt løp og ikke vaksineres sammen med klassen
•             Der det er takket nei til vaksine, enten fra foresatte eller elev
•             Der det mangler samtykke eller god nok dokumentasjon fra begge eller den ene foresatte
•             Eleven er syk på den aktuelle dagen

Elevene som kommer inn under punktene over har undervisning på skolen.

Om det skulle være aktuelt vil det høyst sannsynlig bli mulighet for å ta vaksinen på et annet tidspunkt. Kommunen jobber med å få til dette.

Skulle eleven ha symptomer på vaksinedagen, ta kontakt med skolen.

*Elever som må ha ledsager og de elever som skal vaksineres og har samtykke fra foresatte, men ikke har anledning til å følge skolens vaksinasjonsdag, møter direkte på vaksinasjonssenteret.
Timeavtale er ikke nødvendig.

Følgende dager er satt opp:
Mandag 27.9 kl 14.00-15.30
Tirsdag 28.9 kl 14.00-15.30
Onsdag 29.9 kl 13.00-15.30

Onsdag 6.10 kl 10.00-14.00
Onsdag 13.10 kl 10.00-14.00
Onsdag 20.10 kl 10.00-14.00

Det altså ikke nødvendig å ringe til vaksinetelefonen. Møt bare direkte på vaksinasjonssenteret.
Det trenges samtykke fra begge foresatte, så den foresatte som ikke følger må sende med et skriftlig samtykke enten på papir eller via mail.
Det vil bli satt opp flere tidspunkt utover høsten til de som ennå ikke er fylt 12 år eller hvor foreldre har ombestemt seg og allikevel ønsker at deres barn skal vaksineres.

Lenke for å komme inn til samtykkeskjemaer: https://svar.no.ist.com/

Lenke for å komme inn til foresattes IST (for å sjekke at foresattes kontaktinformasjon er riktig): https://idp.no.hypernet.com/idp/index.html#/authstrategies/1e380c0f-33a9-4405-b4d8-ba42d384d4e3/08034812-7524-4215-9883-1265205d5e6a
(velg ID-porten og logg på med BankID)

Se kommunens hjemmeside for mer informasjon: https://www.kristiansand.kommune.no/tema/vaksinering-mot-korona/vaksinering-av-12--til-15-aringer/

FHI har lagt ut informasjonsmateriell om vaksinasjon av 12-15-åringer på flere språk: https://www.fhi.no/publ/informasjonsark/koronavaksine-for-ungdom-12-15-ar/


Regjeringen følger FHI sin anbefaling om å tilby koronavaksinasjon til ungdom i alderen 12 – 15 år. I Kristiansand vil dette skje klassevis i uke 37, 38 og 39.

Vaksinasjonen krever samtykke fra begge foresatte. Det er altså ikke nok med samtykke fra bare én foresatt. Det er et eget skjema for dette på IST Samtykke, og invitasjon til å svare kommer på e-post. Det er kort tid til vaksinasjonen starter, derfor ønsker vi rask tilbakemelding. Det legges fortløpende ut informasjon om kommunens sider om korona og vaksinering.

Les mer på kommunens hjemmesider: https://www.kristiansand.kommune.no/12-15

Vaksinesamtykke på engelsk, polsk, tigrinja, somali, arabisk og norsk ligger under "DOKUMENTER" i menyen til høyre.

Det er viktig at alle foresatte går inn i IST og sjekker at mobilnummer og epostadresse er riktig. Lenke til dette finner du i menyen til høyre (Pålogging IST for foresatte).


Det er kommet noen viktige endringer når det gjelder koronakarantene i skolen - trykk på "les mer".

De aller fleste barn og unge går på skolen hver dag. I løpet av ti år har elever fravær fra skolen, det kan skyldes sykdom eller skade, legeti­me, spesielle familiære hendelser og kanskje en forsovelse eller to. Når en elev er mye borte fra skolen, kan det få store konsekvenser for eleven. Ved stort fravær er det alltid tre parter som er en del av løsningen: skolen, foresatte og eleven selv. For grunnskolen i Kristiansand kommune er det utarbeidet en felles prosedyre for oppfølging av fravær, uavhengig av omfang og årsak.

Fravær meldes til skolen på tlf 38002060, på mail til kontoret, eller mail direkte til kontaktlærer.


Hva er ICDP?

International Child Development Programme (ICDP) er et enkelt, helsefremmende og forebyggende program som har som mål å styrke omsorgen og oppveksten for barn og unge. Det retter seg mot omsorgsgivere og skal styrke deres omsorgskompetanse.


Barnas jurist Kristiansand gir gratis rettshjelp til alle barn og unge i Agder under 25 år. Det betyr at dersom noe i livet ditt er vanskelig, og du lurer på om det handler om en rettighet, så kan du ta kontakt med oss! Du kan også ta kontakt med oss om du vet hvilke rettigheter du har, men likevel opplever at de voksne ikke hører etter. Kanskje kan det hjelpe om Barnas jurist kontakter de voksne for deg?

Fiskå skole skal også i år være praksisskole for PPU-studenter samt lektorstudenter fra UiA. Denne praksisen vil foregå i uke 41-47.  

PPU-studenter er studenter som har en fagutdannelse, men som tar et års pedagogisk utdannelse for å kunne undervise i skoleverket. Lektorstudenter gjennomfører et faglig og pedagogisk masterprogram over 5 år. En stor del av studiet er praksis, og 28 av studentene skal være på Fiskå skole i seks uker.

Noe av skolens ansvar blir å gi dem et totalbilde av skolens virksomhet og elevenes totale læringsmiljø. I praksis betyr dette at studentene skal overta alle oppgavene til lærene. Dette vil selvfølgelig skje gradvis og under veiledning. I begynnelsen av perioden skal hver enkelt student undervise omtrent 10 time pr. uke. Det er lærerne som er faglig ansvarlige, og studentene vil følge opp lærernes opplegg/planer for semesteret. Studentene vil også få grundig informasjon om den enkelte klasse, slik at alle elever skal bli godt ivaretatt.

I praksisuke 46 overtar studentene hele skolen. Personalet ved Fiskå skole skal da på studietur til Trondheim. I denne perioden vil det komme inn 3 eksterne veiledere samt pedagogikklærere fra UiA. En av veilederne har vært med på skoleovertakelsen her tidligere og kjenner skolen fra før. I tillegg til dette vil det være igjen noen fra skolens personale.

Studentene vil helt klart sette sitt preg på skolen, og jeg håper og tror det blir en ny positiv erfaring. Skolen blir på mange vis tilført en masse ressurser disse ukene, ressurser som vil komme elevene til gode. Dersom dere har spørsmål vedrørende denne praksisperioden, kan dere kontakte deres kontaktlærer. Han eller hun har vært med på skoleovertakelse tidligere og vil kunne svare på det meste.

Dere kan også ta kontakt med administrasjonen på tlf. 38 00 20 60.  

 

Med vennlig hilsen

Oddvar Vik
Rektor


I Sees appen kan du få oversikt over arrangementer for ungdom i Kristiansand. Målet er å ha en tilgjengelig og enkel plattform hvor ungdom kan få full oversikt over aktiviteter og arrangementer i området. Her finner man ting som E-sport, teater, kunst, dans, ungdomsklubb og sport. Store og små aktører legger inn sine arrangementer hvor ungdom er velkommen. Appen er gratis å bruke, krever ingen registrering og er reklamefri.