Meny
Velg seksjon Forside
Klasse 8
Klasse 9
Klasse 10
Kirsten Flagstadsvei 28, 4621 Kristiansand Post: Postboks 4, 4685 Nodeland
Telefon: 38 00 20 60 Send oss e-post
Redaktør: Oddvar Vik
Covid 19 / koronainformasjon
Informasjon på flere språk
Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<januar 2022><<
januar 2022
mtotfls
27282930310102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31010203040506
Værvarsel fra yr.no, levert av NRK og Meteorologisk institutt
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma
Oppdatert informasjon etter Formannskapsmøtet 05.01.2022

Karantene
Formannskapet har nettopp avsluttet sitt møte der det ble behandlet sak om eventuell videreføring av lokal forskrift om karanteneplikt for barn/unge under 18 år og eventuell innføre forskrift om at unntak for karanteneplikt ikke skal gjelde ansatte i skole og barnehage.
Formannskapet vedtok:
- Lokal forskrift om karanteneplikt for barn/unge under 18 år videreføres ikke etter 07.01. Det innebærer at karantene skal settes der eksponering har skjedd til og med 07.01. Alle karantener som er satt skal fullføres.
- Det innføres ikke lokal forskrift om at ansatte i barnehage og skole ikke skal ha karantenefritak i arbeidstiden. Det innebærer at nåværende regime som er i tråd med nasjonal forskrift fortsetter (der ansatte som er nærkontakter til smittede kommer på jobb etter negativ test, men har fritidskarantene)

Varighet av tiltak
De nasjonale tiltakene gjelder til og med 14. januar. Da ventes det justeringer som kan få betydning for virksomhetene innen oppvekst. Det må derfor påregnes at regimet som gjelder nå, blant annet med tanke på gult nivå (rødt på videregående og voksenopplæring) rødt tiltaksnivå på valg-/språkfag, reduserte åpningstider mv, gjelder til og med uke 2 og at det blir tatt ny vurdering om lokale tiltak basert på nasjonale tiltak og lokal smittesituasjon.


Med vennlig hilsen

Svein Tore Kvernes
Stabsleder Forvaltning/myndighet Oppvekst
Mobil: +47 915 72 399  |  Sentralbord +47 38 07 50 00  |  postmottak@kristiansand.kommune.no  | Besøksadresse: Rådhusgata 18

Hei,

Smittetallene i kommunen er stigende og også her på skolen merker vi det. Nå har vi noen få elever på 9. og 10. trinn som er smittet.
De som har behov for informasjon og de som må teste seg, har blitt informert om dette fra skolen.

Vi synes det er trist å måtte avlyse alle fellesarrangement, men ser det som nødvendig så tett inn mot juleferien.
Vi forsøker å ta vare på noen av tradisjonene i klassene. Derfor blir det servert grøt klassevis, og klassene pynter klasserommet til jul.

Barn og unge er i størst mulig grad skjermet i de nye smitteverntiltakene som ble innført natt til torsdag 9. desember.
For at skoler skal kunne fortsette med tilnærmet normal drift, er det viktig at ingen elever kommer på skolen med nyoppståtte luftveisplager, så som sår hals, hoste og rennende nese.
Ta en hurtigtest om du er usikker. Ved spørsmål, ring skolen!

Selv om reglene tillater det, så henstiller vi til alle foresatte å holde elever hjemme de første dagene når det er smitte i familien.
Eleven kan komme på skolen etter å ha testet negativt de to første dagene.

Vi ber dere om å informere skolen ved mistanke om smitte eller påvist smitte hos elev eller elevs nærkontakter. Vi trenger også beskjed om elever settes i karantene.
Siden smittetrykket er økende i kommunen, er signalene til oss at vi ikke kan regne med å bli kontaktet av smitteteamet ved koronasenteret ved påvist smitte hos en eller flere av våre elever.
Vi er derfor helt avhengige av at denne informasjonen kommer fra dere!

Meld i fra til kontaktlærer og skolens e-post: fiska.skole@kristiansand.kommune.no, eller til sentralbordet på 38002060.

Det er kommet noen viktige endringer når det gjelder koronakarantene i skolen - trykk på "les mer".

De aller fleste barn og unge går på skolen hver dag. I løpet av ti år har elever fravær fra skolen, det kan skyldes sykdom eller skade, legeti­me, spesielle familiære hendelser og kanskje en forsovelse eller to. Når en elev er mye borte fra skolen, kan det få store konsekvenser for eleven. Ved stort fravær er det alltid tre parter som er en del av løsningen: skolen, foresatte og eleven selv. For grunnskolen i Kristiansand kommune er det utarbeidet en felles prosedyre for oppfølging av fravær, uavhengig av omfang og årsak.

Fravær meldes til skolen på tlf 38002060, på mail til kontoret, eller mail direkte til kontaktlærer.


Barn mellom 12 og 15 år kan få inntil 2 doser med vaksine. 
Det er foresattes ansvar å eventuelt gjennomføre vaksinering av sin barn og unge. Det gjelder også innhenting av samtykke dersom ikke foresatte bor sammen. De fleste har jo, takket være skolene, samtykket på plass.

Se: https://www.kristiansand.kommune.no/tema/vaksinering-mot-korona/vaksinering-av-12--til-15-aringer/


Fritidsfondet gjelder for barn og unge opp til 18 år i Kristiansand kommune. Formålet med Fritidsfond er å sikre en bredere deltakelse og inkludering av flere barn og unge i organiserte fritidsaktiviteter som går over tid når familien ikke har økonomi til å betale dette selv.
Hva kan du søke om støtte til? 
Kontingent og nødvendig utstyr til barn og unge som skal delta i en organisert fritidsaktivitet. Enkeltturer, aktiviteter, turneringer og lignende som hører til den organiserte aktiviteten.

Maksimalt stønadsbeløp pr år er 10 000 kroner for alle utgifter knyttet til aktiviteten.  
Hvem kan søke? Foreldre, foresatte og personer med fullmakt fra foreldre. Søknadsprosessen er løpende, og du kan søke om støtte hele året. Støtte fra Fritidsfond utbetales direkte til organisasjon/lag og ikke til familien. 

Se mer info https://www.kristiansand.kommune.no/navigasjon/kultur-og-fritid/fritid/fritidsfond/


Hva er ICDP?

International Child Development Programme (ICDP) er et enkelt, helsefremmende og forebyggende program som har som mål å styrke omsorgen og oppveksten for barn og unge. Det retter seg mot omsorgsgivere og skal styrke deres omsorgskompetanse.


Barnas jurist Kristiansand gir gratis rettshjelp til alle barn og unge i Agder under 25 år. Det betyr at dersom noe i livet ditt er vanskelig, og du lurer på om det handler om en rettighet, så kan du ta kontakt med oss! Du kan også ta kontakt med oss om du vet hvilke rettigheter du har, men likevel opplever at de voksne ikke hører etter. Kanskje kan det hjelpe om Barnas jurist kontakter de voksne for deg?