Meny
Forside
Besøksadresse: Tretjønnveien 2 4633 Kristiansand Postadresse:Kristiansand kommune, postboks 4, 4685 Nodeland. Vis på kart
Telefon: 38004190 (SFO: 97122725) Send oss e-post
Redaktør: Arild Sæbø
Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<september 2021><<
september 2021
mtotfls
30310102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930010203
04050607080910
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma

Vi er nå utrolig glade for at vi er tilbake til tilnærmet normal skolehverdag. Fredag ble det sendt ut nye retningslinjer hvor den viktigste beskjeden til foreldre, er gjengitt her:

Særskilt for barn i barnehage og barneskolealder:
Barn som kun er snørrete eller har tett nese eller kroniske luftveissymptomer, trenger ikke holde seg hjemme. Barn med nyoppståtte symptomer som feber, hoste, sår hals og nedsatt allmenntilstand, bør være hjemme, men kan gå i barnehage/skole når de er i bedring. Dette gjelder selv om barnet fremdeles har noen symptomer, slik som rennende nese eller lett hoste.


I forbindelse med digitaliseringsarbeidet i nye Kristiansand kommune er det nå klart et nytt felles digitalt skjema for søknad om permisjon fra undervisningen.


Alle skoler i Norge jobber for tiden med en fornyelse av læreplanen kalt Fagfornyelsen. Vi jobber også etter en ny overordnet del som inneholder verdigrunnlaget vi skal undervise etter. Vi har jobbet mye med innføringen allerede, og skal også gjøre det i år og årene fremover.

Regjeringen følger FHI sin anbefaling om å tilby koronavaksinasjon til ungdom i alderen 12 – 15 år. I Kristiansand vil dette skje klassevis i uke 37, 38 og 39.

Nå er tiden for leirskole for 7. trinn. 7A var først ute med en fin tur til Bringsvær leirskole.

Mini-Risk er et gruppebasert mestringskurs for engstelige barn over 10 år. Det består av 8 samlinger over 8 uker og har et omfang på ca. 15 timer. Barna deltar på 7 samlinger mens foreldrene deltar på to av eksponeringssamlingene, samt første og siste samling sammen med lærer. Alt foregår i trygge omgivelser på skolen i skoletida.

MM-bilen er på skolebesøk forskjellige steder i Sør-Norge i uke 35 og 36. I helgen passerte bilen Kristiansand, og vi fikk overrakt diplom for den fantastiske innsatsen til Fagerholt skole i mai 2021. Vi var best av alle skolene i Kristiansand, for andre år på rad.

Flere elever ble i dag hentet hjem til karantene fordi de hadde søsken som var blitt smittet i en barnehage. Disse elevene må teste seg, men kan  komme tilbake til skolen hvis testen er negativ. Det er koronasenteret som styrer karanteneuttak.

I klasse 6B har vi ikke fått rapport på at noen andre elever har blitt smittet. To nærkontakter er i karantene, men disse ventes tilbake til skolen på onsdag.


Vi håpet i det lengst at det ikke skulle være nødvendig med koronainformasjon til foreldrene til elevene på Fagerholt skole denne høsten. Slik be det ikke. 


Alle foreldre vil i nærmeste fremtid få en mail om samtykke. Vi spør om du som forelder samtykker til at ditt barn kan testes for korona. Samtidig ber vi om samtykke til at vi kan ta bilder av ditt barn, og i sjeldne tilfeller film, slik at det kan vises på skolens infoskjerm eller hjemmesiden. I tillegg kan du gi til kjenne hvilke allergier ditt barn har. Avsender er "IST Medgivande".


Husk å abonnere på nyheter!

Elevene får ved skolestart utdelt sin egen chromebook eller iPad, med lader og beskyttelse, til bruk i skolearbeidet. Elevene har gjerne maskinene med hjem. Vanlige ordens- og erstatningsregler gjelder også for elevenes maskiner, og de skal IKKE skrive kontrakt for den enheten de låner.