Meny
Forside
Besøksadresse: Tretjønnveien 2 4633 Kristiansand Postadresse:Kristiansand kommune, postboks 4, 4685 Nodeland.
Telefon: 38004190 (SFO: 97122725) Send oss e-post
Redaktør: Arild Sæbø
Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<desember 2020><<
desember 2020
mtotfls
30010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
28293031010203
04050607080910
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma
For skolen er det viktig å alltid ha oppdatert kontaktinformasjon for å kunne nå dere foresatte raskt. 

Det har vært lite koronainformasjon denne høsten. Grunnen til det, er at det har vært relativt lite nytt. Nå har vi måtte ta noen avgjørelser på hvilke julearrangementer som kan gjennomføres.

Det blir ikke et arrangement i forbindelse med tenningen av julegata i år.

Vi arrangerer juleverksted i hver klasse, men ikke en tradisjonell lagedag.

Det planlegges nissefest ute. Det vil si at det blir trinnvis juletregang utenfor, men grøtspising i klasserommet som vanlig.

Det blir ikke avslutninger for trinn eller klasser før jul på skolen. Klassekontaktene står fritt i å arrangere noe ute for klassen.

Det er enda usikkert om det blir gudstjenester/desembersamlinger. Informasjon om dette kommer senere.

Det er laget et skjema som foreldre må bruke hvis de ønsker å ha en spillkveld eller lignende på skolen. Da er det kun 5 foreldre som kan være med. Se eget skjema til høyre.


Nå mørkner det ikke bare om kvelden, men selv etter at vi har stilt klokken, blir det mørkere om morgenen. Derfor er det viktig at alle barn har refleks når de går til skolen.

Vi på skolen er veldig fornøyd med at de fleste foreldre lar barna sine gå eller sykle til skolen. Nå i denne tiden, er det et positivt smittevernstiltak å gå til og fra skolen.

Likevel er det relativt mange foreldre som kjører barna sine til skolen, og jo mørkere og mer regnfullt det blir, jo flere biler blir det utenfor skolen. Vi har tidligere oppfordret foreldre til å sette av barna et stykke fra skolen. Det forhindrer at det blir kork og kaos i trafikken utenfor skolen.

Ja, forskning viser at det er bedre å la barna gå selv eller sykle til skolen. Da føler de seg bedre og presterer bedre på skolen. Barna blir også mer selvstendige og trygge i sitt nærmiljø. Dette sier postdoktor i psykologi Jessica Westman Trischler som har skrevet en doktoravhandling om barns reisevaner og faktorer som påvirker dette.


Det er observert flere farlige trafikksituasjoner på skoleveien den siste tiden, spesielt fra Justneshalvøya og Eide. 

Hva er egentlig sant? De to kommende ukene vil Fagerholt skole ha et ekstra fokus på "Fake news".

Skoler og fau deltar gjennom året på natteravn vandringer, og gjør en stor og viktig innsats for å skape trygghet blant ungdommen. Vi takker for innsatsen og er takknemlig for det gode samarbeidet vi har med skolene.  

Økt uro i ungdomsmiljøene og store mengder ungdom under 18 år i sentrum i helgene skaper nå bekymring. Natteravnene vandrer hver lørdag, og ønsker å mobilisere ekstra særlig i denne tiden. Flere ansvarlige voksne tilstede har en konfliktdempende effekt. Vi utfordrer foreldregruppen, skolen og fau’ene til å ta en ekstra vandring, utover den ordinære vandringen den enkelte skole ellers deltar på. 


Ifølge forskrift til opplæringsloven §12-1, er det foreldrene som avgjør om barna får sykle til skolen. Så i utgangspunktet er det hver enkelt forelder som avgjør hvordan barna sine skal komme til skolen.  

Men er det likevel så enkelt? Har FAU og skolen likevel noe med dette? 


Det ble en fin markering av Verdensdagen for psykisk helse 2020 på skolen i dag, takket være god hjelp fra elevrådet.

Den siste tiden har vi mottatt bekymringer fra elever/foresatte om at noen skal ha løsnet andres sykkelhjul.

FAU-leder dette skoleåret er Birgitte Vegsgaard Bårdsen. Birgitte er ny leder. Styrets leder og nestleder ble valgt i fjor. De velges for to år om gangen. FAU-leder velges for ett år om gangen.

Har du spørsmål eller innspill til Birgitte, Monica eller Hilde? Ta kontakt! Se kontaktinformasjon ved å klikke "Les mer".

 


Skolen har en egen side på hjemmesiden som heter "Nærmiljø". Er du abonnent?     

Vårens fantastiske innsats har båret frukter. Tirsdag 26. august var vi på Fagerholt så heldig å få besøk av Mattemaraton og deres turne.