Meny
Velg seksjon Forside
Småtrinnet
Mellomtrinnet
Ungdomstrinn
Røsvikveien 1522 8220 Røsvik
Telefon: 75685000 mobil:46831186 Faks: - Send oss e-post
Redaktør: Trude Cecilie Gleinsvåg
Det er 1 dokumenter i arkivet.
Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<april 2024><<
april 2024
mtotfls
25262728293031
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
29300102030405
10.trinn: Opplysning trekkfag: Skriftlig eksamen
18.05.2016 kl 09:00
00
dager
:
00
timer
:
00
min
:
00
sec
Lykke til!
Gå til Fronter
Google
Google
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma
Værvarsel fra yr.no, levert av NRK og Meteorologisk institutt
EB Sweet girls

Ungdomsskolen tilbyr 2 valgfag. Det ene heter "Produksjon av varer og tjenester" og det andre heter "Natur, miljø og friluftsliv". Hver mandag i to undervisningstimer har de undervisning i dette. Ungdomsskolen har 4 elever i valgfaget "Produskjon av varer og tjenester" og de har valgt å lage ei elevbedrift.

Elevbedriften Sweet girls startet arbeidet med bedriften med en gang skoleåret startet. Flere av elevene har tidligere hatt valgfaget og var derfor godt kjent med metoden og hva som forventes av elevene. I fjor var elevbedriften på Amfi på Fauske og da var det flere som ønsket at de skulle komme på Salten Mat, og dette har vært en motivasjonsfaktor for intens jobbing med bedriften denne høsten.

EB Sweet girls bestemte raskt at de ville lage kortreist og bærekraftig kvalitetsmat. De plukket rips, blåbær, solbær og rognebær og kokte gele av råvarene. I tillegg fikk de hjelp av mamma Ragnhild Hjelvik, som er utdannet kokk, til å utvikle druegele. Denne geleen er nydelig til ost og kjeks.I tillegg til geleen bestemte jentene at de skulle bake møsbrømlefser. Dette ble bakt og pakket i pakker av 10 og 10 stk.

EB Sweet girls har jobbet meget godt og fikk flotte produkter til boden sin på Salten Mat. De har selv kontaktet Salten Mat, handlet inn råvarer, brukt fritid til produksjon og innsanking, ivaretatt hygieniske krav, lært om sterilisering av glass og utført dette, lagd budsjett, regnet ut priser, ført regnskap, hatt kontroll på varebeholdningen, skrevet utstyrsliste, bygd opp boden, utviklet merkelapper, skaffet vekselpenger og arbeidet med service og salg. 

EB Sweet girls fikk egenkapital fra fjorårets EB SweetSide sitt overskudd. Skolen har bestemt at 30 % av et mulig overskudd hos elevbedriften skal gå til neste års elevbedrift, slik at den har startkapital. På denne måten har den nye bedriften noe å rutte med til å begynne med.

Fredag deltok EB Sweet girls på Salten Mat på Fauske. Møbrømlefsene ble utsolgt på 11 minutter og geleen gikk unna i løpet av dagen. I øyeblikket har du kun igjen noen druegelepakker. Disse kan de selge nå fra skolen.

Se bilder fra produksjon og Salten Mat:

Smaksprøver